Nemzeti görög ruha

Nemzeti görög ruha

Az ókori Görögország nemcsak hatalmas mítoszokat, irodalmi és építészeti alkotásokat adott a világnak, hanem egy egyedi görög stílusú öltözködést is. Az ókori Görögországban a külső szépséget egy kultuszra emelték, így minden rendelkezésre álló eszközzel megpróbálták hangsúlyozni. Ez a hozzáállás a megjelenéshez, és tükröződik a forró ország népviseletében, gazdag történelemmel.

Egy kis történelem

Kezdetben a nemzeti görög felszerelések nagyon egyszerűek voltak, de ugyanakkor elegánsak is. Az ókorban a ruházat funkcionális és kényelmes volt. Még a görög istennő és isten viselése a leírásokban és a metszetekben nem különösebben luxus - egy egyszerű fehér köntöst kis mennyiségű díszítéssel.

Ezekben a napokban a hagyományos női ruházat elegáns tunika volt, és a harcos ruhái - egy rövid, kényelmes szoknya. A városlakók tunikákat viseltek - szabadon vágott ruhákat, amelyek egy széles ingre hasonlítottak egy övvel. Mindezt szandálokkal egészítsük ki. Ahogy máshol is tudtuk, drága díszek és gazdag hímzett ruhák jelenlétével kitűntek a többi birtok ellen.

Az ókori görög ruha egyik jellemzője a kalap hiánya. Az egyetlen kivétel a virágok díszítése, amelyet a lányok díszítettek a frizurájukban. Egy másik érdekes pont - az ókori görög társadalomban a házasság előtti lányok szorosan illeszkedő ruhákat viseltek, a házasság után a magas derékú ruhákkal helyettesítették.

Görögországnak a kereszténységre való áttérése nemcsak a lakosság vallási életét befolyásolta, hanem a helyi divatot is. A görögök felszerelései bezárultak, a kalapok gyakoriak lettek. De meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi görög jelmez a jelenlegi formájában pontosan ezekből az időkből származik. Azonban több fajtában is szerepel.

faj

  • Férfi választás A nemzeti jelmez Görögországban nemcsak alkalmi és ünnepi. A különböző osztályok és szakmák képviselői saját, másoktól elkülönültek voltak, a ruhák.
  1. Így a Nemzeti Gárda képviselői ebben az országban viselnek Fustanella Zolias-t - egy különleges öltönyt, amely egy vékony szoknyából és egy övből álló laza ingből áll. Ez a ruhát a különleges szoknya miatt kapta meg. „Fustanella” -nak nevezték, és 400-szorosból állt, ami az ország török ​​uralom alatt töltött évek számát jelképezte. Ezt a szoknyát, egy fehér inget és egy széles övvel összekötött harcosokat viselték, akik a külföldi támadók ellen harcoltak.
  2. Egy másik férfi öltöny - spin. Gyakoribb volt, és számos ünnepségen találkozott, beleértve az esküvőket is. Ez egy fehér inget, baggy fekete nadrágot (koumbouri), egy piros sávot, egy hosszú kabátot, egy sötét kabátot és egy sapkát képező kalapot tartalmaz.
  • Női jelmezek szintén különböztek egymástól. A hagyományos görög ruha nem csak egy áramló fehér tunika, amely az Olympus istennőt ábrázolta. A görög asszony népviselete egy alsó ruhából, egy hosszú szoknyából, egy széles ujjú ingből és egy kötényből állt, amely néha nem csak a ruha elejét fedezte, hanem a hátát is.

A masszív címerekkel és monistákkal díszített masszív fejdísz szintén része a női nemzeti jelmeznek Görögországban.

Jellemzők

Színek és árnyalatok

A hagyományos görög ruhák fő színe fehér. Az ékszerek általában aranyból készültek. Hozzáadva a ruhák fényerejének színes hímzéséhez. Sötét mellények és fényes övek, amelyek túlnyomórészt vörösek, szintén sok későbbi jelmez részét képezik.

Szövet és vágás

A szöveteknél a dolgok egy kicsit bonyolultabbak.Valóban, annak ellenére, hogy Görögországot meleg éghajlatú országnak nevezhetjük, a népviselet számos eleme meglehetősen meleg anyagból, például nemezből vagy gyapjúból áll.

Ezzel szemben a görög nők ruháit vékony levegőből készült szövetekből alakították ki, amelyek képesek egy figurát szétteríteni, ami valóban isteni sziluettet teremt.

A görög ruhák stílusai rendkívül egyszerűek. Hangsúlyozzák a női test sima vonalait, ugyanakkor nem összpontosítanak az ábra hiányosságaira.

A görög hagyományos ruhákban is aszimmetria van. Ez a megközelítés megkülönbözteti a görög ruhákat a többi népviselet között.

Tartozékok és cipők

A görögök által a népviseletben használt díszítéseket mindig az elegancia jellemezte. Az ízlésnek megfelelő nyaklánc, több vékony karkötő vagy fülbevaló került hozzáadásra a luxus képéhez. Ugyanakkor egy képben nem volt szokás egyszerre több díszítést kombinálni. A görög stílusban díszített díszek általában hatalmasak és nagyon eredetiek, ezért nagy számuk kombinálásakor a kép túl durva lehet.

A hagyományos görög cipők mindig szandálok voltak. A lapos talp és a nagy számú heveder nemcsak elegáns, hanem nagyon kényelmes. A görögök számára játszott kényelem nem az utolsó szerep.

Görög stílus a modern világban

Most a görög stílusban a jelmezek az ország gazdag történelmének részét képezik, és ugyanakkor inspirálják a világ minden tájáról származó tervezőket, hogy hozzanak létre új divatművészeti remekműveket.

Az alapot gyakran pontosan az antik stílus jellemzi, melynek jellemzője az egyszerűség és az elegancia. A modern divatok az olimpiai istennők jelmezeit próbálják kipróbálni, mert mindig kedvező fényben mutatják be az alakot.

A görög stílusú ruhák szabadon vághatók. A ruházat alját gyakran kiegészítik a redők és a drapériák.

Népszerű lehetőség - magas derékú modellek. Ezek a ruhák lehetővé teszik, hogy kiemelje a kép nőiességét anélkül, hogy megsértené a sziluett szimmetriáját, és nem hangsúlyozná az extra centiméterek jelenlétét a testen.

Hosszú ruhák a görög stílusban most trendben vannak. Nemcsak egy pártban vagy vállalati pártban visznek, hanem olyan fontos eseményeken, mint az érettségi vagy az esküvői. A dizájnerek kellemesen szívesen bennünket a hagyományos görög ruha értelmezésével. A ruhák nagyon nőiesek és romantikusak, ugyanakkor tökéletesen illeszkednek a modern valóságba.

A görög stílusban egyszerűbb szoknyák és vágott ruhák is népszerűek. Meleg nyáron viselhetők, szandálokkal vagy cipőkkel kombinálva. Varrás közben könnyű pasztell árnyalatokat használnak, ami a szoknyákat és a ruhákat annyira nőies és vonzóvá teszi a különböző korú és társadalmi státuszú lányok és nők számára.

A görög stílus ma is népszerűvé válik mind a mindennapi, mind az esküvői és estélyi divatban. Talán, miután megismerkedtünk a történelmével és jellemzőivel, és meg akarod próbálni a csodálatos görög istennő képét.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok