Legendás kis fekete ruha

Legendás kis fekete ruha

Nehéz megtalálni egy olyan nőt, aki nem csodálja meg a legendás Coco Chanel divatos utasításait. Egyszerre sok lány számára igazi stílusgyártó lett, de még a modern nők is az elegancia és a varázslat ikonjának tekintik.

Kis fekete ruha - felülmúlhatatlan Chanel szinte a boldog női jövőbeni kvintessenciának nevezte. A tervező szerint ez a női test legjobb tulajdonságait hangsúlyozza, amit az emberek nem tudnak észrevenni. A legendásnak kell lennie. Koko valóban igaza volt, mert annak ellenére, hogy a ruhát pontosan 90 évvel ezelőtt találták ki, még mindig népszerű.

A teremtés története

A felülmúlhatatlan felszerelés megteremtésének hivatalos története meglehetősen prózai. A múlt század 20-as években a fekete kizárólag a gyász volt, így a mindennapi életben a lányok minden módon megpróbálták elkerülni. De amikor Chanel szeretett meghalt, nem tudta megfelelően megtisztelni a memóriáját, mert nem az ő hivatalos felesége. Ekkor jött létre az a gondolat, hogy szigorú és lakonikus szabást készítsen egy gyász árnyékban - egy kis fekete ruhában. Koko maga szerint több évvel a szeretettje elvesztése után, kizárólag fekete színben készült ruháit.

Ki jött fel és stílusos

De a divattörténészek tanúsága szerint a fekete ruhák megalkotásának ötlete sokkal hamarabb jött Chanelre. Egy nap leült a Petit Lee Blanc-i labdába a szeretőjével, és nézte, ahogy a nők elhaladnak. És hirtelen elhomályosult: „Ez lehetetlen! Mindezek a színek szörnyűek, megzavarják a nőket. Azt hiszem, fekete színben kell viselni őket. Ezután a divatos társadalom még mindig nem volt túl kész a radikális változásokra a képekben. A fekete ruhákat túlságosan egyszerűnek és szegénynek tartották, de idővel még mindig megnyerte a nők szeretetét, a műfaj klasszikusává vált, amely bármilyen korú és eseményre alkalmas.

1961-ben először egy kis fekete ruha jelenik meg a képernyőn. Pontosabban, az Audrey Hepburn - a színésznő, aki a főszerepet játszik a "Tiffany's Tiffany's" című filmben. 1972-ben a híres zenekar The Hollies énekel egy kis fekete ruhás nőről, és igazi találatot kap. 1985-ben az ilyen ruhák elkezdenek nőknek öltözni. A kis fekete ruha mega-népszerűvé válik, és még a modern csillagok körében is csodálói.

Jellemzők és előnyök

Mi a titka a legendává vált ruha népszerűségének? Talán az egész titok a varrás jellemzőiben rejlik. A klasszikus kis fekete ruhát egyenes vágás, keskeny szegély jellemzi, a térdet lefedve, kerek nyakkivágással, hosszú, szűkített ujjakkal és a díszítés teljes hiányával. Ezért lehet, hogy egy jó alakkal rendelkező lány megengedheti magának, hogy viselje.

A kis fekete ruhák modern modelljei némileg eltérnek a klasszikustól. Ezek sokkal rövidebbek vagy hosszabbak lehetnek, valamint csipke, terjedelmes gallérok, fodrosok, darabok, fodros és egyéb díszítőelemek is. Ez a sokféleség elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a modern lányok sziluettjeik alakjában különböznek, de mindegyikük stílusosnak tűnik.

Hogyan válasszuk ki

Egy kis fekete ruhát választva a modern nőnek a figura jellemzőire kell összpontosítania:

  • A széles vállú és keskeny gondokkal küzdő lányok számára jobb, ha nem választunk szűk tetejű ruhát, mivel ez akadályozza a mozgást.Ideális választás lenne egy V-alakú, kerek vagy aszimmetrikus nyakkivágással rendelkező ruha. Kívánatos, hogy a ruha szoknyáját is megpördítsék, és a ruhát magában kell foglalni egy övvel a derék vizuális kiemeléséhez.
  • A "körte" figurával rendelkező nők jobban elhagyják a túl szoros modelleket. De a trapéz alakú ruha Yves Saint Laurent stílusában tökéletesen illeszkedik. Előnyben részesítheti a tulipán szoknyával rendelkező ruhát, amely segít a csípő szépségének hangsúlyozásában.
  • A homokóra alakjával rendelkező lányoknak a sziluett méltóságát maximálisan kell használniuk. Ebben az esetben biztonságosan választhatja ki a ruha klasszikus illeszkedő stílusát, vagy a deréktól táguló stílust. Az utóbbi esetben szükség van egy övvel kiegészíteni, hogy kiemelje a vékony derékot.
  • A téglalap alakú fiatal hölgyek egy kis fekete ruhát választhatnak, egyenes vagy illeszkedő vágással. Ebben az esetben a csípőre és a derékra, valamint a drapériaelemekre vonatkozó frillek és fodrosok megfelelőek lesznek. Kívánatos, hogy a ruhát egy vékony öv is kiegészítse.

Ha úgy gondolja, hogy egy kis fekete ruha nem a legjobb választás a göndör hölgyek számára, akkor mélyen téved. Válasszon szagú ruhadarabokat, valamint V-alakú szájvágást. Fontos, hogy a modell ne legyen varrva szatén anyagból, különben vizuálisan megnő a kötet.

Elegáns és gyönyörű modellek

A kis fekete ruha klasszikus is, mert tökéletesen illeszkedik mindenféle divatos átalakításhoz. Könnyen adaptálható nem csak bármilyen számra, hanem bármilyen eseményre is. Tökéletesen illeszkedik a ruhakódhoz, az esti megjelenéshez, a romantikus megjelenéshez és az alkalmi stílushoz. De a legérdekesebb dolog az, hogy a módosítások ellenére ez a felszerelés stílusos marad, és tökéletesen kiemeli a legjobb női tulajdonságokat. Milyen modelljei vannak a kis fekete ruháknak a leggyakrabban a modern nőknek?

Gallérral

Az ilyen modellek divatos szakemberek azt tanácsolják a nőknek, hogy széles vállakkal viseljenek. Ez a nyakörv, amely állvány, gallér vagy egyszerű felső rész lehet, amely lehetővé teszi, hogy a dekoltázs területére összpontosítson, és elvonja a masszív tetejétől. A fehér galléros ruha gyakran hivatalos eseményekre kerül kiválasztásra, mivel ünnepélyes, elegáns és egyidejűleg szigorúan. Gyakran ezek a modellek egy rövidített hüvelyrel vannak ellátva, amelyet kiegészít egy mandzsetta a gallér színéhez.

Ujjakkal

A hosszú ujjak a klasszikus kis fekete ruha szerves részét képezik, de még a modern modellek is kiegészítik ezeket. Az ujjak nagyon rövidek és csak enyhén lefedhetik a vállát, rugalmasak, mint a zseblámpák, vagy teljesen egyenesek és eléri a könyökét. Vannak olyan modellek is, amelyek ¾-es ujjúakkal vannak ellátva, amelyeket gyakran egy irodai képhez választanak. Az ujjak gyakran egy teljesen más anyagból, például szaténból vagy gipszből vannak varrva, ami lehetővé teszi egy nagyon érdekes kép létrehozását. Egy kis fekete ruhás, nyitott vállú modell, amelyet ujjak egészítenek ki, nagyon eredetinek tűnik.

ujjatlan

Egy ilyen modell a romantikus kép legjobb alapja lehet. De a divatszakértők határozottan azt tanácsolják, hogy ebben az esetben ne legyen túlzás. Ha a felszerelés nemcsak a kezeket, hanem a dekoltázs területet is megnyitja, akkor jobb, ha legalább a térd közepére különbözik. A ruha stílusa teljesen eltérő lehet. Az irodai ruhák szigorú vágásuk, romantikusak a flaredek számára.

csipkés

Ez a ruha tökéletesen hangsúlyozza a sziluett nőiességét, és kizárólag a fiatal hölgyeknek fog megfelelni. Az ilyen ruhát megkülönböztető jellemzője az áttetsző textúra, amely lehetővé teszi egy nagyon csábító kép létrehozását. Annak érdekében, hogy a modell kevésbé feltűnő legyen, átlátszatlan fekete anyagból készült béléssel készül, és a guipure vászon egyfajta köpenyt használ.

bőr

Egy kis fekete bőr ruha egy igazi divatütés ebben a szezonban. A szövet ragyogó szerkezete lehetővé teszi, hogy kiemelje a sziluett összes görbéjét, így csak a tökéletes figurával rendelkező lányok számára választhat ilyen modellt. Egy ilyen ruhát természetes anyagból és műbőrből is készíthetünk.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen modell hidegebb időszakra van tervezve, mert a hőben az anyag a testhez ragad, és üvegházhatás jön létre.

kötött

A Coco Chanel létrehozta az első modelljét, egy kis fekete ruhát, melyet a krepedinből készítettek, és a modern tervezők gyakran kötőruhát használnak a klasszikus ruha varrására. Ez a szövet lehetővé teszi, hogy teljes mértékben illeszkedjen a lány sziluettjéhez, és felvázolja sziluettje méltóságát. Mivel az ilyen ruhadarabok díszítése gyakran leválasztható nyakörveket és széles csatokat használ.

Köpeny ruha

A klasszikus kép alapjainak alapja. Egy ilyen ruhában minden korú nő jól néz ki, de kívánatos, hogy még mindig jó alakja legyen. A ruha elegáns kiegészítéseként gyakran használják a bask-t, amely lehetővé teszi a sziluett beállítását és arányosabbá tételét.

Teljes modellek

Azok a nők, akiknek formáit az ideális keretből észrevehetően kiütik, a kis fekete ruha modelljeinek megfelelnek, amelyek feltárják a sziluett méltóságát és elrejtik a hibákat. A szép mellek megkülönböztethetők egy csipke vagy V alakú nyakkivágással rendelkező ruha kiválasztásával, és hangsúlyozzák a csábító csípővonalat egy szűk szoknyával. Egy gyönyörű derékvonal, még volumetrikus sziluett is, kiemelten illeszthető a ruha és a stílusos övvel.

Divat trendek

A 2016-2017-es divatszezonban a legdivatosabbak a térdre fekete ruhák, ujjakkal - zseblámpák. A természetes szálakból készült termékek szintetikus keverékkel készülnek, mivel ez a szimbiózis lehetővé teszi, hogy a legpraktikusabb és tartósabb dolgot hozza létre. A nyakkivágás teljesen más lehet. A hátat gipszel díszítheti, vagy különböző mélységű nyakkivágással rendelkezik. A lángolt szoknyák gyakran vékonyak, de ha a modell szigorú, akkor egyenes lehet.

Mit kell viselni

Egy harmonikus kép létrehozása egy kis fekete ruhával rendkívül egyszerű, csak figyelembe kell vennie saját preferenciáit a ruhák stílusában. A mindennapi megjelenés kiegészítése érdekében a legjobb rövidített dzsekik és bolero élénk színek. A legjobb választás lehet vörös, fehér, málna és citromszín. Hosszú ujjú ruhák tökéletesen kombinálhatók a szőrme mellényekkel. A legjobb, ha harisnyanadrágot vagy nadrágot visel, és a klasszikus cipő - szivattyúk.

Az irodai kép alapján a legjobban válasszon egy elegáns és elegáns, pasztell árnyalattal ellátott kabátot. Harisnyát vagy áttetsző harisnyát viselhet a lábain, valamint a cipőjét zárt lábujjakkal egy kis saroknál. Télen kombinálhat egy kis fekete ruhát boka csizmával, boka csizmával vagy csizmával.

Az esti képhez kiválaszthatja az átlátszatlan harisnyát, amely ragyog. A csipke köpeny a hüvely nélküli ruha legjobban hozzáadódik, és ha a ruhában lévő ujjak jelen vannak, akkor a kép nem igényel kiegészítéseket. Ebben az esetben a legjobb cipő lesz a magas sarkú cipő és a dekoráció. Ezek lehetnek strasszok vagy flitterek, de a sarkú cipők visszafogott modellje is működik.

Tartozékok és cipők

A kis fekete ruhához legjobban illeszkedő tartozék a Coco Chanel pácolt tengelykapcsolója vagy a legendás kézitáska egy lánccal. Miután hozzáadta a képet ilyen kiegészítőkhöz, meggyőzhet mindenkit a saját kifogástalan ízléséről és a bájtérzéséről. Ha a fentiekben felsorolt ​​lehetőségek nem megfelelőek az Ön számára, kiválaszthat egy egyszerű kézitáskát.

A ruházati kiegészítők kiválasztása során ne felejtsük el az ékszereket. A klasszikus megjelenés kiegészítése érdekében a gyöngyök a legjobbak.A drágakövek és a gyémántok, az ezüst és az arany jól kombinálható egy kis fekete ruhával, de ne feledje, hogy mindennek kell lennie. Nem szabad egyszerre lógni magadra az összes ékszergyűjteményt, még akkor is, ha nagyon szépek. Elég egy lánccal ellátott medál, valamint karkötő vagy fülbevaló.

Ha nem akar klasszikus cipőt viselni, a szandálokkal kiegészítheti a képet. Ne feledje, hogy csak meleg szezonban lehet viselni, amikor a lábaknak nem kell melegíteni a harisnyát vagy harisnyát.

Ünnepi és elegáns képek

A fogékony és elegáns kép létrehozásához jobb, ha fekete ruhát választunk a padlóra. Ez a modell harmonikusan megvizsgálja a társadalmi eseményeket, és ami a legfontosabb - minden lányról, a képtől és a testtől függetlenül. Egy ilyen ruhával a legjobb, ha nagy és hatalmas fehér ékszereket kombinálunk. Ez lehet hosszúkás fülbevaló, amely vizuálisan a nyak hosszabbítását teszi lehetővé, valamint széles karkötőket és többrétegű nyakláncokat.

A közepes hosszúságú ruhák esetében jobb választani a megfelelő méretű ékszereket. Legyen ez egy fülbevaló, kis kavicsos, vékony kis gyűrűvel karkötővel vagy stílusos bross. A kis fekete ruha rövid modelljein jobb, ha miniatűr ékszereket választunk. Ez még ékszer is lehet, de jobb, ha fém volt, és harmonikusan kombinálták a kép többi részletével.

Ne feledje, hogy az ünnepélyes képhez jobb, ha jó minőségű szövetből - szaténból, bársonyból vagy gipszből - készült ruhákat választunk. Ne felejtsd el a frizurát. Ha a hollywoodi fürtök túlságosan triviálisnak tűnnek, akkor 60 fős stílusban készíthet hajvágást, hogy Chanel legyen. A stílusos szatén íjjal kötött, elegáns babetta lesz ünnepi stílusának kiemelkedő része.

Nos, a make-up művészek azt mondják, hogy ha a saját kinézetét egy kis fekete ruhával egészíti ki, figyeljen a szemére. Jobb, ha bőségesen festjük meg őket szempillaspirálral, és ha az arc alakja lehetővé teszi, akkor a nyilakkal is összefoglalható.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok