Bolgár népviselet

Bolgár népviselet

A különböző nemzetek nemzeti ruháinak sajátosságainak vizsgálata lehetőséget ad számunkra, hogy közelebb kerüljünk kultúrájához, szokásaihoz és hagyományaihoz.

A nemzeti ruházat különbözik a megszokottól, hogy semmi véletlen vagy spontán nincs benne. Mindegyik elemet az évek során, akár évszázadokon át átgondolják és alakítják, miközben maximálisan tükrözik a lakosság életmódját, az éghajlati viszonyokat, az állam belső helyzetét, a lakosság világképét stb.

A bolgár nemzeti ruha külön figyelmet érdemel. Színes és fényes, azonnal vonzza a figyelmet, meglepő és gyönyörködteti a szemet gazdagságával és eredetiségével.

Egy kis történelem

A bolgár népviselet története évszázadok óta terjed. Ezt befolyásolta más országok kultúrái, bizonyos intraszterális események, területi tényezők stb.

A távoli múltban a népesség önállóan készítette el ruháit a bolgár nemzeti ruhák számára, és mindez tiszteletteljes és tiszteletteljes attitűd volt. Például csak bizonyos napokon nőnek lehetett szövése és varrása. Munkájukkal bizonyították az egész világnak, hogy ők a leginkább képzettek.

A modern női bolgár ruházat őse volt egyfajta gyapjúszárny (sukman), amelynek meglehetősen mély vágása volt. Kezdetben minden régióban közös jellemzői voltak: trapéz alakú, szövettípus, stb.

Kezdetben a bolgár jelmezet a gazdag díszítés jellemezte: szimbolikus hímzés, ékszer, csipkék voltak a szerves része.

Jellemzők

A modern bolgár népviseletben azonnal figyelmet fordít a nők fejdísze. Nagyon lenyűgöző és világos, kissé hasonlít egy orosz kokoshnikra. Ünnepélyes rendezvények esetén a fejdíszet színes festmények, érmék és gyöngyök díszítik.

A bolgár ruha jellegzetessége az is, hogy a járáskor jön létre. Számos ékszer hozza létre ezt a kellemes hangot a fülkagylónak, amely nagy számban a ruházat díszítésére szolgál. Nyakláncok, fülbevalók, nyakláncok és ünnepi kalapok díszítik féldrágakövekkel és speciális fémlemezekkel, amelyek mozgás közben ezt a kellemes hangot hozzák létre.

A ruha leírása

A női nemzeti ruházat fő része Bulgáriában a sundress. Hagyományosan ezek a ruhák két alfajra oszthatók:

  • sukman, amely ujjakkal vagy anélkül díszített, fonattal és különböző hímzésekkel díszített termék. A sukman egyik jellemzője egy elegáns, festett kötény;
  • Si. Ez az ing, különböző stílusú és szoknya ujjú. A sai különleges jellemzője az eredeti hímzett mandzsetta és gallér.

A férfiak nemzeti ruhája két csoportra osztható:

  • chernodreshna. Ezek olyan ruhák, amelyeket sötét és elnémított hangok alkotnak;
  • belodreshna. Ezek a ruhák könnyűek, pozitívak és örömteli.

A férfi ruházat összetétele:

  • nadrág, fonattal díszítve;
  • öv, gyönyörű hímzéssel díszítve;
  • egy ing, gallér és mandzsetta is eredeti módszerekkel van díszítve;
  • világos színű mellény.

A bulgáriai gyermekeknek szóló nemzeti ruhákat fényességük és színük jellemzi. Ez különösen igaz a lányokra. Az érmékkel és kövekkel díszített, kövér koszorúk, szemet gyönyörködtető és bájos ruhákon hímzéssel senki sem hagyja közömbösnek.

Bulgáriában a nemzeti cipők különleges bőr szandálnak számítanak. A megjelenésük hasonlít a mokaszinokra, így nagyon kényelmesek.

Modern modellek

A bolgárok nagyon kedvesek a nemzeti ruháikhoz, és még egyedülállóbbá és eredetiebbé teszik, egyedivé teszik.

Egy piros ruhát, amely kissé a térd alatt van, fekete kötényrel, fényes mintákkal hímezve, nagyon stílusosnak tűnik. A szimbolikus díszítéssel hímzett fehér blúz tökéletesen illeszkedik a teljes képbe. A virággal díszített fejpánt teljes képet kap.

A színes, férfias megjelenés létrehozásához bézs színű, laza nadrágot használhat. A póló, mandzsetta és gallér hímzéssel, bézs mellényrel és széles, díszített övvel kombinálva a képet teljes és stílusosvá teszi.

A bolgár nép egyike azon keveseknek, akik nagyon tisztelik és tisztelik őseik emlékét. Országos ruhák - ez az, amit a bolgárok gondosan megőrzik és gazdagítják új elemekkel, anélkül, hogy elveszítenék az őseik által megfogalmazott fő jelentését.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok