Orosz népviselet egy fiúnak

Orosz népviselet egy fiúnak

történet

Az orosz népviselet hosszú évszázados múltra tekint vissza. A népviselet megjelenését számos tényező befolyásolta, mint például a természeti viszonyok, a napi rutin és a munkakörülmények, a vallásosság, a gazdagság. A parasztok ruházatának funkcionalitása különbözött, valamint a szükségtelen részletek hiánya. Maximális mozgásszabadságot biztosított és mentett a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. Nincsenek gombok a munkához, ingek szárnyasak voltak, és zsebek helyett széles melleket használtak.

Ugyanakkor a jelmezek gyakorlatiassága és egyszerűsége érdekében sem a férfiak, sem a nők sietve nem voltak hajlandók visszautasítani az élénk színeket. Aktívan használták a természetes színezékkel ellátott szövetek festését, amit a természet adott nekik. A leggyakoribb és leginkább hozzáférhető színt pirosnak tekintették, mivel a nyersanyagok szinte minden kertben nőttek. A piros, fehér és kék színek mellett gyakran használták a népviseletet. A zöld szín csak a keleti országokból szállított szövetek színeiben jelenhet meg, és csak gazdag osztályokhoz lehetett hozzáférni.

Abban az időben a szalagok, a csipke vágás, a gyémántok, a ferde keresztek, a nyolcszögletű csillagok és más geometriai ábrák, valamint a karácsonyfák, bokrok, nők, madarak, ló és színes cérnák hímzései akkoriban aktívan használták díszítőelemként. Számos modellt készítettek különböző színű szövetekkel. Nagy jelentőséget tulajdonítottak a szövetek mintáinak, amelyek a gonosz szellemektől védettek. A díszek az ujjakon, a szegélyen és a galléron helyezkedtek el.

A paraszti ruhák varrására használt fő szövetek a vászon és a gyapjú szőnyegtermelés volt. Gyárszövetek: selyem, szatén vászon, brokát, színes kasmír és szatén kezdett használni a 19. század közepétől.

A férfiak kosvorotki nem különbözik egymástól. Két, a mellkasot és a hátat borító panelből készült ruhák voltak. Mivel az összekötő elemeket négyszög alakú szövetdarabok használták, amelyek a vállakon helyezkedtek el. Az ingek vágása nem függ a tulajdonos társadalmi státuszától, a tulajdonos jólétét csak az anyag minősége határozta meg. Általában a szegények viseltek ingeket a szokásos vászonból, és gazdag embereket selyemből vagy szaténból.

Érdekes részletek és funkciók

A kisfiúk első jelmeze az apa ing, amelyben a gyerekeket közvetlenül a születés után becsomagolták. Gyakran előfordul, hogy a gyermekruházat létrehozásához szövetet használtak, amelyet a felnőtt ruházat szabásából maradt. Ennek oka az volt a meggyőződés, hogy a szülők ereje így megmenti a babát a gonosz szemtől. A gyermekruházatot olyan rajzokkal és mintákkal is díszítették, amelyek az amulettek szerepét vették fel.

A fiúk és a lányok gyermekruházata nem sokban különbözött, és alapvetően egy öt méter hosszú vászon ing volt. A gyerekek csak különleges rítusok elhaladása után viselhetnek felnőtt ruhát. Ezt a hagyományt hosszú ideig a falusi családokban tartották. Idővel elfelejtették a „gyerekek” kategóriából az „ifjúság” kategóriába való átjárást, és csak néhány elemét használták esküvői szertartásokon. Érdekes tény, hogy Oroszországban már a 19. században fiatal férfiak, az esküvő előtt gyermek ruhát viseltek - egy övvel borított ing.

Azokban a területeken, ahol a ruhásszekrénye a fiú korától függ, nadrágját és övét egy pólóval egészítették ki. A srácok is alsónadrágot, néha mellényt vagy dzsekit használtak.A gyermekeknek és serdülőknek nem volt külső ruhája, és szükség esetén felnőtt ruházatra kerültek.

cipő

A hagyományos orosz cipő bőrcipő, érezhető csizma és szandál.

Bőr cipőt viseltek különböző osztályok képviselői. Az ásatások során talált lágy bőrcipők hasonlítanak a modern zsákmányokhoz, szabadon vágott és csatolt talpúak. A csizma valódi bőrből készült, és kétféle lehet: lágy a kipufogó felső és felső részén, és bonyolultabb kialakítású fej, hát, boka és talp.

Valenoks a juh gyapjúból készült meleg filccsizma, amelyet az eurázsiai nomádok hagyományos cipőjének tartanak. Oroszországban az érezhető csizmák megjelentek az Arany Hordai időszak alatt, de széles körben elterjedtek a 19. század első felében - az ipari termelés kezdete óta. A 18. század közepétől a Yaroslavl tartomány a nemezelőgyártás központja, ahol abban a pillanatban virágzott a juhok.

Lapti a fás szárú szőrszálból készült és Oroszországban a paraszti lakosság körében nagy eloszlású cipő. A lábakon a szandálokat oborival kötözték össze, amelyek a cipőfűzők voltak, amelyek ugyanabból a mellkasból csavartak, mint a szandálok. A lábbelre rántott cipőre helyezték őket, melyeket a hosszú séta során rendszeresen újra kell tekerni.

Öltöztetős ötletek

Az orosz népi stílusban az Ivanushka gyerekjáték egy nagyszerű lehetőség egy mesés színpadra minden alkalommal. Az orosz tündérmesék népszerű hőse tökéletesen illeszkedik mind az újévi forgatókönyvbe, mind a születésnapi vagy más ünnepi előadásba, valamint az óvodai intézmények gyermekeinek játékképzésébe. A jelmez egy fehér ingből áll, fehér borsó, kék nadrág, sapka és övvel díszített piros ruhával.

A Kuban kozák karneváli jelmeze sok fiúhoz fog fordulni. A ruha a katonai szolgálati osztályból kialakult kultúra része. A fiatal kozák képét egy fehér szatén pólóval hozták létre, amely a mellkason állványos gallérral és patch zsebekkel, fekete nadrág piros csíkokkal, katonai sapkával és színes övvel készült.

A Gzhel az egyik hagyományos és könnyen felismerhető orosz népművészet. A kék-fehér minták vonzzák a figyelmet, és lenyűgöznek a szépségükkel. A Gzhel festmény elemeit használó fiúk karneváli jelmezei lehetővé teszik, hogy kivételes és elegáns megjelenést hozzon létre egy fiú számára. A ruha a következőket tartalmazza: kék szatén nadrág, fehér szatén ing, Gzhel mintával, kék öv és elegáns sapka.

Nagyon világos és színes ruha egy fiúnak egy régi orosz kézműves "Khokhloma" stílusában. A ruha megalkotásakor a Khokhloma hagyományos színeit használták: fekete, piros, zöld és arany. A ruha egy piros inget tartalmaz, virágos mintával és zsinórral, fekete nadrággal és egy sárga virággal díszített fekete sapkával. A jelmez ideális kiegészítője a cipő, amelyet stilizált cipőként stilizáltak.

Elegáns jelmez a fiúnak "táncos tánc" táncol az energiájával, és azonnal eljuttatja a táncba. A karneváli jelmezkészletbe egy világos sárga szatén ing, a mellkason és az ujjak alján, a fekete nadrág és a piros virággal díszített sapka díszíti.

Jelmez a fiú számára, nagyon egyértelműen közvetíti az orosz ruha jellemzőit. Ez a készlet hagyományos színeket használ, és a figyelem a népviselet főbb jellemzőire összpontosít. A szett egy piros-fehér ing, zsinórral, piros nadrággal, elegáns sapkával, piros virággal, karóra és harisnyatartó. Ez a ruha tökéletes a hagyományos orosz szandálokhoz.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok