Cseh ruha nemzeti

Cseh ruha nemzeti

A Cseh Köztársaság nemzeti ruhái nem egységesek. A távoli régiókban különböző hagyományok vannak. Az egyes régiók történetétől függ. Ma a cseh népviselet csak népi együttesekben és folklór zenei csoportokban látható.

Egy kis történelem

A Cseh Köztársaság népviselete gyorsan elment a háttérben. A települések aktívan együttműködtek a városgal, ahol az európai trendek gyorsan bevezetésre kerültek. Ezért leginkább a távoli falvakban emlékezik meg és viselik.

A cseh nők szekrényében kosile - ingek, snerovacka, a fűzők és a bordák - zivutek vettek részt. Az alábbiakban a nők bolyhos szoknyákat viseltek kötényekkel.
Hosszú férfi nadrág, nohavice, és ma a nemzeti ruha része. A nadrág második verziója - kapu. Felülről széles, ingek nélküli ingek, hímzett hímzéssel.

Jellemzők

A cseh jelmezet egy hosszú, mind a férfiak, mind a nők által viselt ing jellemzi. Mindkettőt, és másokat csodálatos ujjakkal díszítették. A csehek nem különböztek sokféle szekrényben. Nadrágot és mellényt készítettek férfiaknak, szoknyák és kötények nőknek. Télen minden szőrme vagy kabát viselt.

A ruha leírása

A cseh ruhák sokszínűek és világosak a nemzeti hímzés és minták révén.

A férfiak számára

A férfiaknál szokás volt viselni a gyapjúból vagy bőrből készült inget, mellényt és nadrágot juharig. A nyakuk köré sálat kötöttek. A mindennapi ruhák nagyon különbözőek voltak, mert nagyon rövidek voltak. A nyaralást farok díszítette. Ünnepi alkalmakkor a családi férfiak caftánst viseltek. A gombok díszítések voltak rajtuk.

A férfiak fekete vagy fehér gyapjú harisnyát viseltek. Csizma és csizma szolgált a cipőként. Fejek melegített kalapok szőrme vagy kalap.

Fontos események esetén a csehek a szekrényben selyem mellényt vagy ruhával készült ujjatlan ruhát tartottak.
Télen népszerű volt csipke díszítésű, keskeny vágású nadrág. Nyáron - több ingyenes ágynemű.

A nők számára

Cseh nők is ingeket viseltek. Eltértek az összeszerelt ujjak. A tetején volt egy csukló, vagy egy fűző, amely a kötéshez húzódott.
Széles szoknyák voltak népszerűek. Az alsó rész alatt néhány alacsonyabb. Egyes régiókban szokás volt, hogy a vállukon sálat helyeztek el, amelyet a mellkasukon kereszteztek.

Fejfedők nőknek szolgált sapkában. Nagyon keményen tartották. Fiatal lányok hímzett vászoncsíkokat maguknak. Ezen túlmenően, egy sálat kötöttek a fejére.

Cseh nők, mint a férfiak, harisnyát viseltek. Hosszú ideig vörösek voltak, majd fehérre váltottak.
A hideg évszak alatt meleg kabátokat vagy báránybőreket viseltek. Felszereltek, rövid hajtásokkal díszítettek és egy lekerekített gallérral.
Az ország keleti régióiból származó nők jelmezei eltérőek voltak. Ruhákból és ujjak nélkül durva vászonból készült ingeket viseltek. Egy másik rövid ing került a tetejére. Hímzéssel díszítették és ujjait is összegyűjtötték.
A nőknek kötényt kellett viselni. Az övön összeszereltek. Az első kötény fehér volt, hátul fekete lehet, és egy másik anyagból állhatott. Az ünnepi ruha gyapjú vagy selyem testként szolgált.

Modern modellek

A régi és modern cseh népviseletek mellett lenyűgöző változatosság is van. A Cseh Köztársaság történelmi régiójától függően különböző szövetek, ékszerek, ruházati stílusok láthatók.
Az egyik leggyakoribb női ruha egy fehér ing. Az ujjak és a kapu hagyományosan összeszerelésre kerülnek.Sok csipke díszíti őket, így az egész felszerelés világos és tágas.
A póló fölött egy fűzővel vagy fűzővel díszített fűzőt viseltek. A felsőruházat színe élénkvörös. A nő alját egy közepes hosszúságú, puha szoknya díszíti, amelyet több réteg alsó szoknya egészít ki. Költségükre a felső szoknya harang formájában van.

A kötény ma is a cseh ruha különleges jellemzője. Gazdag díszítésű, freskókkal díszített, megfelelő cseh díszítéssel.

A népi kép második változata kicsit más. A fűző helyett a nők fényes kendőket viselnek a mellkason. Viselnek sapkát, díszített gyöngyökkel és csíkokkal, harisnyával.

A csehek jelmezének fő eleme is egy ing. Mint a nő, az ujja hosszú és buja. A nadrágok, mint a régi, bőrből vagy gyapjúból vannak varrva, és csak a térdre kerülnek. A színes mellény nagyon elegánsvá teszi a jelmezet. A szokásos, hogy sálat viseljen a nyak körül. A fejet nem túl széles karimájú kalap díszíti. Szőrme, toll vagy gyönyörű csattal van keretezve.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok