Orosz népi orosz népviselet

Orosz népi orosz népviselet

Az orosz nemzeti jelmezek gazdag színek és számos olyan részlet kombinációja, amelyek teljes képet alkotnak. Néhány évszázaddal ezelőtt, csak egy öltönyvel, meg lehetett érteni, hogy melyik tartományból vagy faluból jött a fuvarozó. Ezen túlmenően az orosz kézművesek minden egyes különleges rendezvényre különböző ünnepi ruhákat hoztak létre. Megismerheti a népviselet történetét és a cikkben létrehozott részleteket.

A népviselet sajátosságai

Az orosz hagyományos ruhák mindig alkalmi és ünnepi. Őseink nagyon egyértelműen elválasztották az egyszerűbb ruhákat a durva szövetektől a minimális mennyiségű díszítőelemekkel, a színesebb ruháktól a különleges eseményekig. A legszebb ruhákat pirosnak tartották.

Kezdetben Oroszországban az összes jelmezet ügyes női kéz teremtette meg sűrű háztartási anyagból. Ez még különlegesebbé tette a ruhákat. A ruházati ruhák főbb anyagai a ruhák, ágynemű és selyem voltak. A bélés szerepét egy különleges bélésszövet készítette.

A szövetbázist számos részlet, kiegészítők és cipők egészítették ki, amelyek együttesen harmonikus képet alkotnak.

Ezek a képek jelentősen különböztek egymástól a régióktól függően. Így például az orosz északi régiókból származó emberek több felsőruházatba öltöztek. Mindketten swing és sapka volt, és egyes esetekben ezek a kétféle felszerelés kombináltak. A fejrészen a kapucnis ruhát viselték, míg a lengőgombokat gombokkal vagy kampós rögzítőkkel rögzítették.

Különös figyelmet fordítanak a nemesség ruházatára. Természetesen drágább és luxusabb volt. A nemesség ruháit arany vagy ezüst szálakkal hímezték, gyöngyökkel és egyéb díszítőelemekkel díszítették. Egy ilyen drága ruhát több mint egy évig viselnek. Általános szabályként generációról generációra továbbították, megfelelő formában tartva.

Az orosz ruha története

A nemzeti orosz népviselet gyakorlatilag változatlan maradt. A divat fogalma kevésbé változtatható, mint most, így ugyanaz a stílus ugyanazon család több generációja is viselkedhet.

A hagyományos orosz stílusban kevésbé gyakori ruhák kezdődtek a XVIII. Század elején. Ezután az első orosz jelmezet az első Péter megtiltotta, aki modernebbé tette Oroszországot. A hazai öltözéket a magyar stílusban, majd később a német és a francia ruhák váltották fel. Annak érdekében, hogy gyökerező innovációkat folytasson, az uralkodó kötelezettséget vállalt arra, hogy hagyományos orosz ruhákat szállítson a városban.

női

A női ruhák mindig érdekesebbek és változatosabbak voltak, mint a férfiak. A tehetséges orosz nők művészetének valós példáit képviselték. Az ókori Oroszország óta a női jelmez egy ing (egy egyszerű póló a padlón), egy sundress és egy kötény volt. Gyakran egy másik vastag pólót viseltek az ing melletti további melegségért.

A hímzés mindig a hagyományos ruhák szerves részét képezte. Minden tartományban színekben és mintákban különbözött. Hímzés díszített szegély és ujjak.

Figyelmet érdemelnek az orosz nők által viselt ruhák. A szörnyű Ivan idején a lányok, akik csak egy ruhában öltöztek, obszcénnek minősülnek. Hagyományosan három ruhát viseltek a másik tetején.Ez a ruha nagyon nehéz volt és hatalmas volt.

hím

Az egyszerű osztályú férfiaknak praktikus és kényelmes. Az orosz kultúra mindig elválaszthatatlan volt a természettől és a földtől. Ezt egyszerű paraszt ruhákban mutatták ki, amelyeket természetes szövetből varrtak, és virágmintás díszítéssel díszítettek.

A férfi öltöny egy egyszerű ingből, nadrágból és övből állt. A fejet nemezelt bűnös borította. A cipők közül a leggyakoribbak a bast cipők. Könnyű és kényelmes, jól védették a lábakat a munka közben, de nem voltak alkalmasak télre. A hideg időjárás megérkezésekor a hagyományos orosz jelmezeket érezte a csizmákkal és ünnepnapokon - bőrcsizmával.

Gyermekeknek

Az ókori Oroszországban élő gyerekek egyszerűbb ruhákat viseltek. Ezek általában egyszerű laza ingek voltak. A nemesség gyermekei számára a ruhákat kifinomultabbá tették. Néha szinte teljesen másolták a felnőtt ruhát. De a fiatal lányok, ellentétben a felnőtt nőkkel, a házasság előtt nem viseltek kalapokat.

Jellemzők és érték részletek

Amint már említettük, a nemzeti orosz jelmez részletei nagyon fontos szerepet játszottak.

Részletek egy férfi öltönyéről

A nemzeti férfi öltöny alapja egy egyszerű ing volt. Az egyszerű parasztok ruhájában a ruha alapja volt, míg a nemesség fehérneműként viselt. Vászonból vagy selyemből volt varrva. Belső részén az ing elejét és hátát egy bélés egészítette ki, amelyet alátétnek neveztek. Széles ujjú ingek, amelyek az ecsetre kúposak.

A kapu megjelenése más volt. Lehet, hogy lekerekített, négyzet alakú vagy teljesen hiányzik. Ha a gallér még mindig volt, akkor kiegészítették a karakterláncokkal vagy gombokkal.

Emellett a ruha kiegészült a zipun, a karosszék és az ohaben részletekkel. Mindezek a caftans fajták. Az ing és a caftan fölé egy tekercset, burkolatot vagy sermyagot helyeztek. Ünnepélyesebb alkalmakkor ünnepi köpenyt (kosár) vagy egy darabból álló gyapjúszövetet használtak.

A szőrmék is népszerűek voltak. A parasztok egyszerű, vastag báránybőrből vagy nyúlbőrből készült termékeket viseltek. A felső osztály képviselői megengedték magukat, hogy ezüst-róka, szombat vagy nyúl ruháit kövessék.

Annak érdekében, hogy melegen tarthassa, a szőrme kabátot varrott. Kívül sűrű ruhával borították őket. A nemesség ruhái brókát vagy bársony voltak. A luxus bunda széles prémes gallérot adott.

Az orosz stílusú hagyományos szőrme kabátok padlóhosszúak voltak. Az ujjak is nagyon hosszúak voltak, és a karokat nemcsak rajtuk, hanem az elülső résekben is használták. Nemcsak télen, hanem nyáron is viseltek, hogy ünnepélyes képet hozzanak létre.

A férfiak orosz jelmezének másik fontos részlete a nemzeti stílusban lévő frizura. Többféle sapka volt: tafia, cowl, murmolka és treuha.

Tafya egy kis kerek sapka volt, amely jól illeszkedik a fejhez. Több mint egy egyszerű kalapot helyeztek. A közönséges emberek úgy döntöttek, hogy az éreztem, a gazdagabbak a bársonyokat.

A Murmolks-t magas és magasra emelték. A Gorlatnye sapkákat hasonló elv alapján hozták létre. Kizárólag a torkából származó szőrmével díszítették őket. A lízis, a sable vagy a nyúl szőrme egyszerre díszítette a kalapot, és felmelegítette a fejét.

Részletek a női jelmezről

A női népviselet alapja is ing volt. Hímzéssel vagy gyönyörű bordával díszítették. Jelentős orosz hölgyek egy egyszerű alsó póló tetején egy másik takarót viseltek, selyemből varrva. A legelegánsabb megoldás egy skarlátos szobalány.

A nő ingek fölé kerültek az évekre. Egy régi ruhát, a padló hosszúságát selyemből hozták létre, és a torkán a csatokkal egészítették ki. A nemes nők évfordulóját arany hímzéssel vagy gyöngyökkel díszítették, és nyakláncukat egy nyaklánc díszítette.

A nemzeti női jelmez melegebb alternatívája egy bunda volt.Egy hosszú és szőrme bélelt, dekoratív ujjú bunda volt a luxus jele, mivel nem volt különösebben praktikus. A karokat vagy az ujjak alatti speciális résekbe helyezték, vagy magukba a hüvelyekbe, amelyeket a kényelem érdekében hengereltek fel. Lehetséges volt a pálmák melegítése a tengelykapcsolóban, amelyet nemcsak szőrmével díszítettek, hanem belsejéből is szőrrel varrtak.

Fontos szerepet játszott a ruha, mint a frizura. Minden házas nő Oroszországban szükségszerűen fedezte a haját, még otthon is. A mindennapi életben a fejet hajszőrzet vagy harcos ölte meg, amelyből színes virágos kendőt árasztott fel felülről.

A Corollas elegánsabbnak tűnt (széles kötszerek, hosszú, színes szalagokkal kiegészítve), amelyeket nyáron viseltek. Télen szőrme sapka váltotta fel őket. De a hagyományos orosz ruha még mindig gyakran kapcsolódik a kokoshnikhoz - egy elegáns frizura lapát formájában. Ha lehetséges, gazdag díszítéssel és a ruha fő kiegészítésévé vált.

Nemzeti motívumok modern divatban vagy etnikai stílusban

Bár a hagyományos ruha ma már csak része a gazdag orosz történelemnek, sok tervező használja a részleteit a modern felszerelések létrehozásához. Az etnikai stílus most trendben van, ezért fordítson figyelmet az ilyen ruhákra, minden értékért érdemes.

Az orosz stílusú ruhákat meg kell akadályozni, mert a vulgaritás, a rövid szoknyák és a túl mély hasítás egyszerűen nem megfelelő. A tisztaság az őseink egyik fő értéke volt. A lányoknak mérsékelten és visszafogottan kellett öltözködniük, anélkül, hogy a testüket parádálták volna. Ugyanezen az elven alapulnak az orosz etnikai stílusú modern felszerelések.

Az orosz stílusú ruhák kitűnő virágmintás, kézi hímzéssel, csipkével vagy nyomtatott mintákkal vannak díszítve. A szegélyt és a mandzsettákat bordázott vagy elegáns, puszta puszta díszíti.

A természetes szövetek és a természetes árnyalatok trendjében. Az olyan színek, mint a zöld, a pisztácia, a piros vagy a bézs, jól néz ki. A Sundresses-ek hosszúak lehetnek hagyományos stílusban és rövidebbek. A minimális hosszúságú ruhát kiválasztva azonban győződjön meg róla, hogy a képét szűk harisnyaival egészíti ki, hogy a kép ne nézzen túl vulgárisan.

Az ujjak hossza is változó. Vágja a ruhát is lehet más. Stílusos megjelenés, felszerelt felszerelések és ingyenes. A lángolt szoknya és a magas derékú ruha semmiképpen sem veszíti el az ingek modelljét.

De ahhoz, hogy az orosz népi stílusban egy teljes képet hozzon létre, a ruha önmagában nem elég. Az őseinkhez hasonlóan a nők gyakran kiegészítik a ruhát különböző kiegészítőkkel és felsőruházattal. Ezzel a ruhával együtt nagy tömegű gyöngyöket vagy fülbevalókat néz.

Fejdíszként extravagáns kokoshnikot vagy fényes mintával hímzett sálat használhat. És egy ruha fölött egy mellényt vagy kabátot dobni. Hűvös időben ne tagadja meg magának, hogy kiegészítheti a bundát, a tengelykapcsolót és a meleg szőrme kalapját.

Az orosz népviselet része a történelmünknek, ugyanakkor igazi inspirációs forrása a modern tervezőknek.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok