Nemzeti német ruha

Nemzeti német ruha

Egy kis történelem

A nemzeti német ruha könnyen felismerhető. Sziluettje és alakja a német fesztiváloknak köszönhetően nagyon népszerű a világon. Számos nemzeti felszerelés létezik, amelyek szinonimája a kultúrájuknak és a nemzetüknek. Akár japán kimonó, akár orosz kokoshnik, indiai szari vagy skót kockás szoknya. Németország ebben az esetben nem kivétel. Így a nemzeti öltözék tükrözi az egész ország kultúráját, és jellegzetes tulajdonságokkal rendelkezik.

A német népviselet története nagyon ősi gyökerei vannak. A német terület első telepesei nem rendelkeztek nemzeti ruhákkal, mert viselték, milyen természetet adhattak nekik, főként a szőrmeik által létrehozott állatbőr és caftán. Abban az időben a ruházatnak esztétikai helyett funkcionális összetevője volt. Így az emberek felmelegedhetnek és megvédhetik testüket.

Ezután a modern németek ősei felvették a rómaiak jelmezeit, mert szembesültek azzal a ténnyel, hogy a meghódított római térségekben a németek is találkoztak az őslakosokkal, akiknek már volt saját nemzeti ruhájuk.

A XVI. Század közepén a reformáció folyamán fontos mérföldkő volt a nemzeti német öltözék kialakításában. Elkezdődött az ágynemű és a gyapjúszövet használata. Minden régió saját jellegzetességei voltak a jelmeznek. A közönség nem engedhette meg magának a bohémek által viselt luxus ruhákat. A törvény lehetővé tette számukra, hogy csak szürke és barna ruhát viseljenek. Varrott közönséges durva és olcsó szövetek.

Egy személy nemzeti oldala szerint sokat lehet tanulni a társadalomban betöltött pozíciójáról, a tevékenység státuszáról, a foglalkozásról és a lakóhelyről.

A német ruházat női kollégája egy corsage vagy pulóver volt, egy kötött szoknya. A szoknyák többrétegűek és különböző hosszúságúak voltak. A 19. és 20. században a bajor nők hosszú ruhát viseltek a szoknyák helyett. Ezekben a napokban a női népesség egy bizonyos kalapot választott. Sálak, szalmakalapok és sapkák. Sálak különböző módon kötődtek.

A mai napig két legszebb nemzeti típusú német öltözék van. Ez a tahten és a dirndl. Tahten univerzális bármilyen nemhez. A Dirndl kizárólag a nősténynek tartozik. Ez egy ruházat, amely egy melltartóból, egy bolyhos blúzból, egy fűzőből vagy mellényből, egy többrétegű szoknyából vagy egy kötényből, vagy hímzéssel, szalaggal vagy csipkével díszített kötényből áll.

Jellemzők

A német népviselet sajátosságait nagyban befolyásolta a terep földrajz. A Németország határain fekvő terület meglehetősen meleg éghajlaton van. Németország tájképe vegyes. A vászonrészek jelmezekben sima terepen uralkodtak. A hegyvidék lakói leggyakrabban vastag ruhával találkoztak. A lábainál, ahol az éghajlat meglehetősen száraz volt, előnyben részesítették a szalmából vagy zabból készült cipőket. A partokon, a vizes élőhelyek és a gyakori esőzések miatt, az emberek kénytelenek voltak bőr cipőt vagy fából készült cipőt viselni.

Az éghajlati tényezők mellett a divat és a történelmi események is befolyásolták a német népviseletet. A ruha megjelenését a németek nemzeti jellege befolyásolta.

Színek és minták

A jelmezek többnyire világos vagy szürke színek voltak. Elég gyakran vannak barna színű árnyalatok. A nyaralás és a vasárnap kék vagy kék ruhát használt. Ünnepnapokon a parasztok nem dolgoztak és kék árnyalatokkal ruháztak fel.A gazdag polgárok ruházatát az elegancia és az ünnepély jellemezte a közönség jelmezei közül. Ritkán, de piros és zöld színek voltak.

A jelmezmintákat a természetes, különösen a virágos, motívumok és a nemzeti szimbólumok dominálták. Ezenkívül a terület, a heraldika, a megrendelések és emblémák megkülönböztető szimbólumai varrhatók.

szövetek

Az egyszerű parasztok többnyire durva és olcsó szövetet viseltek. A német népviselet leggyakoribb anyagai a len, gyapjú és bőr. Kiegészítésként csipke anyagot használhatunk. Néhány jelmezet a varrótól varrtak. Ez egy meleg, vízhatlan gyapjúszövet. A gazdag emberek drága textíliákat engedhetnek meg, mint a selyem.

Croy

Egy német öltöny vágása szabad és kötet. A hüvely karja nagy, maga a hüvely széles. A ruhák nem igényeltek túlzott gondosságot. A jelmezek jól tartották a formájukat. A vágás megkülönböztető jellemzői azonosíthatóak a német emberekre jellemző megbízhatóság és gyakorlati szempontból. A felszerelések szorosan nyomógombokkal és nagyon vágott formákkal rendelkeztek.

Kiegészítők és dekorációk

A fejeket kötött sapkával borították, amely a haj alá volt kötve. A színes díszek és szalagok a nemesség különlegességei voltak. Kalapok, gyakran miniatűrek, tollakkal díszíthetők. Különböző sálakat használtak. A nyakra szalagok és kis díszek kerültek. Egyes díszek nemzeti szimbólumokat hordoztak. A jelmezeket a jelek vagy a címerek egészítették ki, amelyek egy adott területhez tartoznak.

cipő

A jelmezet a csatolt cipő egészítette ki.

A cipők főleg alacsony cipőből álltak, sarok nélkül, kis platformtal (hasonlóan a modern férfiakhoz). Tedd a cipőt kötött harisnya fehér vagy kék. A cipő fából vagy szalmából készült, néha bőr kiegészítőkkel. Vannak olyan modellek, amelyek a modern cseheknek tűnnek.

faj

A népviseletet Trachtennek hívják. Ez a név "kopásként" fordul. Ez egy univerzális név mind a nők, mind a férfiak számára. Konkrétan a női ruházat Dindrl-nek is nevezhető. A legtöbb népviselethez hasonlóan a német női és férfi, alkalmi és ünnepi részekre oszlik. A jelmezeket téli és nyári időszakokra osztották.

Van egy gyermek nemzeti ruházat is.

női

A női német népviseletet Dirndl-nek hívták. Kezdetben szolgálati jelmeznek tekintették. Ezután a név minden női ruházatra egyetemes lett. A ruha egy fehér blúzból állt. Fesztiválokon és vasárnapokon volt egy széles ujjú változat. Tartozott egy öltöny és egy cipzár, amely cipzárral vagy csipkével ellátott fűzőből és sok hajtogatott szoknyából állt. A ruhát fényes anyagú kötény egészítette ki.

A kötény a szoknya alatt varrott, és sok redője volt. A kötény csíkos, sima vagy hímzett volt. A kötényhez kötődő kötény és a hozzá tartozó bantu meghatározható. Azt is szeretném megjegyezni, hogy nagy jelentősége volt annak, hogy a kötényt íjjal kötötték. Az özvegyek közepén követték, házasok - a bal oldalon, és házasok - jobbra. A nemzeti női jelmez szintén mellényeket, kabátokat, kabátokat és kabátokat tartalmaz. Több nyári lehetőség volt az ujjú ruhák. Lábára helyezték a meglehetősen vastag talpú csizmákat.

baba

A gyerekeket gyakran nemzeti ruhákba öltöztették. A fiú jelmezét harisnyatartó nadrágból, mellényből és cipőből álló nadrágból állt. A kiegészítés egy kalap volt egy sas tollal. Ruházat a lányoknak ismételt ruhák felnőtt nők számára. A jelmez egy ruhát, ruhát, mellényt, szoknyát és kötényt tartalmazott. A ruha színei megegyeztek a felnőttek színeivel.

hím

A nemzeti férfi öltöny egy mellényből, zakóból vagy kabátból és nadrágból áll. A nadrágokat gyakran bőr nadrágokkal helyettesítik. A nadrágok általában szélesek voltak és rövidek voltak.A nadrágokkal együtt alacsony, főleg kék árnyalatú harisnyát viselt. A nadrág elülső lapja volt, két gombbal rögzítve. Karma-t gyakran varrották a nadrágra egy vadászkés szállítására. A nadrágtartó nem volt kötelező ruházati elem, de nagyon gyakori. Néha a harisnyatartót rendszeres övvel cserélték. Alsó nadrágok, szokásos csipkékkel, rojtokkal összegyűjtve. Népszerű volt a nadrág. A kabát általában kettős mellű volt.

A férfiak kabátjának hossza elmondhatja a családi állapotáról.

Nagy figyelmet fordítottak a kalapokra. Gyakran szokásos volt, hogy zöld sapkát viseljen egy tollal. A nyakkendőt gyakran az öltönyhez csatolták.

Luxus esküvői ruha

Az esküvői ruházat mindig ünnepélyes volt. Az esküvő általában viselt népviselet volt, hímzéssel díszítve. Szigorúan illeszkedhet a világos színekhez, amelyek hangsúlyozták az ábrát. A ruha mellett volt egy csokor virág, amely a hagyomány szerint az esküvő megőrzése után.

A gyarmatosítók hagyományos ruhái

A női gyarmatosítók hagyományos ruhái fehér ingből és kék szoknyából álltak. A kötény kötényt és a fűzős rácsot és a sapkát viselte. Az öltöny férfi változata fehér ing, gallérral, mellény, rövid nadrág és kabát volt. A cipők vagy a csuklós csizmák általában a lábon viseltek. A fő fejfedő fekete széles karimájú kalap vagy sapka volt.

Modern modellek

A modern világban a bajor lakosok továbbra is naponta viselik a nemzeti német viseletet. Ott nagyon jó tekintélynek számítanak. A nemzeti öltözék meglehetősen drága, így a ruhákat nagy méltósággal viselik. A modern ruha kizárólag természetes anyagból készül: pamut, len, gyapjú, természetes bőr.

A modern modellek nem ragaszkodnak különösképpen a népviselet kanonjaihoz. Eltérés van a szoknya elfogadható hosszától. Korábban szokás volt szoknyát viselni, mint a sörkorsó magassága. Most a szoknyák kaotikus hosszúságúak, de még mindig a térd alatt vannak. Néhány modern felszerelést kiegészítenek nemzeti jellemzők, keverés, a generációk folytonosságát személyre szabják.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok