Ajak smink

Ajak smink

A smink művészetében az ajak sminket tekintik a legnehezebb technikának, de minden lány elsajátíthatja.

Előnyök és hátrányok

A make-up ajkak lehetővé teszik, hogy kiegészítsék a női képet vagy a fő hangsúlyt. Az ilyen típusú smink jellemzői a következők:

 • Végrehajt minden sminket - nincs kész hagyma rúzs nélkül;
 • Lehetővé teszi az ajkak alakjának és térfogatának vizuális beállítását;
 • Beszél egy nő vagy lány ápolásáról;
 • A make-up számos technikája létezik, például színházi „ombre” vagy mindennapi „meztelen”, „fekete ajkak”;
 • A vörös ajkak klasszikus make-up-ként kerülnek felismerésre és alkalmasak mind a kiadvány, mind a hétköznapok számára.

Az alapok megválasztása

pomádé

A dekoratív termék jellemzői között kiemeljük, hogy világos, lédús, sötét árnyalatok (ecsetek, burgundi, vörös, barna és matt textúrák) alkalmazásához ecsettel kell használni. A matt és általában ragyogó rúzs gyakran kiszárítja a bőrt és hangsúlyozza a bőr tökéletlenségeit - ráncok, repedések, hámlás. A rúzs kétségtelen előnye a különböző textúrák választása a klasszikus szilárd anyagtól a folyadékig (valami fényes, gazdag színnel és nagy tartóssággal), másfajta kivitelezés - fényes, matt és mások.

Mellesleg, a gyöngyház anyaga jobban elengedhető ma - a matt és a természetes meztelen ajkak divatban vannak.

ragyog

Gyakran választanak fiatal lányokat vagy nőket, akik a kényelmes viseletet és a nedvességérzetet részesítik előnyben. A gyakorlatból ismert, hogy a ragyogás összegyűjtött hajat igényel, különben a szél miatt az általános smink tökéletlen lesz, és a haj nem kellően ragadós. Előnyeik közül érdemes megemlíteni a termék világos árnyalatát, a fényes felületet (olvasni - az ajkak térfogatának vizuális növekedését), a bőrápolást, és gyakran az ázsiai sminkben használják.

Vázlat ceruza

Hangsúlyozza az ajkak természetes alakját, vagy vizuálisan növeli azt. A női kozmetikumok ma nem fognak ceruzával, az ajkak sötétebb természetes színének árnyékában - szinte bármilyen meztelenül (testszín vagy világos rózsaszín) és pigmentált rúzshoz (barna) illik.

A ceruza előnyei nyilvánvalóak: új vagy kiemeli a természetes kontúrot, helyben tartja a rúzsot vagy a ragyogást (nem teszi lehetővé), növeli a bevonat tartósságát, gazdaságos a fogyasztás szempontjából.

A smink létrehozásához még mindig sok dekoratív termék van:

 • lakk - folyékony ajakfény, teljesen fényes felületű és 6 órás ellenállóképességgel;
 • jelző - Valami közönséges ceruza és rúzs között. Kontúrot hozhatnak létre, és kitölthetik az ajkak helyét, ráadásul hihetetlenül ellenálló;
 • alapozó - sminkalap. Könnyű, általában krémes szerkezetű, tökéletesen kitölti a ráncokat, hidratálja a bőrt és meghosszabbítja a rúzs élettartamát.

Alkalmazási szabályok és technikák

Annak érdekében, hogy az ajkak sminkje tartós legyen és tökéletes legyen, be kell tartania a következő alkalmazási módszert:

 • A hidratáló az első lépés. Alkalmazza a szokásos balzsamot, áztassa 3-5 percig, és távolítsa el a felesleget szalvétával;
 • Használjon speciális alapozót a bőr hidratálására és a smink kitartására, vagy egy csepp alapozásra - szilárd alapot teremt a dekoratív kozmetikumokhoz;
 • A körvonalat egy ceruzával körözze. Ha keskenyek, akkor 1 mm-rel haladja meg a természetes határértékeket, ha túl szélesek vagy terjedelmesek, egyenesen az ajkakon haladnak;
 • Alkalmazzon rúzsot ecsettel és vezesse a központtól a sarkokig;
 • Por ajkak és egy szalvétával (kissé megcsókolják);
 • Alkalmazzunk egy második rúzsréteget ugyanazzal az ecsettel, egészen körbe;
 • Rögzítse a sminket csillogással vagy speciális rögzítő spray-vel, használhatja a termálvizet és enyhén permetezheti az arcát, majd felesleges nedvességet fújhat szalvétával;
 • Ne felejtsük el, hogy a tökéletlenségeket - egy szokásos vattapálca vagy fogpiszkáló segít eltávolítani az extra ceruza- vagy rúzsszálakat.

Ha beszélünk fényes, lakk vagy folyékony rúzsról, akkor fontos, hogy kontúrot hozzunk létre (úgyhogy a kozmetikumok ne szivárogjanak el, ne mozduljanak el, és ne lépjék túl a kontúrokat, és nem szükséges két termékréteget alkalmazni, áztatni és porozni. Készítsen bort vagy vörös árnyalatot tartalmazó összetett sminket, fukszia színt - vegye fel a ceruzát, hogy illeszkedjen a rúzshoz, és előre árnyékolja az ajkát, és csak akkor alkalmazza a rúzsot. Használjon bézs színeket - válasszon egy ceruzát az árnyékban, amely sötétebb, mint a rúzs vagy a fényes.

Az aszimmetria elrejtése lehetővé teszi a kétszínű sminket - állítsa be a kisebb ajakot fényes rúzsával, és egy vagy két árnyalatú sötétebb színezéket alkalmazzon egy terjedelmesebb ajakhoz.

állandó

technika "3D smink"Az ajkak természetes árnyékához közel eső pigmentek bőrbe való bejutását jelenti. Ebben az esetben egy helyett körülbelül 5 szín kerül bevezetésre, hogy egy természetes palettát hozzon létre az ajkakon, és elkerülje az átlag kontúr nélküli tollakat. Az egyedülálló, új, „3D-make-up” új technológiával készült állandó smink vizuálisan növeli az ajkakat, kontúrját hozza létre, ami mások számára nem észrevehető. A pigment a teljes felületre esik, a mester egyenletesen oszlik el árnyalatait, hogy természetes hatást érjen el, ami egyébként megújul.

típusok

sötét

A kreatív smink magában foglalja a sötét, rúzs barna, marsala, bor és ultrafekete használatát. A valódi trend a fekete (vagy más sötét) rúzs matt felületű.

 • Alkalmazza hidratáló balzsamot, 3-5 perc múlva szalvétával fújja le;
 • Vigyen fel egy kis alapot vagy ajak alapozót annak érdekében, hogy egy állandó bevonatot biztosítson hibásan. A tónus alapja vagy a primer a bőr felszínét egyenlíti, a ráncok kitöltődnek;
 • Hozzon létre egy kontúr ceruzával (a szokásos bélés a szem számára);
 • A felületet ceruzával vigye el;
 • Távolítsa el az első réteg feleslegét ruhával - fújja meg az ajkát, majd a végső réteget ecsettel vigye fel annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban körvonalazza őket, és óvatosan festje át a sarkokat.

A matt vagy fényes bevonattal ellátott sötét rúzs elengedhetetlen, tökéletes bőrrel és összegyűjtött hajjal van ellátva, különben a nevetséges és rendezetlen viselkedés veszélye van, ha az arcán vöröses bőr vagy pattanások vannak, vagy például a laza hajra fúj a szél, és azok könnyedén elkenődnek a rúzsról szembe kell néznie.

Ha nem találtak fekete rúzsot a kozmetikumok arzenáljában, használhat egy szokásos ajak ceruzát. A vele való lefedettség rövid élettartamú lesz, de a fényképezéshez ez a módszer leáll. Töltsön fel egy ceruzát, keverje össze egy vattapálcával és rögzítse átlátszó ragyogással. Fekete ajkak készítése a sminkre A téma gondoskodik, a legkisebb hibával, használhat egy vattapálcát (távolítsa el a felesleges terméket és állítsa be az alakot) és a rejtegetőt - alkalmazza egy vékony ecsettel és menjen át az ajkak kontúrja alatt.

meztelen

A szép smink természetes megjelenéshez vezet - a világos rózsaszín, testes árnyalatok közül választhat, amelyek ideálisan kombinálhatók a bőrszínnel és a szemszínnel. Az ilyen típusú smink előnye a rúzs fényes pigmentjének köszönhetően a térfogat vizuális növekedése, ezért ideális a természetesen vékony ajkakhoz. Ez a smink fokozatosan a következő:

 • Hozzon létre egy háromdimenziós kontúrot, válasszon egy ceruzát az egyikre a rúzsra vagy egy árnyalatra, amely sötétebb, mint az ajkak természetes színe;
 • Jelölje ki az ajak fölötti jelölőnégyzetet, és enyhén sétáljon a felső szélén;
 • Ragadja fel az ajkakat és fedje fel a ceruza kontúrját;
 • Ezenkívül a rúzs színének fényét is használhatja - a fényes felület is hozzáadja a kötetet.

A természetes meztelen smink alkalmas egy romantikus, üzleti és egyéb kép létrehozására. A meztelen új klasszikus.

stabil

A félig állandó smink kitartással rendelkezik, és pontosan mi lesz - úgy dönt.

 • Az alapozó vagy a rendszeres hangszín alapja szilárd alapot és bevonatot biztosít legfeljebb 12 órán keresztül - a termék cseppét előre nedvesített ajkakra kell felhordani;
 • Nem lehet sok alapozó krém vagy alapozó - egy kis borsó elegendő ahhoz, hogy az ajkakon árnyékolódjon, és kissé túllépje a kontúrját;
 • A felületet rendszeresen porozzuk fel;
 • Hozzon létre egy kontúrot és árnyékolja a felületet rúzskal, fóliázzon egy réteget egy szalvétával;
 • Ismét egy kis port alkalmazzon;
 • A végén - a befejező réteg.

Ha a rúzs egyenetlenül esik a porra, ropog, és nem néz ki nagyon vonzónak, megszórjuk az ajkát vízzel (úgy, hogy a smink ne csöpögjön), és egy szalvétával blotoljon. Vagy csökkentse a por mennyiségét - nem hasonlíthat a vakolatra.

hombre

Az árnyékolás technikája lehetővé teszi az ajkak alakjának vizuális beállítását, nagyobb vagy kisebb méretezését, változatosságának hozzáadását a sminkhez, vagy az arc alsó részének kiemelését a képen. Az Ombre függőleges és vízszintes lehet.

A függőleges ombre az egyenes függőleges vonalak árnyalatait alkalmazza az alsó és felső ajakban.

 • Az ajkak közepén lévő, világos árnyalatú függőleges csík vizuálisan növeli őket;
 • Ha sötét rúzsszalagot helyez el a fényes rúzsra, vizuálisan csökkenti az ajkakat;

A vízszintes ombre különböző árnyalatokat használ a felső és alsó ajakban.

 • A kiegyensúlyozott ajkak segítenek az ajkak és a fény kontúrjára sötét rúzs alkalmazása - középen. Aztán hatalmasak lesznek.
 • A felső ajakra való összpontosítás lehetővé teszi, hogy egyenletes sötét árnyalatban színezzen, az alsó ajkakra könnyű rúzsot helyezhet, és az első színnel rajzolhatja az alsó szemceruza vonalat.

A mindennapi sminkeléshez a make-up művészek ugyanolyan színsémát használnak, de más színben: világos rózsaszín és sötét, bézs és barna. Az ünnepi smink, a piros és a fekete öltöny lesz - az ajkát vörös matt rúzsával festjük, fekete ajkakkal illeszthetjük az ajkak sarkaihoz (a szemceruza megtörténik) és összekeveredik a központtal. A szokatlan ombre technika lehetővé teszi, hogy mind a színházi, mind a mindennapi sminket hozza létre, mindez a választott árnyalatoktól függ.

A kezdőknek nem szabad két színnél többet használni, vagy többféle pigment forgalmazására egy sablont kell használni.

Sculpting Secrets

A kis vékony ajkak problémája könnyen megoldható szobrászat segítségével - az arc bizonyos részén sötét és világos árnyalatokkal. Sminkművészek titkai és átjárása:

 • Ez a technika látványosabbá teszi az ajkak terjedelmét: terjeszti a kiemelőt a felső ajak fölé, vázolja fel a kontúr felett és alatt lévő szivacsokat, válassza ki a pipát;
 • Vigyen fel egy kis kiemelőt az alsó részekre az ajkak alatt, anélkül, hogy befolyásolná a középpontot és a sarkokat;
 • Annak érdekében, hogy az ajkak gazdagabbak legyenek, helyezzenek egy kis kiemelőt a középpontjukba: készítsenek egy „kacsa” -ot, és helyezzenek egy ujjjal egy kiemelőt a központi területre;
 • A fényes ragyogás segít a szaftosság megteremtésében - csak a középen, a sarkok nélküli festés nélkül alkalmazza;
 • Az ajkak aszimmetriájának simításához kövesse a kisebbeket egy rúzsával, amely árnyalat könnyebb, mint a fő.

Most beszéljünk a javításról általában:

 • A sötét ajakbélés segíti, hogy a kövér ajkak kevésbé láthatók legyenek, sötétebbek a sarkok;
 • Vizuálisan csökkenti az ajkakat, és segít a rúzsban matt kivitelben. Minél sötétebb a szín, annál kisebb lesz az ajkak.

A kontúr ceruza lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a természetes alakot és a kötetet, a fő szabály az, hogy óvatosan árnyékolja a kontúrot, hogy láthatatlan legyen. Amikor az ajkak körvonalát rajzolják ki, ne lépjünk ki legfeljebb 1 mm-t - ez elég lesz, és az alsó ajkak rajzolásánál nem kerül sor, jobb, ha hozzáadjuk a felső kötetet.

A lila make-up a legnépszerűbb csúcspontja, a fókusz pedig a matt felület. A Red egy régi, új, klasszikus, ma már matt és fényes felület (félfényes) is fontos. A "Wearing" vörös matt rúzs különösen alkalmas a nap folyamán, valamint a bíbor, a lila, a rózsaszín és a bézs színek világosbarna, szőke és sötét fürtökkel kombinálva. Smink arany tónusok - nagyszerű lehetőség arra, hogy hangsúlyozza a sötét vagy cserzett bőr, ad a varázsát egy arisztokratikus megjelenés. Az aranynak nemcsak az ajkakon, hanem a szemeken és az arccsontokon kell lennie.

Professzionális smink tippek

Az ajkak sminkjének megfelelő végrehajtásához kövesse a szakemberek megszólalatlan szabályait:

 • Hetente egyszer vagy kétszer készítsen egy könnyű súrolást: tárolja a termékeket, a méz és a cukor keverékét, vagy egy rendszeres fogkefét (az ajkát masszírozza vele, miközben fogmosás közben). Szükséges, hogy közvetlenül a sminkelés előtt hámozzunk - eltávolítja a cornized sejteket és simítja a bőrfelületet;
 • Minden nap hidratálja a bőrt balzsammal, és ne menjen kívül, anélkül, hogy alkalmazná;
 • A make-up létrehozása előtt a szakértők azt tanácsolják, hogy alkalmazzanak egy könnyű hidratáló balzsamot, 3-5 percig tartsuk, és szalvétával blotoljuk.

A szabályok, amelyeket figyelembe kell venni a smink létrehozásakor - a meztelenségtől a végzetesig:

 • Használjon ceruzát. Könnyen állíthatja be a természetes alakot, vagy módosíthatja - adjon hozzá térfogatot, távolítsa el az aszimmetriát. Rajzoljunk egy ceruzát a természetes kontúr mentén, vagy kissé túllépve, hogy az ajkak kicsit kisebbek legyenek.
 • A ceruza tónusúan választja a rúzsot, hogy hozzon létre egy klasszikus sminket.
 • Alkalmazzon rúzsot a központtól a sarkokig.
 • Még egy élettartam - por a bőrt a kontúr alkalmazása előtt - ez lehetővé teszi, hogy a ceruza telített és ellenálló vonalat hagyjon. Az első rúzsréteg alkalmazása után a szivacsot ismét a porral poríthatja.
 • A fényes felületű rúzs segít a térfogati hatás elérésében. Ne felejtsük el a ceruzát - alkalmazzuk, egy kicsit beszéljünk a természetes kontúrról.
 • A rúzs sötét árnyalatai vizuálisan „elfogynak” az ajkak mennyiségét.
 • Az igazi szakemberek rúzsot vagy ragyogást alkalmaznak ecsettel: kényelmes, ha pigmentet helyeznek az ajkai sarkába, és egyenletesen elosztja a közepén, sőt, az ecset szabályozza a rúzs mennyiségét, és nem teszi lehetővé túlzásba.
 • A rózsaszín rúzs kiválasztásához fókuszálj a saját ínyed árnyékára.
 • A száj nagyobb vizuális megjelenítéséhez festeni kell a sarkokat. Ha az ajkak szélesek a természetektől, rajzoljon egy alsó és felső vonalat ceruzával, nem a végéig.

A make-up professzionális sminkművészek az arc ovális oldalára fordulnak: ha az arca kerek vagy ovális, a lekerekített vonalaknak nincs szükségük rá - rajzoljon „egyenes” ajkakat túlzott alakzatok nélkül. Egy lean téglalap alakú vagy háromszög alakú személy, éppen ellenkezőleg, az ívelt ajakformák lesznek az út, mint a finomság. Divat trendek léteznek a make-up esetében is: ma a trendek között van a vörös és a fekete kombináció, például a szemöldök ajkak és a szemek fekete szemceruza, vagy fordítva - egy piros bélés és fekete matt rúzs. Meglepő, hogy a természetes árnyalatokban a divatos ajkak színeződése még mindig megmarad az utakon és az életben.

A rejtegető segít elrejteni a nasolabialis ráncokat: alkalmazza azt az arc problémás területeire, és az ajkak fényét vagy rúzsát, amely könnyű szerkezetű és finom árnyalattal rendelkezik. Mellesleg, a sötét és nehéz rúzsok gyakran hangsúlyozzák a tökéletlen arányokat és az arc kontúrját, így nem mindig alkalmasak az anti-age sminkre.

Egy kompetens make-up segítségével elrejtheti a herpeszeket: használjon könnyű, átlátszatlan rúzsot, ha egy seb alakul ki az ajak felületén és egy további alap, ha túlmutat a kontúrokon.

Ebben a videó bemutatóban megtudhatja, hogyan lehet könnyedén és vizuálisan nagyítani az ajkakat sminkel.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok