"Füstös szemek"

Füstös szemek

A modern világban a hatalmas sminkstílusú nők továbbra is hűek maradnak a klasszikusokhoz, amelyeknek a standardja már régóta a „füstös szemek” sminkje. Lakonikus minden helyzetben, és kiemeli a különböző típusú női arc szépségét.

Mi az a "füstös szem"?

A név alapján, amely az angolról „füstös megjelenés” -ként fordul, a szemek élénk hangsúlya a make-up stílus szerves része. Az árnyékok alkalmazásának speciális technikájának köszönhetően egy csábító megjelenés hatása van. Felkelteti a figyelmet, mivel a színek a nyugodt, gazdag, sötét vagy világos árnyalatú zökkenőmentes színváltozásnak köszönhetők. A fényes tónus kiemelte a szem belsejének sarkát és a szemöldök vonalát. A többi töltés telítettebb színeket tartalmaz a kiválasztott palettán.

Megjelenés története

A csendes filmek miatt a XX. Század 20. századában jelent meg a füstös szemek stílusa. A háború utáni években ez a műfaj sok országban népszerű volt. Ekkor kezdték el a színésznők fényes szem sminket készíteni. Segítette a karakterek érzéseinek és érzelmeinek kifejeződését, erős benyomást tett a közönségre és drámai hangulatot teremtett. A szem körüli bővelkedés és a szív alakú vörös rúzs az évtized jelévé vált, és a stílus híres sok éve. Fekete-fehér mozi esetében nem kellett elpirulni. A szemöldöket a külső éleknél levágták és leeresztették.

A XX. Század harmincas évei után a smink sok változáson ment keresztül. A 70-es években azonban a társadalmi felfordulások és a feminizmus növekedése hozzájárult az ismétlődő füstös fellendüléshez. A lányok kijelentették magukat, és extravagáns sminkükben a nyugtalan korszak női lakosságának jelentős részének lelkének különös kiáltását fejezték ki. Támogatott a rockipar képviselői, akik ezekben az években fejlődtek. A mindennapi életbe vezették a stílust és népszerűsítették a füstöt, mint az esti smink divatos változatát.

A XXI. Században a tendencia visszatért a figyelem megakadályozására szemekkel, árnyékkal telített. Nézd, a különböző árnyalatok "ködbe burkolva" most már számos hollywoodi csillagban, socialitesben és divatikonban látható. De a többi tisztességes szex nem marad el a hírességektől, és aktívan alkalmazza és javítja a „füstös szemek” smink technikáját.

Jellemzők és előnyök

A füstös smink fő jellemzője a toll. Minden egyes alkatrészt, amely ceruzával kezdődik és árnyékkal zárul, simán kell elosztani a szemhéj felületén, elkerülve az éles határokat. Az egyik szín lágy átmenetei - a smink alapja. Szükségük van a köd hatásának megteremtésére.

A "füstös szemek" a szürke és fekete szín mellett széles színpalettával készülnek. Az alap azonban mindig három előre kiválasztott színárnyalat van, amelyek egymással összhangban vannak. Ezeket a bőrszín, a haj, a szemszerkezet és az egyéb arcvonások jellemzőinek megfelelően választják ki. Például a bézs, arany és csokoládé tónusok tökéletesen kombinálódnak, alkalmasak a tisztességes bőrű és zöld szemű lányok számára. A "füstös" stílus segítségével vizuálisan beállíthatja a szemhéjak alakját és a szem méretét, így az írisz színe mélyebb és gazdagabb lesz.

Az alsó szemhéjat a kontúr mentén kell körvonalazni. Az árnyékolt kozmetikumok telítettsége a szem belsejében sokkal kisebb legyen, mint a külső. Két vagy három réteg sötét szempillaspirál fontos része az esti füstös diva megjelenésnek. A smink kivételes jellemzője a piros, forró rózsaszín, korall, narancssárga rúzsok pasztellekkel való cseréje.A rúzs alternatívájaként átlátszó vagy könnyű ajakfény használható. Az ilyen kontraszt segít kiemelni a szemeket és elkerülni a kép vulgaritását.

A "füstös szemek" kétségtelen előnye az, hogy elrejti a kövér arcokat. Intenzíven kiemelt szemekkel az arc térfogata vizuálisan csökken, sokkal elegánsabbá válik. Ezt a technikát kedvezően használják sok füstös sminkes ventilátor.

A smink típusai

Egy modern lánynak nincsenek szigorú szabályok arra vonatkozóan, hogy a Smokey csak esténként vagy ünnepélyesen viselhető. A klasszikus füstös smink két fő típusa van: nappali és este. A smink alapja minden nap világos, pasztell árnyalatok. A természetes színekben füstös, tökéletesen kiegészíti az üzleti képet, és a halvány rózsaszínű pírral kombinálva tökéletesen díszíti a nyári íjat. Az esti változat gazdag színekkel hígítja a stílust, az intenzíven kiemelt szemhéjak pedig a varázsa.

A mindennapi stílus mellett a füstös szemeket is aktívan használják a különböző zenei szubkultúrák képviselői, kezdve az emo-tól, és készen állnak és véget érnek a grunge áramlással. A gótikus változat jellegzetessége a fekete és sötét szürke színkombinációk dominanciája a sminkben. Az emo kultúra képviselői a sötét mellett színváltozatokat is használnak - arany, rózsaszín vagy lila árnyalatok. A glam stílusában fényes make-up a ragyogással és gyöngyházzal. A grunge iparágra jellemző elhanyagolható sminkütések.

De a „füstös szemek” függőségét nemcsak az önkifejezés iránti vágy diktálja. A szem alakjától függően a lányok árnyalatokat választanak, amelyek elrejtik a hibákat. Kis szemmérettel vagy kissé túlnyúló szemhéjjal a "füstös szemekben" hideg vagy kék színű árnyalatokat használnak. Emellett kiemelheti a szempillák növekedési zónáját, rajzolva elegáns szemű nyilakat a szemceruzával. Néhány réteg hasított test végül segít abban, hogy a szemek tágra nyíljanak, és elfedjék a lógó szemhéjat.

A modern látás különálló művészeti formáját "esküvői szemnek" tekintik. A menyasszony képének megteremtésében a fő cél az, hogy kiemelje a kontrasztot a mélység és a gazdag szemszín és a finom hang között. A jellemző színek bézs, kávé, gyöngyház. A kontúr ceruza egy kicsit részt vesz a sminkben, hogy elkerülje a sötét színű felesleget. A menyasszony, miután kiválasztotta az ilyen sminket, biztos lehet abban, hogy csak a képét díszíti, és hogy minden esküvői fotón a szeme megtartja kifejeződését és ragyogását.

Ki alkalmas?

A "füstös szemek" az egyik kevés sminkelrendezés, amely szinte mindenki számára elérhető, függetlenül a színtípustól, az arcformától és a méretétől, a nemzeti jellemzők jellemzőitől és a bőrszínétől. De minden nőnek figyelembe kell vennie a megjelenés sajátosságait, amikor kiválasztja a make-up színeket. Fontos, hogy a szemét úgy alakítsuk ki, hogy a színükre összpontosítson, hogy fényességet és kifejeződést adjon neki.

Szürke szemek univerzálisak minden árnyalat dekoratív kozmetikájához. A szén és az árnyék árnyékok mélyebbé teszik a megjelenést. Ezek a színek különösen előnyösek a szempillaspirál csokoládéval vagy agátokkal kombinálva. Barna szemű lányok tökéletes sötét árnyék paletta, beleértve a kávét és az olíva színt, megengedett, hogy lila és lila árnyalatokat használjon. Az arany és a smaragd színek jó választás a zöld szemek szépségének kiemelésére, míg a kék szeműek jobban választják a meleg színeket.

A szem méretének módosítása egy egész művészet, amelyet "füstös szemek" segítségével ismételten életre lehet hozni. A kis szemek tulajdonosai világos árnyalattal árnyalják az alsó szemhéj nyálkahártyáját. A nyíltság megjelenését adják, míg a sötét - még szűkebb a bemetszés. A hideg és meleg színek alkalmasak az ázsiai típusra, de a vörös és a közeli hangokat el kell kerülni. A gyulladás és a könnyek hatását a szemeknek adják.

A szőke a füstös smink létrehozásakor nagyon óvatosan használja a fekete feketét, vagy cserélje be bézs, barna vagy szürke színnel. Természetesebbé teszik a képet. A sötét hajú lányok éppen ellenkezőleg, nem szabad félni a sötét színek használatától, és a szempillaspirál szempillaspirálral történő hangsúlyozására a hangerő hatására. A make-up meleg árnyék árnyékában a hűvös bordó színű ajkak rúzsa megengedett. A gyömbér lányoknak a barna árnyalatokat kell előnyben részesíteniük, ha sminkük sötét, és válasszon hűvös árnyalatokat a füstös színekhez.

cég

A kozmetikumok gyártói nagyszámú, kifejezetten a smink "füstös szemére" tervezett terméket gyártanak. Versenyző cégek, mint például Max Factor, Oriflame, Faberlic és mások kozmetikai termékek teljes sorát állítják elő a maximális kényelem érdekében, amikor füstös sminket hoznak létre: szemhéjfesték, figyelembe véve a színek összeegyeztethetőségét, dekoratív keféket, szempillaspirálokat, ceruzákat és szemceruzákat, tonális eszközöket és rúzsokat minden ízléshez. Minden vállalat rendelkezik a javasolt kozmetikai termékek sajátos jellemzőivel.

társaság Bourjois és L'Oreal Ezek a gyöngyház-árnyalatok széles választékából híresek, tökéletesen alkalmasak egy esti Smokey-meyk létrehozására. A vállalat jellemzője ArtDeco - paletta tökéletesen matt árnyalatok a füstös szemek számára, amelyek alkalmasak a szemekre és a szemöldökre. Ninelle létrehozott egy árnyék palettát, melyet szokatlan tónusok alkotnak, ideális a mindennapi füstös sminkhez.

A cég különösen népszerű a kozmetikai piacon. Mary kay. A bolt webhelyén egy teljes listát láthat a szükséges eszközökről, amelyekkel létrehozhat egy „füstös szemet” és ajánlásokat az egyes termékek használatára vonatkozóan. Az árnyékok között villogó és matt árnyalatokat kínálnak. A gazdag paletta lehetővé teszi, hogy kiválassza az árnyékokat, amelyek alkalmasak bármilyen bőrtípusra. Könnyű szerkezetű, hosszú ideig a szemhéjakon maradnak, és nem gördülnek le.

Hogyan kell jelentkezni?

A smink sokféle lehetősége között különböztethető meg a 3 séma: a fénytől a sötétig, a nyilak és a "füstös szemek" között.. Mindezek az opciók összekeverhetők egymással, de mindig megértheti, hogy melyik algoritmus alapul. A jövedelmező rendszer kiválasztása teljes mértékben a szemhéj szerkezetétől függ. A visage művészetben a "füstös szemek" a legeredményesebbek.

Mielőtt elkezdené alkalmazni a kozmetikumokat, meg kell vizsgálnia, hogyan működik a szemhéj. Felső és alsó részből áll. A felső rész tartalmaz egy mozgatható szemhéjat, amely a ciliáris kontúr és az osztószerkezet között helyezkedik el, és álló helyzetben helyezkedik el, a hajtásról a szemöldök felé.

A füstös szem smink létrehozásakor figyelembe kell venni a 3 fő kritériumot - a haj, a bőr és az írisz színét. Ezeknek a tényezőknek a kombinációja a fő alapelv a paletta palettájának kiválasztásakor. Amikor a hangokról döntött, győződjön meg róla, hogy minden szükséges kozmetikuma van. A lista a következő:

 • árnyékok 3 árnyalat az Ön által kiválasztott;
 • szempillaspirál hatással van növelje a szempillák mennyiségét;
 • por;
 • pirulás;
 • egy ceruza szemekhez;
 • szemkefék (lapos, szivacsos, ferde);
 • szivacsot;
 • tonális tejszín;
 • nagy kefe elpirul;
 • rejtegető;
 • rúzs vagy fényes a kiválasztott hang ajkára;
 • az alap az árnyékok alatt.

A lépésről-lépésre szóló útmutatások alapján a sminket otthon is elvégezheti, ha fokozatosan elvégzi a következő lépéseket:

 1. Óvatosan távolítsa el az arc bőrét szennyeződésektől, alkalmazza és terjessze a szivacs tónus alapját.
 2. Használjon rejtegetőt, hogy elrejtse a sötétedést a szemek alatt.
 3. Az arcszín kiegyenlítése, alkalmazza a port az alapozás tetején. Fontos megjegyezni, hogy nincs jelentős különbség az alapszín árnyalata és a bőr természetes színe között.
 4. Szükség van az alap alatti árnyékolásra a smink erősségéért. A mozgó szemhéjra kell alapozni.
 5. Rajzolj egy széles vonalat ceruza a felső szempillák mentén.
 6. Töltse fel a ceruzát a mozgó szemhéj hajlításáig egy ferde kefével.
 7. Legyen egy puha színátmenet. a század külső szélei közelében.
 8. Vigyen fel lapos kefével. a ceruza vonal mentén, egy sötét árnyékréteg vagy más szín választása, ami egyenletes átmenetet teremt a ceruza és az árnyék között.
 9. A többi mobil kor fedje árnyékokkal. A szempillákon alkalmazzuk a legsötétebb hangot, és a szemöldök növekedési vonala alatt - a legtöbb fényt.
 10. Ragyogónak látszik válasszon gyöngy árnyalatokat a szem belsejében és a szemöldök alatt.
 11. Ecsettel óvatosan kefe. különböző színek árnyékai között.
 12. Kör ceruza nyálka alsó szemhéj és az alsó szempillák közötti terület.
 13. Egy kefe az alsó szemhéj mentén alkalmazzon egy vékony árnyékvonalat, és ne érje el a belső sarkot.
 14. Teljes szem smink szempillaspirál vagy hamis szempillák alkalmazása.
 15. Tedd az ajkad fényét rúzs vagy fényes.
 16. Ha szükséges, alkalmazza az arccsontokra. egy kis mennyiségű hang a választott hangból.

Ha a szemed egymáshoz közel helyezkednek el, akkor a szem árnyékai a szem belső sarkában vizuálisan növelhetik a távolságot. A sötét ceruzát ellenkezőleg, csak a külső sarokhoz közelebb kell alkalmazni.

Ázsiai megjelenéssel rendelkező lányoknak el kell halasztaniuk egy rózsaszín palettát, és elpirulniuk. Az arany vagy bronz színárnyalatok sokkal jobban illeszkednek.

A Smokey Make-up jellemzőinek tanulmányozásának kezdeti szakaszában néhány gyakori hibát követhet el. Túlzott mennyiségű búzavirág kék, kék vagy levendula a szemében fájdalmasnak tűnhet. Hasonló hatás lehet a rubin és a korall tónusok feleslegével. Túl vastag egy fekete ceruza vagy szemceruza egy "panda hatáshoz" vezethet. A tónusos alapokkal való érintkezés miatt a fekete árnyékok tovább elmosódhatnak, ami az egész képet elborítja.

A Smokey smink fontos kiegészítője a tisztán kiemelt alakzatú szemöldök. Nem lehetnek túl könnyűek vagy vékonyak. Még ha szőke haja van, ajánlatos, hogy a szemöldök árnyalata legalább egy sötétebb legyen. Minden lány gyorsan és egyszerűen megváltoztathatja a szemöldök színét matt árnyékokkal vagy egy speciális árnyalatú ceruzával.

A kép mesterséges szempillákkal történő kiegészítése ünnepélyes alkalmakkor a legfontosabb. A nappali sminkhez ez az opció túlterheli a szemet, és a teljes smink nyugodt hangjaival nem harmonikusan néz ki. Ne feledje, hogy az eredmény sikere az alkalmazott kozmetikumok minőségétől függ.

A bemutatott alapelveket és tanácsokat követve megtanulhatja, hogyan hozhatja létre a tökéletes "füstös szemeket" különböző alkalmakra, és felfedezheti a végtelen kísérleteket a különböző színekkel - a klasszikus fekete és az excentrikus és fényes árnyalatok között.

Sminkművészek tippei

Ahhoz, hogy a füstös szem smink teljesítésében kézhez jusson, fokozatosan meg kell élesítenie a technikát. A professzionális sminkművészek által szervezett számos műhelyben sok tipp a kezdőknek és egy szép smink „füstös szemek” lépésről-lépésre történő elkészítéséhez.

Néhány sminkművész azt tanácsolja, hogy diverzifikálja a sminket úgy, hogy a szempillák növekedési vonala mentén a klasszikus fekete helyett színes ceruzával (zöld, türkiz, lila) alkalmazza a nyilakat. Javasoljuk, hogy a szemhéjból a felesleges kozmetikumokból kis mennyiségű por kerüljön.

A smink területén tevékenykedő szakemberek betartják a szempillák növekedési vonalon való kötelező összpontosítás elvét. A keleti „füstös szemek” nyertnek tekintendők, amikor csak a felső mozgatható és az alsó mozgó szemhéjaknál fordul elő sötétedés. Ez a fajta smink a Nicole Scherzinger, Cameron Diaz, Aishwarya Rai csillagokban látható.

A mesterek hangsúlyozzák az első lépést - alaposan elkészítik a bőrt a smink alkalmazásához. Azt tanácsolják, hogy használjon olyan emelőmaszkot, amely az arc teljes tisztítását biztosítja. Ahhoz, hogy a mágnesességet a szemnek adhassuk, ajánlatos festeni az alsó sarkokat szempillaspirálral, és használjon egy sablont a folyamat pontossága érdekében.

A legtöbb stylist és make-up művész ragaszkodik a rúzs színére vonatkozó klasszikus szabályokhoz, és azt javasolja, hogy válasszon nyugodt, világos árnyalatokat. Figyelembe véve a mesterek nézeteit, és rendszeresen önállóan gyakorolják, saját egyedi sminkstílusukat "füstös szemét" készítheted, mindig magabiztosak vagyunk, és új trendet is készíthetsz a divatban.

Ha a szemek a lélek tükörei, akkor a "füstös szemek" egyfajta perem. A legkedvezőbb fényben mutatja be véleményét, hangsúlyozza a méltóságot és ügyesen elrejti a hibákat. A kezedben lehetőség van arra, hogy modellezzük a keretet úgy, hogy a lélek tüköre mindig ragyogjon.

A következő videó - lecke a sminkből "füstös szem".

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok