Indiai népviselet

Indiai népviselet

Egy kis történelem

Bármely nemzet népviselete mindig tükrözi történetét, kultúráját, az ország éghajlati jellemzőit, az emberek életkörülményeit, a valláshoz való hozzáállást. Mindez egy indiai jelmezben követhető.

A meleg éghajlat segítette a finom pamutból vagy vászonból készült ruhát. Hosszú ideig fehérek maradtak - ez az éghajlati viszonyok között praktikus. De a hinduknak minden színnek megvan a maga jelentése, és fokozatosan a ruhák színeződtek.

És mivel India olyan ország, ahol sok régió van, a jelmezek színei, mintái, viselési módjai különböztek.

Emellett az ókori idők óta indiai népek osztották fel a kastélyokat, és mindegyiknek megvolt a saját ruhája. Lehetséges volt, hogy az egyik vagy másik kaszthoz való tartozást a dhoti hossza alapján ítéljük meg. Dhoti egy hosszú nadrágból készült nadrág.

Jellemzők

Az indiai ruházatnak erősen erős különbségei vannak, nehéz összekeverni más országok népviseleteivel.

Először is ügyes drapéria a teljes szövetrészből. Komplexitásuk a helyzethez képest változó. Az ékszeres ékszerek és fényes smink ünnepi kötelező bősége a nők számára.

A férfiak egyfajta frizurát viselnek. Draped szövet is.

Az ilyen ruhák előnyei vannak.

A Turban tökéletesen megvédi a fejet a felforrósodó naptól. Tedd nedvesre. A többrétegű réteg megakadályozza a nedvesség elpárologtatását, ami megtakarítja a hőt.

Bár az európaiak számára az indiai felszerelés szokatlan, nagyon praktikus és kényelmes, nem korlátozza a mozgásokat. Ebben a ruhában a tisztességes szex nőiesebb és vékonyabb.

Érdekes vonás, hogy a felszerelés nincs rögzítve csattal és csapokkal.

A ruha leírása

A férfi népviselet alapja a dhoti. A test és a lábak körül körülbelül 5 méter hosszú szövetcsík van. A szövet végei az övben vannak. Leggyakrabban az anyag fehér, de egy másik monokromatikus szín is elfogadható. Lehet jelen a határ.

A mindennapos viselet egyszerű pamutszövetből készült. Ünnepi - vékonyabb gyártású anyagokból vagy selyemből. Gazdag díszítéssel rendelkeznek arany szegély formájában.

A dhoti hozzáadása a kurta - egy hosszú, széles, felülről viselt ing. Ő, mint a dhoti, pamutból vagy selyemszövetből készül. Hűvösebb évszakok esetén sűrűbb szöveteket használnak, például gyapjú. A szín bármilyen lehet. Az alkalmi kabátok egyszerűek, egyszerűek. Holiday - fényesebb, hímzéssel díszített. Nincs ilyen gallér.

India egyes régióiban a férfiak köpenyt viselnek a vállakon, színesek lehetnek.

Kurt kétféle nadrágot is visel. Az első egy hosszú, keskeny nadrág. Különösen azért, hogy összegyűjtsék a ráncokat, kivágják a hosszabb lábakat. Egy másik típus nagyon laza nadrág, nem szűkülnek le az aljára.

A férfiak nemzeti ruházatának másik típusa egy bunda. Shirvani-nek hívják. A hossza a térd alá esik, a kapuhoz rögzül. Viseljen keskeny vagy széles nadrággal.

Mivel ez általában ünnepi ruházat, a köpeny kabátja ennek megfelelően néz ki. Világos anyagból készült, tömör vagy mintás, hímzéssel és ragyogással díszített.

A turbán befejezi a ruhát. A nyaralás alkalmával drágakövekkel, gyöngyökkel, ragyogásokkal, tollakkal is díszíthető.

A ruházat, amellyel egy indiai nő mindig különbözhet más nemzetek képviselőitől, szari.Ez egy vékony pamut vagy selyemszövet, 7-9 méter hosszúságú szalag. A csípő körül drapéri, és a véget a mellkason a váll fölé dobják. A szari alatt viselj petticoátot és egy blúzot.

A szári színezés teljesen megvan. A monokróm sarees és a rajzok elterjedtek.

A felszerelés minden alkalomra alkalmas. Nagyobb rendezvények és ünnepek esetén a szari kézműves. A mester létrehoz egy mintát a ruházat számára, és a munka elvégzése után elpusztítja a vázlatot. Így a sari egyedülálló.

A hagyományos női ruházat másik típusa a salvar-kamiz. Az úgynevezett nadrág tunikával. A ruha különböző módon készülhet, a nadrág szélessége és a tunika hossza változhat. A ruhák színválasztéka is nagyon széles.

Annak érdekében, hogy ne akadályozzák a mozgásokat, a tunika oldalán vannak vágások. Kapuát általában a Lurex, gyöngyök hímzései díszítik; flittereket és ragyogásokat használnak.

A ruhát egy hosszú dupatta köpenykendő egészíti ki.

Nagy ünnepségek esetén egy másik ruhát biztosítunk - Leng. Ez egy hosszú szoknya és egy rövid blúz kombinációja. A salwar kamizhoz hasonlóan a lenga is dupattával van viselve.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a népviselet ilyen elemeit, mint ékszereket és sminkeket. Ősi idők óta a nők festékeket használtak az arcra, a körmökre és a kezekre. És hatalmas számú gyöngy, nyaklánc, gyűrű, fülbevaló, karkötő a kézre és a lábra, az elkészült indiai öltözék egyszerűen elképzelhetetlen.

Mivel az indiai ruhák kényelmesek és vékony természetes anyagokból készülnek, a gyerekek számára is alkalmas.

A lányok számára azonban egyfajta ruha - pata-pawadai. Kúpos alakja van, és színes selyemből van varrva. A ruha arany szegéllyel van díszítve. Ünnepi alkalmakkor viselt.

A lányok és a lányok a házasság előtt is hosszú szoknyát és rövid kabátot viselnek.

Modern modellek

A nyugati stílusú ruhák mindenütt behatolnak. India nem áll félre. Ma már nemcsak a látogatók, hanem az őslakosok számára is láthatók az európai ruhák, az üzletekben széles körben képviselteti magát. A farmer nem ritka, mint alkalmi viselet.

Azonban a miniszoknyák és a mély nyakkivágású ruhák nem nagyon alkalmasak: Indiában nem szokás a test nyitott részeit felvonulni. Ő, mint más ország, még ma is elkötelezte magát a nemzeti ruházati stílusa mellett. Minden fajta elterjedt mind a városban, mind a faluban, mind nyaraláson, mind hétköznapokon.

Természetesen néhány részlet megváltozik, a modern európai divat befolyásolja őket. Modern szöveteket használnak, a mintákat megváltoztatják, a kabátok vágása, tunika, nadrág változik, az dekorációkban alkalmazott innovációkat alkalmazzák.

A stílusok keveréke. A férfiak egy öltönyt viselő turbánt viselnek. Láthatjuk a nemzeti tunika vagy a shirvani kombinációját a modern vágású nadrágokkal és farmerekkel. És a nők divatos stílusokban szoknyaik.

Azonban az indiai ruha nem veszíti el egyediségét.

A tervezők egy indiai jelmezen dolgoznak, és elegáns modellek jelennek meg a futópadokon. Az internet bőséges a gyönyörű női és férfi öltözékben.

Nyilvánvaló, hogy India sokáig nem fogja elveszíteni identitását, lakói népviseletet viselnek. És ki tudja, talán valaha is felöltözünk ezekben a csodálatos szép ruhákban?

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok