Indiai népviselet

Indiai népviselet

India népviseletei ragyogóak és ragyogóak. Hihetetlenül szépek és luxusok.

Egy kis történelem

Az indiánok hosszú időre ruházatot végeztek. Történelmi információk, amelyek a Kr. E. 5. évezred óta barlangfestmények, régészek által talált tárgyak formájában mutatkoznak meg, arra utalnak, hogy még azokban az időkben is, ahol India lakossága gyapotszövetet tudna előállítani. A pamut volt a legjobb nyersanyag, és a ruházat kényelmesen és a szubtrópusok forró éghajlatának megfelelő.

A társadalmi egyenlőtlenség varnák (birtokok) jelenlétében nyilvánult meg. Egy bizonyos varnahoz való csatlakozás minden életfeltételt diktált. Mindegyik varna megfelelett a jelmezének és a szövetnek, amelyből készült. Így az alsó osztálynak nem volt joga a lenből készült ruhát viselni. Csak papok (brahmans) és harcosok (kshatriya) rendelkeztek ezzel a joggal. Selyem és muszlim ruhát viselt, gyakran arany hímzéssel díszített, természetes, ermine, hód.

Az indiai ruha nagy hatást gyakorolt ​​a szomszédos országok, a gyarmati behatolók hatására. Az indiai királyok legfelsőbb akvánjait a törzsből kölcsönözték (contush).

A kereskedelmi útvonalak fejlődése pozitív hatással volt az indiai szövés fejlődésére. Vannak új festékek, szövetek. A római kereskedők bevezették az indigót és Kínát.

A külső tényezők óriási hatása ellenére India sikerült megőrizni az eredetiségét, és nem szétoszlatni a területén élő népek kultúrájában évszázadok óta.

Jellemzők

Színek és minták

A szín nagy jelentőségű az indiai ruhákban. Minden színnek és mintának saját titkos jelentése van. Az európai indián szövet egy élénk színek és motívumok zavargása, amelyek egymással összefonódnak. India lakója sokkal többet fog látni benne, mint például egy virágos vagy geometrikus motívum.

Az egyik leggyakoribb és leginkább ősi dísz a paisley (uborka, buta). Úgy gondolják, hogy szimbolizálja a tüzes lángot, az emberi élet megtestesülését. Ezért az ornamentumot széles körben használják esküvői ruhák gyártásában.

India olyan ország, ahol különböző vallomások élnek. Az iszlámot valló lakosság a virág díszét kedveli. A legnépszerűbb elem a lótusz, a szent virág, amely a bölcsesség, a harmónia és a kreativitás személyisége. Úgy tartják, hogy a lótusz teljesítheti a legintimibb vágyakat.

A gránátalma és a mangó gyümölcsök, a ciprus, a tenyér, a szegfűszeg nem kevésbé kedvelt növényi minták.

Nagyon érdekes geometriai minták a szöveten. Mindegyiknek saját szent jelentése van:

 • A felfelé mutató háromszög egy férfi szimbólum, amely tüzet jelöl.
 • A lefelé mutató háromszög - női jel, jelképezi a kegyelmet, a vizet.
 • Kör - fejlődés és integritás. A tűz lángjával együtt - a születés.
 • Nyolcszög - védelem.
 • A tér - az őszinteség, a stabilitás és a saját otthonának szimbóluma.
 • A kereszt az energia, a menny és a föld kapcsolat.

A színek szimbólumai:

 • A vörös ünnep. Ünnepek, esküvők ruházatában használatos.
 • A narancssárga tüzes szín. A nő ruháiban a hűség, a családi kandalló melegsége, a férfiakban szimbolizálja a mindennapi élet minden előnyének elutasítását.
 • A sárga az istenek színe. A test és a lélek tisztításának képességét jóváhagyták. A szín a tudás harmóniájához és szomjúságához kapcsolódik.
 • Zöld - béke.
 • Kék - bátorság, a gonosz harc.India egyes részein csak alsó osztályok viselnek kék ruhát, mivel a szegényeket a színező pigment gyártása végezte.
 • Fehér - a béke és a tisztaság jelképe. Ez a szín a teljes spektrum keverésének eredménye, így az egyes színkomponensek egy részét magában foglalja.

szövetek

A pamut és a selyem az indiánok által használt szövetek fő típusai.

India északi részén, ahol a levegő elég hűvös, kasmírot használnak. A gyártás során vékony kecske hajú. A kasmír nagyon meleg és vékony anyag. A juh gyapjúból készült szövetek a kaftánok testreszabására készülnek.

A kasmír kendők arany és ezüst szálakkal, hímzéssel vannak díszítve.

Indiában népszerű a brókát. A férfi caftanjait és sapkáját varrják belőle.

típusok

Az indiai jelmez rengeteg hajtogatás, zökkenőmentesen áramló és gyönyörű drapériákat képez.

A legismertebb felszerelés a szari. Még mindig az országban van a kereslet. A vászon hossza az ilyen típusú ruházat kialakításához 9 métert ér el. Egy ruhadarab a derék körül, és lefedi a nő vállát. A szari alatt szoknya és blúz viselt.

Tunika és nadrág nadrág - a nők ruhája az északnyugati részén, India, amelyet úgynevezett salwar kamiz. A filmipar gyakran használja ezt a fajta ruhát a filmjeiben, mivel egyesíti a hagyományos és a modern ruházati stílusokat. A bollywoodi csillagok nagyszerűek a shalvar kameezben.

Hosszú szoknya számos hajtogatással, szoros rövid ujjú blúz és egy alacsony nyakkivágás a lehenga-choli (az összetevők neve után). Ezt a fajta ruhát gyakran nem házas nők viselik.

Kislányok India déli tartományaiban puttu-pawadit viselnek - egy selyem ruhát, kúpos alakú, aranyszínű csíkkal a termék alján.

A hagyományos férfi ruházat egy hosszú kabátot (shervani), egy szabad vágás (kurt) térdhosszú ingét, valamint a bokák köré illő nadrágot (churidar) tartalmaz.

Kiegészítők és dekorációk

Az ékszerek az indiai ruha szerves részét képezik. Van egy jellegzetessége, amely az indiai ékszereket világszerte felismerhetővé teszi. Szimmetrikusak, annak ellenére, hogy az első pillantásra látszanak, a dísz, a többszínű kövek és a festékek terjedése.

A nők fejükön ékszereket viselnek, a homlokukon medálként leereszkedve: shringar-patti, teak.

Mert a menyasszonynak saját díszítése van. Nat - egy gyűrű az orrban. A fülhez csatolt kövek.

Az indiai házas nők által viselt karkötőket churi-nak hívják. A gyártáshoz használt elefántcsont, korallok, üveg, nemesfémek. A karkötők száma egyrészt elérte a 24-et.

A nyak ékszereit hárnak nevezik. Az indiánok úgy vélik, hogy jó szerencsét hoznak, megtartják a szeretetet, védik a gonosz szemtől.

A menyasszonyok gyűrűkkel és karkötőkkel díszítik lábukat.

cipő

A hagyományos indián cipők szandálok (cipők) vagy bőrcipők. A magasabb kaszt képviselői színes sarkú cipőt viseltek.

A szegények a cipők gyártására nyersanyagként használják a nádat és a fák kéregét.

női

Sari és choli - egy hagyományos női ruha. A görögök, a perzsák és a mongolok hatása ellenére ez a fajta ruházat nem történt nyilvánvaló változáson, és most népszerű Indiában. A sari színei nagyon világosak és telítettek.

hím

A férfiak jelmezéből egy lótusz (dhoti), egy ing és egy köpeny áll. A legmagasabb Várna képviselőinek joga volt a szent zsinór viselésére - három szál, amelyek a hátát és a mellkasát a bal váll fölött fogták.

Raja köpenye fényűző volt: arany és drágakövekkel díszített selyem.

A harcos ruha nem különböztette meg a szépség és a szépség: egy hosszú ing, piros díszítéssel és turbánokkal. A harcosok ezüst díszítéssel díszítették ruháikat.

Hagyományos ruha a modern világban

A divat világ legújabb trendjei és trendjei nem befolyásolhatták ma India lakosának jelmezét.A városok utcáin a hagyományos ruhákban és farmerekben találkozhatunk a nőkkel.

A modernitás stílusa ötvözi a hagyományokat és az innovációt. Ez a különböző szövetek és a ruházati keverőelemek használatában nyilvánul meg: egy turbán tökéletesen illeszkedik egy üzleti öltönybe, farmereket kombinálnak kurttal és dhoti cipőkkel.

Jelenleg az indiai táncok iránti érdeklődés. Sok nő komolyan érdekelt az ilyen tevékenységek iránt. A zene világába való búvárkodáshoz megfelelő jelmezek segítenek.

A klasszikus indiai tánc Mohiniatta igénye: fehér színű ruhák, arany és piros szegéllyel; hullámosított szoknya; díszek virág koszorú vagy arany gyöngyök formájában.

A Bollywood stílushoz öltönyökre fényes és színes. Ugyanakkor ugyanolyan hosszúságú és formájúaknak kell lenniük. A szólisták némileg eltérnek a teljes tömegtől, néhány kivételtől eltekintve.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok