Keleti smink

Keleti smink

A keleti nők mindig vonzódtak a titokzatos és világos megjelenésükre. És ez nem csak a veleszületett szépség - a lenyűgöző, ügyes smink is jelentős szerepet játszik. Figyelembe véve, egy szép mese hercegnő képe jut eszembe. De manapság az ilyen make-up már nem csak a keleti szépségek előjoga - ha szükséges, és ha vannak bizonyos készségek, akkor minden lány meg tudja csinálni. És ezzel segítünk, feltárva a helyes végrehajtás minden titkát.

A történelem története

Az első említést a dekoratív kozmetikumokról az ókori Egyiptom és a Mesopotámia szövegeiben találták meg, amelyek közül a legrégebbi mintegy 10 000 éves. Kezdetben az arcok és testek díszítése ilyen eszközök segítségével rituális jellegű volt, de később a hétköznapi nők kezdték használni a sminket, hogy hangsúlyozzák és fokozzák természeti szépségüket.

A kozmetikumok olyan természetes anyagokból készültek, mint a henna, antimon, usma, hamu, sáfrány és más természet ajándékok. A legjobb recepteket generációról generációra adták sok évezredre. Vannak, akik túlélték a mai napig.

Például, szemceruza és aláhúzza a szem mélységét a fő és a mélységgel, antimont használtak - fekete kő, amely por alakú állapotban őrölt, ricinusolajjal keverve, és felvázolta a szemét. Ez a gyógyszer nemcsak kozmetikai, hanem gyógyító hatású is volt - enyhítette a kötőhártya-gyulladást, enyhítette a feszültséget és a szemhéjak duzzanatait, gyógyult sebeket. Az antimon smink állandó volt és több napig is tarthatott.

A következő eszköz, amely a keleti nők számára még vonzóbbá vált, az usma. Ennek a növénynek a léje szemöldökét és fedett szempilláit festette. Az a tény, hogy a hajnövekedés kiváló ösztönzője, és feketék is színeznek, ezért a keleti szépségeknek ilyen vastag és fényes szemöldökük és szempilláik vannak.

Az usma hatalmas tulajdonságait ma is értékelik.

Ahhoz, hogy az ajkak piros színű port kapjanak a festék sáfrányvirágból, felhasználásra került. Ugyanez a hatás érhető el Arneby gyökereinek léjével. Az arca rózsa volt akerrel, mák pigmenttel kevert agyaggal.

Mint látható, a keleti nők sokat tudtak a szépségről, és a természet nagylelkű ajándékait használták. A keleti piacokon még ma is megtalálhatóak az ősi időkben használt eszközök, mivel bizonyított hatékonyságuk a generációk bizalmát szerezte meg, és nem felejtették el és nem vesztették el.

Arab funkciók teszik ki

Általában a keleti smink több típusra oszlik, de egy kicsit később beszélünk róluk. A legnépszerűbb az arab stílusú visage. Bemutatjuk a mesés Scheherazade-ot vagy Budur hercegnőt a népszerű keleti mesékből. Annak érdekében, hogy megpróbálja ezt a sminket megtudni, tudnia kell annak jellemzőiről:

 • Fókuszban a szem. Világosnak, nagynak és nagyon óvatosan rajzoltnak kell lenniük. Az árnyékok, a szempillaspirál és a szemceruza csak telített árnyalatokat választ;
 • Az ajkak és az arccsontok másodlagos szerepet játszanak, és nem különböztethetők meg. Szigorúan tilos a sötét vagy világos rúzs használata;
 • Ügyeljen a szemöldökre. Adjon nekik egy világos vázlatot és válasszon egy fekete ceruzával;
 • Csillogó, strasszos, hamis szempillák várhatók.

típusok

A keleti nő azonban nemcsak muszlim-borzalmas csád. Két további típus van: smink, amely keleti jellegű. Ez japán és indiai. Mindezek alapján ennek a make-upnak a következő fajtái vannak:

 • A fent említett arab. Csak a szem és a szemöldök tűnik ki;
 • Japán. Különleges jellemzői a fényes arc, fényes rúzs, aláhúzott szögek;
 • Indián. A leginkább extravagáns. A hangsúly a kifejező szemeken és az érzéki ajkakon van.

Vannak speciális esetek, amikor a keleti sminket bizonyos hagyományos szabályok szerint kell alkalmazni. Az egyik ilyen eset a nikah - egy muszlim esküvői szertartás. Természetesen az arab smink alkalmazása.

Mivel a Nikaha szertartás mecsetben és a mullah és a rokonok figyelmes figyelembevételével kerül megrendezésre, a menyasszonynak szépnek, de szerénynek kell lennie. Ajánlatos a szemeket a nyilak segítségével hangsúlyozni, és figyelni kell a szempillákra és a szemöldökre, de érdemes kozmetikai eszközöket választani a legkönnyebb, finomabb árnyalatokhoz. Világos rúzs és elpirult.

A következő különleges eset, amelyet figyelembe vesszük - egy profi gésa sminkje. Ebben az esetben az arcnak nem csak fényesnek, hanem fehérnek kell lennie. A szemöldökét vékony, tiszta vonallal húzza, az ajkak élénkvörös rúzskal vannak borítva, fekete ceruzával formázzák a szemet. Így történik a hagyományos japán smink.

És végül, a harmadik eset, amely az indiai stílusú - színházi táncot alkotja. Mivel a táncos arcvonásait a nézőtér legtávolabbi soraiból kell látni, ez a make-up a lehető legvilágosabb, csak az árnyékok, a bélés, a szempillaspirál, a rúzs és az elpirult gazdag színek használatával.

A nyilvánvaló különbségek ellenére a keleti országok mindhárom típusának egyfajta hasonlósága van: mindegyikük tökéletes bőrhangot sugall.

Ezért, függetlenül attól, hogy melyik opciót szeretné, vigyázzon az arcszín kiegyenlítésére, javítsa a tulajdonságait és megszüntesse a hiányosságokat.

Hogyan válasszuk ki a kozmetikákat?

A keleti stílusú bármilyen sminkeléshez gondosan válassza ki a kozmetikákat. Először is ügyeljen a bőr színező alapjára: krém és por. Javasoljuk, hogy a könnyű textúrájú termékeket válasszuk, nem eltömődve a pórusokat, de ugyanakkor elég sűrű és pigmentált, mert a bőrnek hibátlannak kell lennie. Szintén rejtegetővel, kiemelővel, korrektorokkal állítható fel. Válassza ki a megfelelő színt az elpirulásra.

Ezután válassza ki a szemhéjfestéket. A palettájuk teljesen attól függ, hogy milyen típusú keleti sminket választott. Élénk színek, gyöngyház és ragyogás illik az arab és indiai stílusokhoz. Japán - átlátszatlan árnyalatok az alapvető színekben.

A tinta, a folyékony szemceruza vagy a szemceruza csak egy színt jelez - fekete, és minél telítettebb, annál jobb. Használhatsz hamis szempillákat is.

Az ajkakészítés végrehajtásakor a stilisztika is szerepet játszik - ha ez az arab változat, a választás a meztelen bézs rúzs; A japán sárkányszivacsokat tartalmaz, és az indiai lehetővé teszi a palettát a vöröstől a borvörös színig.

A szájfény és a nacre nem szerepel az egyik opcióban sem.

Hogyan kell jelentkezni?

Az arca és az európaiak szemeinek vágása természetesen eltér a keleti lányok megjelenésétől. De ha ki akarja tölteni, hogy egy ideig megpróbálhassa a kiválasztott képet, lépésről-lépésre szóló utasításunk segít. Mielőtt elkezdené megismerni Önt a smink megvalósításával a szakaszokban, néhány fontos pontot szeretnék megemlíteni:

 • Egy gyönyörű smink először egy szép smink. Ha úgy döntött, hogy mindenkit lenyűgöz egy keleti szépség képével, győződjön meg róla, hogy próbálkozzon a kiválasztott sminkkel és jobb, mint egyszer. Kísérletezzen hanggal, árnyékokkal, próbáljon meg kontúrokat készíteni. Nézze meg, hogyan fog kinézni a különböző világítással. Győződjön meg róla, hogy az összes kiválasztott termék ellenálló és ne ürítse ki az arcot egy órán belül;
 • A keleti szemek mandula szemek. De ha egy másik szemrészed van, akkor ne legyél elszenvedve - a technikák bármelyike ​​azt jelenti, hogy a külső sarokban „rajz” van egy fekete ceruzával. Így „megnövelheti” a szemét, és nagyon organikus lesz;
 • Óvatosan válassza ki a ruhát. Nem minden ruha vagy ruha illik a keleti sminkhez. A legjobb megoldás az ország hagyományos ruháinak ruhája, melynek összetétele az Ön által választott. Ez nem azt jelenti, hogy fátyol, sari vagy kimonó viselése szükséges, de valami hasonlót tudsz felvenni és megfelelő tartozékokkal hígítani.

Nos, most, az ígért mesterkurzus a keleti smink megvalósításáról. Például a legnépszerűbb opciót választottuk - arab. Tehát kezdjük:

 • Igazítsa az arc hangját. Tisztítsa meg a bőrt vízzel és sminkelszívóval és a bőr faggyújával. Alkalmazza a mindennapi krémet. Ezután tegyen egy tonizálószert egy kerek szivaccsal, gondosan keverje össze az arcot. Hozzájárul, ha ezt akarja. Tedd a bőrt unalmassá;
 • Hangsúlyozzuk az arccsontokat, amelyeknek megfelelő a hangja. Kívánatos, hogy egy kicsit sötétebbek legyenek, mint az arca. Az "alma" arccsontjain egy csepp jelzőt okozhat;
 • Egyenes vonalat rajzolunk ki, meghosszabbítja őket a templomokhoz;
 • Ragyogás hozzáadása a szemedhez: szemöldök alatt egy szemöldök alatt egy szem árnyékát és egy szem belső sarkát helyezzük;
 • Most kapcsolja be a képzeletet: A felső mozgatható szemhéjat színes árnyékkal fedjük le. A szem külső sarkára lépve sötétebb árnyalatokat alkalmaz. Blend határok;
 • Az arab smink a nyilak nélkül elképzelhetetlen. Rajzolja őket egy ceruzával, folyékony béléssel vagy béléssel - a választás. A nyílnak meg kell haladnia a szemét, mandula alakúnak és vizuálisan nagyítónak kell lennie. Ajánlott ugyanúgy hangsúlyozni az alsó szemhéjat;
 • Alkalmazzon hosszabbító szempillaspirálot a szempillákra. vagy használjon felső kötegeket;
 • És végül, töltsük fel az ajkaid semleges rúzsával. Nem szabad kiállniuk az arcon.

Sminkművészek titkai

Annak érdekében, hogy a keleti smink a lehető legjobban illeszkedjen, figyelembe kell vennie a színtípust, különösen fontos a szemszín. Íme, a sminkművészek javasolják a legjobb eredményeket:

 • Ha a szemed barna, Ön a priori illeszkedik a keleti szépség képéhez. Ha sötét haja is van, válassza a következő színárnyalatokat: barna, arany, ezüst, lila, lila. A szőke haj tulajdonosai alkalmasak homok, zöld és rózsaszín árnyalatokra;
 • Zöld szemek boldogok is lehetnek - végül is, egy keleti smink csak fokozza a meglehetősen szokatlan szemszínük hatását. Ebben az esetben az árnyékok palettája a következő lesz: lila, arany, rózsaszín, homok;
 • Kékszemű és szürke szemű A szépség biztonságosan választhat szürke, lila, arany és rózsaszínes árnyalatokat.

A szemszíntől függetlenül ne feledje, hogy a szempillaspirál és a szemceruza mindig fekete.

Gyakori hibák

Természetesen minden keleti smink, akár török, akár japán, meglehetősen bonyolult a végrehajtás során, és nem hibásan teljes. Nézze meg a leggyakrabban előforduló listát, és próbálja meg ne tegye meg őket:

 • Túl világos. A keleti országok felépítése egyenletes hangot feltételez az arc sima vonalakkal és finoman aláhúzott arccsontokkal. Nem szabad kitűnni a fényes foltokról. Ebben az esetben a kép túlterhelt lesz és vulgáris lesz;
 • Ugyanez igaz a rúzsra is. Ha az arab sminket választja, az ajkának színe a lehető legtermészetesebb legyen, fény nélkül, nacre nélkül. Ha a választás a japán vagy az indiai változatokra esett, elvileg, feltéve, hogy fényes ajkak vannak jelen, ne feledje, hogy ebben az esetben a vörös-bordó tartományt kell választania, de nem használhat barna, szilva és más sötét színeket;
 • És végül még egy hiba: színpaletta kiválasztása a barnák számára ugyanolyan színekkel ellátott szőkeeknek, keleti smink alkalmazása során. Ez alapvetően rossz. A szőkék puha, elnémított hangok, így válassza ki a megfelelő sminket. Legalább néhány tónusúnak kell lennie, mint a sötét hajú hölgyeknél.

Reméljük, hogy tanácsunk segítséget nyújt Önnek, és problémamentes lesz egy keleti stílusú smink. Fontolja meg a megjelenés minden árnyalatait, és ne féljen kísérletezni!

Ebben a videóban lépésről-lépésre keleti sminket talál a barna szemekre.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok