Fehérorosz nemzeti ruhák

Fehérorosz nemzeti ruhák

Az általuk megtartott ruhák szerint nem meglepő, hogy miért tölt el egy személy annyi időt a szekrény kiválasztásában. Az egyéni stílus nagyon sokat mond a tulajdonos jellegéről. És mi teszi lehetővé, hogy megítélje az egész nemzet karakterét? Természetesen a hagyományos nemzeti ruhák. Segítségével jobban megértheted annak az országnak a történelmét, a társadalmi rendet, a hagyományokat és az éghajlatot, ahol a ruhát alakították.

A fehérorosz nemzeti ruháknak sok hasonlítanak az orosz és az ukránokhoz. Hosszú évtizedek alatt kialakult, a hagyományos keleti szlávon túlmenően jellemző különbségeket kapott. Fehéroroszok a fehér vászonruhát részesítették előnyben. Talán ez a fehér szín szeretete és meghatározta az ország nevét.

Fehérorosz népviselet nagyon változatos. Körülbelül 30 fajtára utal. A hagyományos len mellett a szövetet gyapjúból, kenderből és csalánból készítették. Fakéreggel, növényi rügyekkel, vadvirágokkal, gyökerekkel festettek. Hímzett díszek díszítettek.

Az öltöny könnyen meghatározta a személy lakóhelyét, társadalmi státuszát. A házas asszony jelmeze különbözött egy fiatal lány jelmezétől.

Női ruházat

A női ruha több elemből állt. A leggyakoribb lehetőség: szoknya, kötény, köhögés (ing), ujjatlan kabát, fejfedő, öv.

A szoknyát spadnitsa-nak hívták. A lenből varrt, vörös vagy kék-zöld színnel festett, ketrecben vagy szalagban.

Kashulyu lenből varrt. A piros és a vörös-fekete díszek az ujjakon és a galléron hímeztek. Minden dísznek saját rituális jelentősége volt. Úgy tartják, hogy csak a fehéroroszok tartották meg az eredeti szláv törzsek között létező minták eredeti formáját.

A kötény (kötény) különleges jelentést kapott. A családiasság szimbóluma volt. A lánynak egyedül kellett varrnia az első kötényét. Ez azt jelentette, hogy a lány lesz a szeretője.

Az ujjatlan kabátot, amelyet más néven garset neveztek, az ünnepekre viselték. Selyemből, bársonyból, brokátból vagy más drága szövetből varrtak. A hanganyagot egy személy anyagi helyzetéről ítélték, így a fehéroroszok gazdag benyomást kértek. Ehhez különböző csíkokkal, applikációkkal és hímzéssel díszítették.

A szövött vagy kötött öv fehér, zöld vagy piros díszrel hímzett.

Az év bármelyik szakaszában a lánynak és a nőnek kalapot kellett viselnie. Ha egy lány számára elegendő volt a koszorú és a szalagok viselése, akkor egy házas asszony nem tudott kinyitni a fedetlen hajú embereket. Elrejtette őket egy sapka alatt, és tetején egy namitka-t vagy sálat kötött.

Stilizált női modellek

Jelenleg a népviselet újjászületést tapasztal. Az emberek egyre inkább az eredetre fordulnak és visszatérnek a hagyományos ruházathoz. Végül is szép, kényelmes és praktikus. A stilizált dolgok és a jól megválasztott kiegészítők segítenek a stílusos és világos kép kialakításában.

A hagyományos díszítéssel díszített hosszú, természetes anyagokból készült ruha segít abban, hogy fényes, felejthetetlen képet hozzon létre, és természetesen felhívja a figyelmet a tulajdonosra. Városnéző túrákhoz, kirándulásokhoz egy időpontban.

Egyszerű szoknya a hagyományos fehérorosz kékkék ketrecben megfelelő lenne. Egyenes vágású blúzjal vagy teknősökkel kombinálva egy modern üzleti képet hoz létre.

A stilizált esküvők jelenleg nagyon népszerűek. Természetesen a főszereplők a menyasszony és a vőlegény a népviseletben. A ruha hagyományos elemeit a modern kiegészítőkkel ügyesen kombinálják.Az esküvői frizura helyett a menyasszony stílusos frizurát vagy koszorút szeretne, a szoknya hossza általában rövidebb, és a lábakon levő charavikok gyakran helyettesítik a sarkú cipőt.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok