Észt népviselet

Észt népviselet

A népviselet az egyes nemzetek kultúrájának része, és az évszázadok során alakult ki. Észtország sem kivétel ebben a kérdésben sem. A nemzeti észt népviselet tükrözi a nemzeti élet sajátosságait, világérzetét, tükrözi e nemzet szokásait és művészi ízlését.

Egy kis történelem

Az észt ruházat sajátosságait már régészeti ásatásokból is ismerték. Az észtek ősi öltözéke, mint bármely más ember, nem volt különösen elegáns. Ezek egyszerű, egyszerű vágású ingek voltak, amelyeket vászonból vagy gyapjúszövetből varrtak, és széles ujjúak voltak.

A nők mint szoknya sötét, sűrű anyagot használtak, amelyet a combok köré csomagoltak, és egy sima övvel kötöztek.

A férfiak megjelenése még gyengébb volt - egy vastag póló, nadrág övvel, cipők - szandálok vagy poszterek. A testre szabott szövetet és annak szabá- lyozását minden családban önállóan készítették.

Meg kell jegyezni, hogy az észt ruhák más államok befolyása alá esnek, és ez nem csak az Észtország kulturális jellemzőit befolyásolta. Különösképpen felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy az észt nemzeti ruháknak sok hasonlítanak a litvániai, lettországi, svédországi felszereléseihez.

Az észt népviselet egyes elemeit csodálatos hatalommal ruházták fel. Például az övnek egy személy erejét kellett adnia, elősegítenie a jó termékenységet. Ezért annak megalkotása vagy választása különösen tiszteletteljes volt.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy Észtország területét feltételesen több részre osztották, ezeknek a régióknak a nemzeti ruházatának különbségei is nyilvánvalóak. Az állam kultúrájában 4 irány van:

  • északi régió;
  • nyugati régió;
  • déli régió;
  • szigeti régió.

A nemzeti ruhák jelentéktelenek, de összetételükben, díszeikben, színeikben is különböznek.

Ma az észtek nemzeti ruháit otthonukban már nem teszik, hanem gyári eredetűek. Különösen lenyűgöző díszek és hímzések, melyeket az észtek gyakran ruháznak kézzel. Minden karakternek saját célja van, és valamit jelent.

Az észt népi ruhák szerves részét képezik az olyan elemek, mint a zokni, kesztyű vagy ujjatlan.

Ekkor az észt népviselet a következő újjászületésében él, és a nemzet büszkesége. Ő kerül a legfontosabb és ünnepélyes eseményekre.

A ruha leírása

Észtország nemzeti öltözéke magában foglal egy hosszú, szabadon vágott, teljes ujjú pólót, amelyen szoknya vagy sundress viselt. A ruha kötelező eleme - díszített vagy hímzett öv. A szoknya tetején egy övvel rögzít egy lábat, amely két, a csípő szintjén lévő szövetből áll.

Hűvös időben egy nő egy speciális hímzett takaróval - syboy-val, vagy egy hosszú, felszerelt kaftan-t viselővel - fedheti le a vállát. A házas asszonyok speciális módon hajtogatják a fejüket egy hajtogatott törülközővel vagy egy speciális sapkával.

A férfiak népviselete kevésbé elgondolkodó: szabadon vágott nadrág, szükségszerűen egy eredeti övvel, egy díszítéssel és hímzéssel díszített ing. A férfi fejét kis filc sapkával borítják, és hideg évszakban a természetes szőrzetből varrott fülfülű kalapokkal.

Modern modellek

A modern tervezőknek lehetőségük van az Észtország népviseletének új elemeinek kidolgozására, modern divat trendek alkalmazásával, beleértve a színek játékát, a különböző típusú szövetek használatát, de a ruha alapgondolatának megsértése nélkül.

Szépen néz egy nő bolyhos szoknya, fekete és piros színben készült, fehér blúz, puffadt ujjú és piros mellény. A kép állandó eleme a vörös szálakkal hímzett öv. Fejdíszként a szokatlan vágás sapkáját használhatja. Győződjön meg róla, hogy a zokni a könnyű balettcipőn van.

Az észt népviselet a nemzet kultúrájának szerves részét képezi, amelyet gondosan megőrzi és megőrzi, ezáltal tiszteletben tartva őseit és nemzetének egészét. Ez megérdemli a tiszteletet, mert emlékezni az eredetére és az őseik tiszteletére, életmódjukra, kulturális értékeikre - ez minden ember szent kötelessége.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok