Dagestán népviselet

Dagestán népviselet

A modern világban az emberek úgy öltöznek, mint szeretnének, de mielőtt minden nemzet alkotná saját népviseletét, amellyel idegen országokban lehetett felismerni. A Dagestanis népviseletének sokfélesége lehetővé tette annak meghatározását, hogy honnan érkezett egy személy, a ruhája különböző jellemzői szerint. Egy másik ilyen öltöny elmondhatja a tulajdonos életkorát, vagyonát és helyzetét a társadalomban. A nők esetében ez a különbség a jelmezekben sokkal figyelemre méltóbb, mint a férfiaknál, akik inkább szerényebb ruhát viselnek. Most a színpadi színházakon vagy különleges rendezvényeken láthatók a népviselet.

Egy kis történelem

A modern népviselet idővel sok változáson ment keresztül. A középkorban megváltozott egy kép, de lényegében változatlan maradt. A férfiak fehér inget, sötét színű nadrágot, beshmety-t, cirkóziás ruhát viseltek, gázfáklyákkal, csizmákkal és szőrme kalapral. A cirkásziák egy keskeny övvel vontak, ami egy tőrhöz vagy pisztolyhoz volt csatolva.

A női ruhák lazábbak voltak. Lapos terepen élve előnyben részesítették a selyem ruhát. Nadrágok, ingek, hosszú ruha, összecsukható ujjjal és vörös káposzta-csizmák voltak. A fejet selyemkendő borította.

A hegyek régióiban a nők széles ruhát viseltek, hasonlóan egy pólóhoz, hosszú borjakhoz és nadrágokhoz, amelyek szélei gyönyörű aranymintás volt. A csizmákat vagy egy haverot viseltek a lábukon, és fejüket a fejükön, amelyek különböző falvakban különböztek. Minden szőrzetet a motorháztető alatt tisztítottak, és egy takarót helyeztek rá. A borítón egy sálat használtak, amely nem volt kötve, hanem egy háromszöggel volt hajtva.

Jellemzők

Sok különböző nemzetiségű Dagestánban van, több mint 70. Mindegyiknek megvan a maga sajátos jelmeze, azonban mindegyik jellemzője ellenére egyes részletek egyesítik őket. Ez a különböző tunikák, tunikás ingek, ruha-ingek, sálak, chukhty, beshmeka, turbánok használata. Mindez fényes szövetből, mintákkal díszített, díszítéssel hímzett, hímzéssel varrott.

A minták talizmánként hímezhetők, a szépség, például a természet, az állatok. Nyaralás ruhák szükségszerűen díszített drágakövek, arany, ezüst. Mindez nagyon szépen csillogott és ragyogott a napon. A ruházat mellett a nők karkötők, gyűrűk, érmék, övek, övek díszítették magukat.

A színekben a színek látszólagos sokfélesége ellenére fehér, vörös és fekete árnyalatok voltak érvényesek. Az esküvői rendezvényeken fehér, szimbolizált tisztaságot használtak. A vörös színárnyalat a jólétet és jólétet szimbolizálta, míg a fekete mágikus jelentést adott, kapcsolatba került az ősökkel.

A Dagestan jelmezek sajátos jellemzője a rétegezés. Például egy fejdísz több sálból állt, és a ruha alatt nadrágot is tettek. Ehhez adjon hozzá egy csomó ékszert, ami a kép szükséges összetevője volt.

A ruha leírása

A férfi öltöny egy könnyű pólót, sötét színű nadrágot és vastag anyagot, köpenyes cirkóziát tartalmaz. A cirkászi hosszú lehet a térd vagy a boka, az ujjak az alsó részre nyúlnak. Felette egy vékony öv kerül, amelyre tőr vagy pisztoly csatlakoztatható.

Különös részlet a fejdísz - egy kalap, amelyet a Kaukázus népei között a becsület és méltóság jelképének tartanak. A gazdagok asztrakáni kalapot viseltek, és a hétköznapi emberek báránybőrből.

A női ruha sokkal különbözik a különböző nemzetek között.Dagestan déli részén gazdag és többrétegű ruhát viseltek. Egyenes selyem ruha került a felső swing ruha alá. A felszerelés felett drágakövekkel és aranyral hímzett, széles mintával. A piros, zöld, lila árnyalatok előnyben részesítése. A frizura selyemkendő volt.

Modern modellek

A modern világban a fiatal Dagestani nők igyekeznek egy képet létrehozni, hogy vonzóbbá váljanak. Ha az idősebb nők formamentes ruhát viselnek, a fiatal lányok próbálják kiemelni a karcsú alakot a ruhák, a térd hosszúsága miatt, de egy résszel. Ékszerekkel és cipőkkel díszítik a ruhát. A színekben fekete árnyalatok dominálnak, amelyek kedvezően hangsúlyozzák a megjelenést.

A terepen és a háztartásban dolgozó nők kényelmes fürdőköpenyeket viselnek, kiegészítve őket szőrme mellényekkel a hideg évszak alatt, és nyáron szabad ruhát vékony anyagból.

A modern Dagestanis nadrágot, inget visel, nem sokban különbözik a modern személy szokásos képétől.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok