Selyem ruha

Selyem ruha

Selyem ruha

A természetes és mesterséges szövetek modern változata lehetővé teszi a legigényesebb íz kielégítését a ruha választásánál. A selyem ruha különleges helyet foglal el benne. Nemcsak luxusnak tűnik, hanem olyan egyedi tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek kedvező hatást gyakorolnak az emberi egészségre.

Anyagi jellemzők

A selyem, mint minden természetes anyag is, előnyei és hátrányai. Magas légáteresztő képességgel rendelkezik, amely a legmelegebb napokon kényelmet biztosít. A selyem nemcsak tökéletesen elnyeli a nedvességet, hanem gyorsan elpárolog. Ő azonnal megszerzi a testhőmérsékletet, ezáltal nem okoz kényelmetlenséget. A selyem ellenáll a szerves oldószereknek.

Nem villamosított, nagy szilárdsággal és hosszú élettartammal rendelkezik. Emellett a selyemből készült ruhát nem húzza ki és nem ül le. A selyemszövet nagyon könnyű és jól borít. Különösen érdemes megjegyezni a selyem összetételével kapcsolatos előnyöket.

A fehérjékben, aminosavakban és fehérjékben gazdag selyemanyag gyógyító és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik. Kedvező hatással van az emésztőrendszerre és javítja a véráramlást. A selyemfehérjék lelassítják a bőrsejtek öregedési folyamatát, megtartva a nedvességet. Megsimítják a ráncokat és gyógyító hatásúak.

A selyemnek nemcsak a bőrre, hanem a hajra is pozitív hatása van. Ez helyreállítja a hajszerkezet károsodását és megvédi a negatív külső hatásokat. Ráadásul a selyem megakadályozza a poratkát és a penészgomba, ami megkönnyíti az allergiás és asztmás emberek életét.

A selyem hátrányai között említhető a magas hőmérsékletű instabilitás. A kedvező körülmények között tartós, a fenti hőmérsékleten lebomlik 110 ° C és közvetlen hosszú távú ultraibolya sugárzásnak van kitéve. A selyem sokféle típusa könnyen összezúzódik, és a vízcseppek, amelyek ráesnek, foltokat hagynak. Egy másik hátránya a nagyon magas ár, ami a termelés munkaerő-intenzitása miatt indokolt.

Selyemfajták

Sokféle selyem volt ismert Kínában, még a korunk előtt. Ezek közé tartozik a gáz selyem, sűrű selyem, összetett szövésű selyem és különböző minták. Jelenleg igen sok fajta van. A sűrű és vékony selyem megkülönböztetése, nedves és betakarított. A származási országtól függően eltérő külső jellemzői és minősége lehet.

A legnagyobb beszállítók jelenleg Kína, India, Üzbegisztán és Japán. A történelem különböző időszakaiban az egyes országokban nőtt a szőlőtermesztés, vagy elvesztette termelési erejét. A selyem azonban soha nem veszíti el relevanciáját. Csodálatos története van, amely tiszteletteljes hozzáállást mutat neki, mind a távoli időszakban, mind a jelenben.

természetes

A selyem volt a legértékesebb érték az ősi civilizációk idején és a középkor kezdeti időszakában. Megtanulták, hogyan kell Kínában előállítani, és sokáig a beérkezésükre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatalára a halálbüntetéssel szembesült. A selyemszálak forrása a selyemhernyók voltak, amelyek az eperfa leveleinek elfogyasztása után izolálták. Ebből egy kókót alakítottak ki, amelyet később kihúztak és selyemgyártásba mentek.

Abban az időben csak a gazdag emberek használhatják selyemszöveteket. A selyem hatalmas nyereséget hozott Kínának, magasabb áron értékesítette újra az országokat, ami nem csak a kereskedőket sújtotta. Ez a körülmény ösztönözte a diplomáciai tárgyalásokat és a Selyemút kialakulását.Bizáncihoz nyúlik, és megengedte neki, hogy vegyen fel extra árrést nem igénylő anyagokat.

Vannak legendák arról, hogyan sikerült feltárni a selyem készítésének titkát. Ez egyúttal több országban is lendületet adott a sericulture fejlődésének. Egyikük azonban nem sikerült megszüntetni Kínát ebből az iparágból. A természetes selyem egyedülálló anyag, amelynek gyártási módszere több ezer éve nem változik.

mesterséges

A legtöbb természetes anyag szintetikus ellenanyaggal rendelkezik. A selyem nem kivétel. Létrehozása a 17. században történt, de csak a 19. század végén jelent meg. A Rayon a lehető legközelebb akart a természeteshez. Miután észrevette, hogy a természetes selyem cellulózból áll, az a döntés, hogy ugyanaz, de mesterségesen történik, nem tart sokáig várni.

Ennek eredményeként kaptunk egy szövetet, amely a viszkóz vagy az acetát selyem szokásos nevével rendelkezik. Nem tudta megismételni a természetes selyem minden jellemzőjét, de néhány jellemző felülmúlta a gyakorlati tulajdonságait. A viszkóz puha, sima, fényes anyag. Hasonló a természetes szövetekhez, hogy levegőt enged és nedvességet szív le. A viszkóz ruhák nem ráncolnak, tartósak és olcsóak.

nedves

A nedves selyem sűrű selyemszövet, matt bársonyos felülettel. A gyártás során természetes vagy szintetikus szálakat használnak. A természetes anyagok forrása a kínai és a japán selyem. Közülük népszerűek: dupont, charmeuse és fi.

A természetes nedves selyem környezetbarát. Tartós, könnyű, jól borított. De ez egy drága anyag, ami gyorsan ráncol, elveszíti a színét, amikor közvetlen napfénynek van kitéve, és nagyon óvatos az ellátásában. Nedves selyem nem mosható és otparivat, száraz tisztításra kerül. Vasalóval vasalható vasalóval.

A Rayon poliészter szálakból készül. Ez a szövet puha, tartós, nem gyűrődik és megtartja alakját. Ezenkívül sokkal olcsóbb, bár nem rendelkezik jó higroszkópos tulajdonságokkal.

vastag

A ruhákhoz használt sűrű selyemszövetek között megkülönböztethető a toile, a szatén, a szatén, a krepp és a taft. A Tual egy ragyogó anyag, amely jól tartja a formáját. Szatén - sima, fényes és selymes anyag. Az Atlas hasonló tulajdonságokkal és megjelenéssel rendelkezik szaténnal. Krepp - durva, enyhe ragyogással, nem gyűrődik és jól borítja. Tafta merev, műanyag.

sűrített

A betakarított selyem az anyag hosszabb idejű sajtolásával állítható elő. Ennek eredményeként a szövet nagy számú gyűrődést képez. A ráncok megmaradnak a szöveten, és gyűrött megjelenést kapnak. A gyártásához vékony típusú selyem szövet. A préselt selyem ruhái a napi, koktél, esti vagy esküvői ruha ifjúsági lehetőségei. A szövet összetett textúrája miatt a zúzott selyemből készült ruha megőrzi a bőrtől való távolságot, lehetővé téve, hogy jobban lélegezzen, és elrejtse a hibákat. Nem lehet vasalni, és csavart formában kell tárolni.

vékony

A sifon, a gáz és az organza a selyem vékony típusai közé tartozik. A sifon egy durva, matt szövet, amely jól borít. Az organza átlátszó és merev. A gáz könnyű, átlátszó, nem ragyog és tökéletesen megőrzi alakját.

kupon

Kupon selyem nyomtatott mintával. A szövet méretének mérete a helyétől függően változik. Minél közelebb van a széléhez, annál nagyobb. A minta lehet absztrakt, geometrikus vagy virágos. A minta különböző elrendezése lehetővé teszi a ruhák különböző lehetőségeinek létrehozását.

A kupon selyem puha, higiénikus, szépen csillog, és ellenáll a magas hőmérsékletnek. Az anyag átlagos sűrűsége miatt jól fekszik. A kupon selyem ruhája stílusos, nőies, és a képen a fő hangsúlyt hozza. Ezért a hozzá tartozó kiegészítők monofonikusak, és nem vonzanak különös figyelmet.

olasz

Az olasz selyem más gyártók selyemből különbözik és jó minőségű. Ezeket az előnyöket már a 13. században jellemezték. A selyem olasz szövet az elit anyagok közé tartozik. Olasz selyem ruhák tartósak, könnyűek és higroszkóposak. Az olasz selyem nagyobb sűrűséggel és elegáns megjelenéssel jellemezhető.

A múlt század elején a szőlőtermesztés jelentős mezőgazdasági ág volt Olaszországban. A japán verseny, a szintetikus szálakból származó anyagok széles körű elterjedése azonban hatással volt erre az iparágra. Jelenleg a lótenyésztés csak a Lombardia egyes részein tartható fenn.

üzbég

Az üzbégi selyem részesedése a világpiacon mintegy 3%. A gyártás során ősi szövési és festési módszereket alkalmaznak. A kézi gyártásnak köszönhetően egyedülálló a világon. Ezenkívül csak a természetes színezékek vesznek részt a színezésben. Az Üzbegisztán területén található Selyemtermelő Intézet új selyemhernyó- és eperfafajtákat fejlesztett ki.

kínai

Kínai selyem a világ legrégebbi. Sima felülete van. Kína a selyem gyártásának vitathatatlan vezetője. Része a világ termelésének fele. A szaporodás Kína számos régiójának egyik fő iparága. Kiváló minőségű selyem található Sanghajban, Suzhouban és Hangzhouban. A fajta legjobbja brókát előállításához megy.

Mindezek ellenére nem minden Kínában gyártott selyem jó minőségű. Ugyanazok a dolgok, mint India, Üzbegisztán. Jelenleg Kínából származó nyers selymet Olaszországba importálnak. Bár az olasz termelés termékei általában magasabb minőségűek. A világ legjobb selyemét Angliában és Franciaországban állítják elő.

Hogyan válasszuk ki

A selyem ruha kiválasztása, mint bármely más, az ábra jellemzőire kell épülnie. Mivel a selyem lehet fényes vagy matt, áramló vagy nagyon sűrű, minden nő számára kiválaszthatja a legjövedelmezőbb opciót.

A fényes anyag térfogatot ad, így egy teljes értéknél jobb, ha egy matt szövetből készült ruhát szeretne. Ebben az esetben, ha egy nőnek jól meghatározott derékvonal van, akkor a szövet áramlik. Ez a ruha hangsúlyozza a sziluett lágyságát és nőiességét. Ha a derék nem fejeződik ki, akkor az anyagnak meg kell tartania alakját. Ebben az esetben a derék szükségszerűen egy övvel vagy övvel van jelölve.

A derekán fekvő ruhák egy törékenyebb sziluettet hoznak létre, így ezek a ruhák a teljes figurával rendelkező nők számára is ajánlottak. A ruha tetején lévő drapéria a körte alakú figurával rendelkező nők sziluettjét, alul pedig egy fordított háromszöget állít be. A széles vállú nőknek el kell utasítaniuk az aszimmetrikus felső ruhát. Ez a ruha széles csípővel rendelkező nők számára alkalmas.

Különös figyelmet kell fordítani az anyag minőségére. A természetes selyem megjelenése könnyen megkülönböztethető a mesterséges anyagtól. A természetes selyemszerkezet egyenetlen. A természetes szövet csillogása különböző szögben változik. Égéskor a selyemfonal nem olvad, hanem ég. Ugyanakkor jellegzetes illata van, mint egy égő haj vagy gyapjú.

Elegáns és szép stílusok és modellek

A selyem érzékenységének köszönhetően a ruhák különösen nőiesek. Folyik, túlcsordulnak. Ezeket egyaránt finom csipke betétek egészítik ki, harmonikus képet kapva. A ruha-ingek és a kombinált ruhák egyre népszerűbbek.

Vékony pántokon

Az érzéki nők számára vékony hevederek ruhái jönnek létre, demonstrálják a vállak szépségét. Ezek a ruhák közzétételre szántak, különösen, ha a képet egy elegáns köpeny egészíti ki. Érdemes figyelembe venni, hogy ez az estélyi ruha alkalmas egy vékony nőre, háromszög és homokóra testtípusokkal. Egy ilyen ruhából a téglalap alakú és fordított háromszögű nők elutasítják.A vékony pántok maximalizálják a vállak vonalát, néha torzítják az arányos alakzatokat.

Ruha kombináció

A ruha kombinációja egy selyem ruha vékony pántokkal. A ruházat jelenlegi vászonstílusához tartozik, és egyre népszerűbbé válik. Egy ilyen merész döntés megengedheti magának egy jó alakú lányt. Mivel a kombinált ruhák feszes illeszkedést sugallnak, az ábrán látható minden hiányosság benne lesz.

ing

A ruha-ing, egy másik öltöztetős ingben, egy szabad vágott, közepes hosszúságú és állványos gallérral rendelkezik. Ez egy kényelmes hétköznapi lehetőség a különböző évszakokhoz, az anyagtól függően. A ruha lehet monofonikus vagy mintás. Ha a ruha egy rajz, akkor a tartozékok nem vonzhatják a figyelmet. Éppen ellenkezőleg, a monofónikus ruhát egy eredeti zsák vagy más, nem kevésbé érdekes tartozék fogja hozzáadni.

Hosszú ujjú

A hosszú ujjú selyem ruha aszimmetrikus, kontrasztos, vékony és laza. Ez diszkrét és lehetővé teszi, hogy bemutassa a szépségét a szövet. A derék és a hosszú ujjú selyem ruha tökéletesen alkalmas a téglalap alakú nők számára, valamint a jól meghatározott derékú nők számára.

Csipke

A koktél- és estélyi ruhákhoz csipkés ruhák tartoznak. Ezekben a ruhákban a csipke a betétek funkcióját végzi. A selyemmel kombinálva a háton, a nyakvonalon vagy a termék alján található csipke betétekkel rendelkező ruhák szépek.

Selyem és sifon

A selyem és a sifon kombinációja egy ruhában levegős, repülő képet képez. A selyem a fő anyag, amelynek vágása megismétli a sziluettet. A szifon kiegészíti a ruhát, kötetet teremt, burkol, mint egy felhő, egy szoknya és egy ruhát. Ez a ruha drágának tűnik, és elfedi a figurán lévő hiányosságokat.

hossz

A ruha hossza hosszú és rövid lehet.

  • hosszú

Hosszú nevű ruhát hívott a padlóra. Ez az estélyi ruha mindennapi viseletre vagy különleges alkalmakra.

  • rövid

Rövid - ez a ruha minden más változata. Ez lehet egy hétköznapi nyári ruha vagy egy koktél ruha a kilépéskor.

Tényleges színek

Az új szezonban a hagyományos színek továbbra is relevánsak: fekete, fehér, kék, piros. Ráadásul a rózsaszín és a zöld is népszerű marad. Állati és növényi nyomatok, geometriai nyomatok és mozaikok divatban vannak.

Pöttyös

Pöttyös - klasszikus nyomtatás, különösen akkor, ha a női ruházatról van szó. Az új szezonban a borsó nagyon változatos. Ez lehet nagy és kicsi, hagyományos színek vagy világos. Az egyik ruhában különböző típusú borsó kombinálható. Ezen kívül részt vehet a kompozícióban körökkel vagy gombokkal.

fekete

A fekete ruha a legelegánsabb, mivel Chanel. Nem vesztette el jelentőségét a modern időkben. A fekete ruha kiemeli a karcsú alakot, és meghúzza a sziluettet. Megjegyzi a rejtélyt, a hozzáférhetetlenséget és minden nőnek megfelel.

piros

A piros ruhás fényes, kontrasztos megjelenésű nőknek felel meg. Érdekes figyelmet fordít magára, a szenvedély és a kitartás szimbóluma. Egy férfi egy piros ruhás nőt mutat, vidám és merész.

kék

A kék ruha nem vonz több figyelmet másoknak. Alkalmazkodik az üzleti úton. Néhány árnyalatú kék azonban a romantika aura. A kék ruhát kedvelő nők felelősek és betegek.

rózsaszín

A rózsaszín ruha megengedheti magának egy karcsú figurával rendelkező nőt, mert hajlamos a befejezésre. Ez a ruha bizalmas beszélgetést hoz létre, felemelő.

zöld

A gazdag árnyalatú zöld ruhák olyan nyugodt nőknek fognak megfelelni, akik mérik az életet, és nem törekszenek mindent drasztikusan megváltoztatni. A zöld szín energizál és segít leküzdeni a félelmeket.

Virágos nyomtatással

Virágnyomtatás - a női ruhák egyik leggyakoribb.Lehetővé teszi, hogy egy nő fényesen, gyakran eredetinek és védtelenebbnek érezze magát. A kis vadvirágok valószínűleg nem felelnek meg a divat trendjeinek. A virágoknak világosnak, nagynak és reálisnak kell lenniük. Nemes típusú virágokat kell választani: rózsa, pünkösdi rózsa, liliom.

A képek elmosódhatnak, ami lágyabb megjelenést eredményez.

Mit kell viselni

A selyem ruha a ruhák elég keveréke. Felette viselhet:

  • Bőr vagy farmer mellény;
  • Bőr vagy farmer dzseki;
  • Farmer ing;
  • Klasszikus vagy sportos kabát;
  • Szőrme mellény;
  • Báránybőr kabát vagy bunda.

Nyáron ruhával viselhet szandál és cipő sarokkal vagy ékekkel. A szezonon kívül, télen pedig magas sarkú cipő. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenie a harisnyát, hogy megfeleljen a cipőnek.

Stílusos újdonságok és képek 2017-ben

A 2017-es ruhák lehetővé teszik, hogy különböző típusú selymet, más anyagokat kombináljanak, ismerősek vagy nem. A ruha díszítheti szőrme, toll, bőr. A pódiumok vastag anyagból vagy áttetsző anyagból készültek, lerövidítettek, vagy a padlóra hűtött hableány ruhákat. Az ilyen ruháknak nyakkivágása lehet - hajó, V alakú nyakkivágás vagy banda.

A szezon másik trendje - aszimmetrikus alsó ruhák. Ennek a ruhának a szegélye jelentősen eltérő. Alapvetően az egyik él a mini hosszának felel meg, a másik - maxi. Az új szezonban megengedheti magának, hogy teljes ruhát viseljen, magas vagy standard derékkal. A kivágások bármilyen formája, a ruhák és az áttetsző klubok változatai.

A selyem ruha azoknak a dolgoknak a kategóriájába tartozik, amelyek nem csak kellemes viseletet, hanem hasznosak is. Egy ritka dolog ilyen pozitív tulajdonságokat tartalmaz. A divattervezők és a híres gyártók a selyem ruháit nem hagyják figyelmen kívül minden új szezonban, ami megerősíti állandó jelentőségüket. Tehát a helyesen választott ruha nem egy évszakot fog szolgálni.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok