Bajor népviselet

Bajor népviselet

Minden nemzet és kultúrájának egyik felbecsülhetetlen gazdagsága a népviselet. Az évszázadok során keletkezik, figyelembe véve az adott ország éghajlati, gazdasági és társadalmi körülményeit.

A hagyományos népviselet elősegíti a régi hagyományok megőrzését, és számos népi rituálék kötelező attribútuma.

A bajor ruha egyike azon keveseknek, akik meglepően szorosan beágyazódtak Németország ezen részének lakói életébe. A bajorok nem csak ünnepnapokon és különleges alkalmakkor, hanem a mindennapi életben is viselik.

. Ez az tekintélyesnek bizonyult, és azt mutatja, hogy az ilyen ruhák tulajdonosa jó ízléssel rendelkezik. Ezenkívül azt jelzi, hogy a bajorok rendkívül érzékenyek az őseik nemzeti hagyományaira, történelmére és kultúrájára.

Egy kis történelem

A nemzeti bajor jelmez első említése a korunk kezdetén látható. A ruhák primitív és szerény megjelenését a vágás egyszerűsége alapján lehet megítélni: a férfiak ujjakkal vagy anélkül viseltek ingeket, amelyeket csak a vállon varrtak, és laza nadrágot. A férfiak és a nők cipőjeként egy bőrdarabot használtak, amelyet a lábhoz hevederrel rögzítettek.

A nők hosszú ruhát viseltek, amelyek szintén két darab szövetből készültek. Egy idő után a női ruházat kissé eltérő formát szerzett: az ujjak és a mély nyakvonal (nyakvonal) kötelezővé váltak.

Felsőruházat hosszú köpenyt viselt, motorháztetővel. Az ilyen ruhák a modern népviselet prototípusa.

Érdekes tény, hogy az elején tilos volt a hagyományos bajorok nemzeti ruháit bármilyen hímzéssel, szalaggal, csipkével, fényes, tarka színekkel díszíteni. Ez a népesség legmagasabb rétegeinek kiváltsága volt.

A városi és paraszti népviselet is különbözött a használt vászon minőségétől: a szegényebb emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy drága szövetből ruhákat varrjanak.

Az ország társadalmi-gazdasági és politikai fejlődésével fokozatosan megváltozott a bajor népviselet is, amely egyre fejlettebb formákat, stílusokat és modelleket szerzett.

Jellemzők

A modern bajor népviselet számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a más országok jelmezeitől. Még az ókorban is ruházattal azonnal megérthetjük, hogy a tulajdonos szakmánként, mi a társadalmi státusza, ítélje meg a személy életkorát.

Eddig a bajor jelmez akkor is meghatározhatja a tulajdonos családi állapotát és a gyermekek számát.

A bajor ruha másik jellemzője a rutin és a helyi lakosság ismerete. Az ilyen ruhákat nem tekintik valami szokatlannak és ritkanak, sok bajor ruha minden nap ilyen ruhában. Ez Bajorország számára különleges varázst és egyediséget biztosít.

A bajor népviselet zoknáinak szabályait és hagyományait évek óta fejlesztették ki, amelyek sok árnyalatot tartalmaznak.

hagyományosan, A nemzeti bajor ruhákat két fő csoportra osztják:

  • hím (tracht);
  • nő (dirndl).

Színek és árnyalatok

A bajor ruhák színskála gazdag és gazdag. A nemzeti szekrény leggyakoribb elemei kék, kék, zöld, piros, gazdag színek, valamint sok árnyalata.

Egy modern ruha különbözik az őseitől a tarka pillantással, a gazdag díszek, hímzések, szalagok és egyéb kiegészítők jelenlétével, amelyek azonnal elkapják a szemet és vonzzák a figyelmet.

A blúzok általában hófehér anyagból készülnek.

A női ruhák színsémája sokkal gazdagabb, mint a férfiak. A férfiak hangsúlyozhatják kifejeződésüket a frizura színén, ami nagyon változatos lehet: zöld, cseresznye, kék stb.

Szövet és vágás

Kezdetben a bajorok a természetes szövetből varrták a jelmezeiket: bőr, len, gyapjú, bél. Ez a hagyomány most üdvözlendő. Az ipari textilfejlesztés miatt azonban ma a nemzeti bajor jelmezek varrására bármilyen anyag használható. Előnyben részesülnek azonban a természetes anyagok.

Ekkor a tervezők és a divattervezők lehetőséget kapnak nemcsak a különböző ruhák kísérletezése a nemzeti jelmezek varrására, hanem a vágásukkal is. Különösen ebben a női ruhában, sundressben, szoknyában, blúzban stb. Különböznek.

faj

  1. Női nemzeti ruházat (Dirndl)Általában nagyon lenyűgöző, vonzó és színes. Magában foglalja a puffasztott vagy keskeny ujjú blúzot, a fűzőre emlékeztető mellényt, egy nagyon teljes szoknyát, amely a reneszánsznak tulajdonítható, és egy kötényt. Érdekes tény, hogy kezdetben különös figyelmet fordítottak a szoknya szegélyének hosszára - 27 cm-re kell lennie a talaj felett, ami megegyezik a söröskorsó szintjével.
  2. Férfi bajor ruha híres világhírű bőrnadrágjairól. Lehet, hogy háromnegyed hosszúak vagy rövidek lehetnek. A nadrág kötelező tartozéka egy széles öv vagy harisnyatartó. Alul, általában a nadrágot és a masszív cipőt egészíti ki. A ruha teteje ing, mellény és kabát. Gyakran előfordulhat, hogy a mellényeket különféle kiegészítőkkel díszíthetjük: láncok, kulcstartók, kattanások stb. Különös figyelmet fordítanak a fejdísz, amelyet tollakkal, kefékkel vagy más díszítőelemekkel díszítettek.
  3. Gyermek nemzeti a ruházat gyakorlatilag nem különbözik a felnőtt ruházatától.

Tartozékok és cipők

Bajor jelmez a nők számára szükségszerűen kiegészül egy ilyen elem, mint egy kötény. Rendszerint mindig világos, vonzó szín. A tartozékhoz sok árnyalat van. Különösen arról, hogy az íj hogyan kötődik hozzá, megítélhető a tulajdonos családi állapota.

Gyakran a nők díszítéssel kiegészítik a képet gyöngyök, fényes, eredeti sálak formájában.

A cipő cipőként használják.

Fejfedők férfiaknak - büszkeségük tárgya. A bajor stílusos és jól megválasztott kalapban nagyon lenyűgöző és vonzó. Ezért ez az elem különös figyelmet kap.

A férfi cipő masszív csizma, amely vastag talpú.

Sötétzöld háromnegyed nadrágtartó nadrágtartóval és fehér rövid ujjú póló érdekesnek tűnik az emberen. Stílusos cipők és kalapok segítenek a megjelenés befejezésében.

A nemzeti bajor ruha a németországi régió tulajdonába került, és az egész világon ismert. Az ősei hagyományainak és szokásainak tiszteletben tartása minden nemzet kötelessége. És a bajoroknak sikerül ez, ami felkeltette a tiszteletet és a tiszteletet.

Modern modellek

Ma a tervezők sokat kísérleteznek a bajor ruha elemeinek vágásával és stílusával. Ugyanakkor nem sértik meg az évek során létrehozott fő koncepcióját és ötletét.

Egy nő jelmeze fényes és érdekes, beleértve egy rövid, bolyhos, világos piros szoknyát, egy fehér blúz, rövid ujjú „zseblámpával”, fűzővel fűződő fűzővel, tökéletesen hangsúlyozva a lány mellkasát és egy kis kötényt. Az esti cipő csattal és egy elegáns kalap tollal kiegészíti az általános megjelenést.

Sötétzöld háromnegyed nadrágtartó nadrágtartóval és fehér rövid ujjú póló érdekesnek tűnik az emberen.Stílusos cipők és kalapok segítenek a megjelenés befejezésében.

A nemzeti bajor ruha a németországi régió tulajdonába került, és az egész világon ismert. Az ősei hagyományainak és szokásainak olvasása minden nemzet kötelessége. És a bajoroknak sikerül ez, ami felkeltette a tiszteletet és a tiszteletet.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok