Oszétiai népviselet

Oszétiai népviselet

Oszétiai jelmez igazán tekinthető az egyik legfényesebb és legjellemzőbb nemzeti ruhának.

A nemzeti ruházat az egyes nemzetek kultúrájának egyik eleme, amely tükrözi történetét és fejlődését.

Jelenleg az oszétok csak különleges esetekben viselnek nemzeti ruhákat, nagy ünnepekre és fesztiválokra. A falvakban ez a szokás gyakoribb és tiszteltebb. A városlakók azonban tiszteletben tartják az őseik emlékét, nem felejtve el népük hagyományait és kultúráját, amelynek egyik eleme a nemzeti, hagyományos oszét ruha.

Egy kis történelem

A legkorábbi időktől kezdve hagyományossá vált, hogy a hagyományos osszetiai jelmezeket a női kezekkel és otthon kell megtenni. A hímzett ruhával rendelkező nők először a kívánt színekben és árnyalatokban festettek. Ezt kizárólag növényi eredetű festékekkel végezték. Csak a szövet előkészítése után kezdhetjük meg a nemzeti díszítés varrását.

Meg kell említeni, hogy az Oszétai nemzeti ruhában az alaniai és az ősi szkíta-szarmata kultúrák motívumai láthatók. Ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy ezek a ruhák nagyon régi eredetűek, amelyek fokozatosan egyre több új trendet szívnak fel.

Már az ősi időkben a nemzeti Oszétiai jelmezek nagyon gazdagon díszítettek minden rendelkezésre álló eszközzel: hímzés, díszek, csíkok. És most Az oszét ruhák nagyon gazdagok és ünnepiek.kb.

Jellemzők

Az oszét ruházat fő jellemzői a következők:

  • nagyszámú hímzés és a hagyományos oszét díszek, amelyek mindegyikének saját jelentése van;
  • a szövetet, amelyből a nemzeti ruházat készül, előnyösen helyi eredetű;
  • Az esküvői ruha különleges jelentőségű az oszét kultúrában. Különleges módon díszített;
  • az oszétok férfi és női felsőruházata között a vágás és a viselés módja között sok a közös.

Színek és minták

Meg kell jegyezni, hogy az oszét kultúrában a leggyakrabban használt klasszikus színek fehér, fekete és piros. A kevésbé gyakori kék, zöld és minden árnyalat. Az ünnepi öltözéket arany vagy ezüst szálak díszítik, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak egy adott státuszhoz.

Minden minta valamit szimbolizál. Tehát egy esküvői ruhánál a termékenységet személyre szabó szimbolika kézzel hímzett. A szokványos női jelmezben a díszítés, amely jelentkezését, engedelmességét, de ugyanakkor az önellátást jelenti. Az erők, a hatalom, a bátorság szimbólumai a férfiak öltönyein ábrázolhatók.

Szövet és vágás

Az etnikai Oszétia ruházat varrásához célszerű használt természetes eredetű szövet. A modern textilgyártás lehetővé tette a jobb minőségű, kiváló tulajdonságokkal rendelkező kevert szövetek használatát is.

Mindenesetre a szövet minősége alapján vizuálisan meg lehet határozni egy személyt a lakosság egy vagy másik társadalmi csoportjához.

A nemzeti ruhák vágása megkülönböztető képességgel bír - a női öltözék hosszú, félig hosszú, a férfiak viselése hosszúkás kabátok, a padló különböző irányban repül.

Jelenleg a városokban és falvakban a népviselet ünnepi választásként megtartja korábbi megjelenését: ez egy lényeges tulajdonság egy esküvőn, ünnepi ünnepségen stb.

faj

  1. A hagyományos férfi ruhák közé tartozik a természetes fehérnemű, a cirka köpeny, a szőrme sapka, a burka, a bunda és a motorháztető. Az oszét férfiak megjelenése nagyon lenyűgöző, és érzelmek viharát okozza. A forró temperamentum tökéletesen kapcsolódik a nemzet emberiségének erős felének képviselőjéhez.
  2. A női osszetikus nemzeti megjelenést egy ing, egy speciális fűző, egy hosszú ujjú cirkuszi ruha és egy különleges fejfedő alkotja. Szintén az oszét lányok és a nők szeretik magukat a madarakkal ábrázoló számos csattal díszíteni. Személyesíti a akaratot, a szabadságot és a függetlenséget.
  3. Gyermek Oszétiai népviselet gyakorlatilag nem különbözik a felnőttektől, azzal a ténnyel, hogy a benne található összes részlet miniatűr és színesebb.

Tartozékok és cipők

Lábbeli Az oszétok könnyű és kényelmesek, a fajta sport. Leggyakrabban valódi bőrből varrott, puha talpú.

A fő kiegészítők között azonosíthatók a férfiak és a nők fejdíszei, különös módon hímzett övek, férfiaknak készült tőrök.

Nagyszerű változata a női oszét ruházatnak, vörös és fehér színben készült. Egy hosszú ruha, piros hímzéssel kombinálva, nagyon nőies, csodálatos és fenséges.

A férfiak számára a bézs színű hosszúkás cirkuszi klasszikus lehetőség lehet, melynek integrált tulajdonsága az öv és a tőr, valamint a kalap.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok