Ukrán népviselet

Ukrán népviselet

Mindenkor, a nemzeti ruha egy igazi szimbóluma, az ország, és bizonyította a kultúra, a hagyományok és jellemzői az emberek. Gyártásához használt egyszerű, de nehéz szövetek, hímzett vagy más díszítő elemek. Egy példa a gazdag kultúra és történelem, egy ukrán nemzeti viseletben. Ruházat különböző fényerő, és a szüreti motívumokkal, még ma is, használják a korszerű modellek.

Egy kis történelem

Ismeretes, hogy az ukrán népnek gazdag és színes története van, amelyben örömteli és zavaró események voltak. Ennek az országnak a kultúrája hosszú időre alakult, és nemcsak híres szerzők, művészek és zeneszerzők számára mutatta be a világnak, hanem egy olyan népviseletet is.

Érdemes megjegyezni, hogy a hagyományos ukrán viseletben különbözik a sokoldalúság és a komplexitás. Hímzések és díszítő elemek használt design, bemutatva egy erős és gazdag szellemét, az ország és a lakosság. Amikor megtekinti a ruhák is látható, hogy a fényes paletta használt design. Ezeket az adatokat alakultak hatása alatt különböző kultúrák és eseményeket. Minden szín jelképe egy bizonyos érzés, vagy pillanatot.

Ukrajna minden régiójában különböző jelmezeket találtak, amelyek nemcsak a vágás, hanem a dekoratív betétek tekintetében is eltérhetnek. Ezzel, az emberek próbálják megmutatni etnikai árnyalatok, különbségek és sajátosságok.

Jellemzők

Országos Ukrán ruhát lehet biztonságosan tulajdonítható az azonos típusú munkát. Még ma is sokan tervezők próbálják használni az új hagyományos minták és motívumok a design.

A különlegessége az ukrán népviseletbe kell tartalmaznia:

  • a forma egyszerűsége;
  • A gazdag és változatos dekorációval;
  • telített szín;
  • sziluett karcsúság.

Egyszerű és tömör elemek segítségével a népművészek megpróbálták ezt a gyakorlati ruhát felejthetetlen szépséggel kiegészíteni. Hosszú ideig sokan dolgoztak létrehozásának népviselet, aki képes volt közvetíteni a szellem az ukrán nép.

Funkciók mellett az a tény, hogy egyesíti jegyzetek orosz és fehérorosz kultúra. nem csak a használt hasonló anyag, hanem a dekoratív részletek varrás jelmezek.

Különös figyelmet kell fordítani az ukrán téli ruhákra, amelyeket praktikus és elegáns felsőruházat egészít ki. Ez lehet egy modellt egy egyenes hát, ék vágott, a lehetőségek vágás a derekát.

Színek és árnyalatok

Minden szín használják a tervezés ukrán ruha ugyanazt a szimbólumot. Fekete mindig állt a szárazföldi nővér, ami különösen fontos a kultúra a nemzet.

A vörös szín öröm szimbóluma, a szerelem és a szenvedély. Ő uralja a tervezési ukrán ruhák.

Fehér létrehozásához használt hemstitches. Ez a szín mindig állt a szentség és tisztaság. Az ukrán kultúrában a fehérnek különleges értéke volt, mivel az ezüstöt is felhasználták esküvői gyűrűk létrehozására.

Elég gyakran a design ruhák használt kék. Ismeretes, hogy az ilyen növényzet egy szimbólum a szabadság és tisztítása. Kék mindig emlékeztet bennünket nyugalmat.

Zöld jelentése tavasszal. A színárnyalat a fiatalok, a frissesség és a meleg napsütésben érő növények jellemzik.

Különös figyelmet kell fordítani a sárga szín.Ez a csillagok és a hónap szimbóluma, de az ukránok gyakran egy ilyen árnyalatúak, különválással.

szövetek

Alapvetően a természetes anyagokat mindig az ukrán népviselet létrehozására használták. A len a preferenciát részesítette előnyben, mert könnyű, és különböző mintákat lehet létrehozni rajta. A pamut és a gyapjú nem hozta meg a helyüket, ami biztosítja a kényelmet és a praktikát. Egy másik népszerű lehetőség a cambric. Érdemes megjegyezni, hogy ezeket az anyagokat ma használják.

Vágás és díszítő varrások

Minden egyes régióra egyedi vágás jellemző. Általában a női ruhákat egyenes, lakonikus sziluettek formájában mutatják be. A ingek mindig három típusra oszlanak: betétekkel, igánnyal és tunikával (a leggyakoribb lehetőség). A női öltözék alkotóelemeként ponevaként viselkedett - a test hátsó részét borító ruhát, és a derékra rögzítették. A modell egyik fajtája egy plakhta - egy nagy ketrecben díszített ruházat.

A díszítő elemek létrehozásához különböző hímzéseket használtak. Alapvetően a gallér szegélyezésére használták. A hímzés mindig kézzel készült, ami a fő értéke.

Kiegészítők és dekorációk

A férfi öltöny fő kiegészítése kalap volt. Ezeket különböző formában mutatják be. Ezek lehetnek hengerek vagy kúpok. Nem kevésbé gyakori a félkör alakú kalap. Ami a lányokat illeti, szeretették kiegészíteni ruhájukat friss vagy mesterséges virágok koszorúival.

faj

A férfiak és a nők felszerelései nemcsak a színben, hanem a díszítő elemek használatában is különböznek. Különös figyelmet kell fordítani a gyermek jelmezekre, amelyeket fényes és gazdag paletta jellemez.

női

A női ruha alapja egy Koszuli nevű ing. Ez valamivel hosszabb, mint a férfi verziók, és két részből áll. Az ünnepek alkalmával a nők egy speciális, „dodilnya” nevű pólót viseltek, amelynek kialakításánál kézi hímzést alkalmaztak. A fényes és elegáns szárnyak övként működtek. Az alsó rész lehet a derga (működő változat), a tartalék vagy a plahta.

A női öltönyben különleges helyet hímzett.

baba

Ami a gyermekruházatot illeti, a felnőtt lehetőségek csökkentett példánya volt. A jelmezekben nem volt különbség a nemek szerint. A fiúk és a lányok hosszú inget viseltek. A megfelelő életkor elérése után a gyermekek teljes körű ukrán ruhát viselhetnek.

hím

A férfiak ruhái mindig kényelmesek és praktikusak voltak, és szabadon végezhetik a napi munkát. A ruha alapja egy egyszerű póló, melynek előállításához a háztartás vászonát használták. A ruházat jellemzői körbevágó gallérhoz tartoztak. A nadrágot nadrág alatt viselték, szemüveggel rögzítve.

Érdemes megjegyezni, hogy Nyugat-Ukrajnában a ruha kissé eltér a hagyományos változatától. A sharovár helyett a férfiak olyan vékony nadrágot viseltek, amely hasonlít a „csövekre” (modern ruhák). Ingek és sarokkötések összekapcsolásához használt övszíj. Ennek az elemnek a kialakítása mindig feleség vagy menyasszony volt.

Suit modern stílusban

Ma stilizált jelmezek különösen népszerűek. Az ilyen ruhákat az ukrán stílusban mutatják be, de a modern ruházati elemeken alapulnak. A hagyományos hímzéseket gyakran fűzővel és vágott szoknyával egészítik ki. A designban ugyanaz a hímzés történt. A koszorú tartozékként szolgál.

Az ukrán népviselet szerves része a néptáncnak. A modellek létrehozása figyelembe veszi a kényelmet és a kényelmet, így a varráshoz könnyű és lágy szöveteket használnak. A szoknyák közepes hosszúságúak, így a lány szabadon mozoghat a tánc során.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok