Smink 50 év után, ami fiatal

Smink 50 év után, ami fiatal

Az idő smink különleges művészet. Lehetővé teszi, hogy a nő szép és vonzó legyen, vizuálisan elrejtve a bőr korszerű változásait a kozmetikumok megfelelő alkalmazásával. Az 50 év után a fiatal smink a szokásos sminktől eltér, és megmutatja, hogy milyen jól ápolt a nő.

Egyszerű szabályok alkotják

A korszerű sminknek különleges megközelítésre van szüksége egy elegáns és ápolt kép létrehozásához. Nem titok, hogy az életkorban a bőr elveszíti rugalmasságát. Ráncok, pigment foltok jelennek meg rajta, az arc alakja elveszti a tisztaságot és a szépséget. A modern kozmetikai piac sok kozmetikát kínál, amellyel diverzifikálhatja a stílust és demonstrálhatja az arc fiatalos bőrét.

Az azonban, hogy mi a jó egy fiatal lány számára, egy 50 év feletti nőnek helytelenül néz ki. Emellett a bőrápoló összetevők gyakran szerepelnek a készítményekben. Ezért a különböző korú kozmetikumok eltérőek. A bőrhullás kozmetikáinak gyengédnek kell lenniük, hogy ne gyorsítsák fel az öregedési folyamatot.

Korhatároláskor érdemes alapul venni a természetességet: az 50 évesnél idősebb nőknek tetszés szerint egy arcnak természetesnek kell lennie, maszkhatás nélkül. Ehhez nem elég egy smink termék: gondos és napi munka a bőrápoláshoz. Az ő állapota lesz a döntő tényező: minél jobb és fiatalabb lesz a bőre, annál tökéletesebb lesz a smink.

Az életkorral meg kell kerülni az intenzív barnulást, amely megszárítja az arcbőrt, elöregedik és megfosztja az arcot vonzerejétől.

Nehéz ne legyen szép és divatos az életkorral, de valódi feladat, hogy minden 50 éves nő után megbirkózzon. Tapasztalt sminkművészek kiemelik a középkorú nők fiatal sminkjének számos szabályát:

 • az arc és a nyakvonal bőrének alapos előkészítése a sminkelés előtt;
 • minimális színezőeszközök használata;
 • arc kontúr emelés;
 • nyugodt és elnémított kozmetikai paletta (a kék, lila színek elutasítása, a szemkörnyék környéke egyfajta zúzódás és vörös, a szemek betegségét, könnyességét és duzzadását okozva);
 • kötelező szemöldökformázás (kopasztás, formálás, hogy megszabaduljon a közelgő század hatásától);
 • világos szatén csillogással rendelkező árnyékok megengedettek, a textúra a nacre és a csillogás megszűnik: az ilyen árnyékok növelik a ráncok súlyosságát (a szemöldök alatt egy csepp kiemelő a maximális, amit megengedhet);
 • kizárás a kozmetikai zsákból éles akcentussal (bélés, bélés): ha elutasítja őket, nehéz, cserélje ki a fekete ceruzát, árnyékot és szempillaspirálot barna színű analógokkal;
 • használjon legfeljebb két szempillaspirálréteget a felső szempillákon, majd a szempillák fésülködésével (megszabaduljon a szaggatott szempillák rendezetlen hatásától);
 • az egyik hangsúly az arcra (csak szemekre vagy ajkakra);
 • tabulák a rúzs mérgező és élénk színein, valamint a textúrájuk olajos fényében;
 • a kozmetikumok használata az életkor tekintetében, amely a dekoratív, gondozó funkció mellett;
 • nemcsak a kéz és a szivacs, hanem az ujjhegyek alkalmazása (az arc tónusának szintezéséhez).

Figyelembe véve az életkori smink végrehajtására vonatkozó szabályok ismeretét, nem fog sokáig tartani, hogy magam is elvégezzem a sminkelést.

típusok

A női smink életkorától függetlenül több fajtával rendelkezik:

 • nap;
 • mindennapi;
 • este;
 • ünnepi;
 • profi.

Naponta és naponta a középkorú nőket semlegesnek tekintik.Ebben az esetben minimális kozmetikumok kerülnek felhasználásra az egészség fokozása érdekében: kiürítik a egyenletes és tónusú bőrt.

Esti és ünnepi smink lehetővé teszi az ékezetek (ceruza, telítettebb árnyékok és rúzs) használatát anélkül, hogy felülmúlná a természetesség arcát. Ez a kép egy különleges alkalomra készült (esküvő, évforduló), amely lehetővé teszi a szabadságot a kozmetikumok kiválasztásában, lehetővé téve a közepes és sötét tónusok, a fekete tinta, a ceruza árnyékát. Ennek a sminknek ki kell emelnie a szemek csillogását, és minden figyelmet fel kell hívnia.

Professzionális smink fotó hajtásokhoz használatos. Ez egy sminkművész különleges munkája. Ez a nézet alapvetően különbözik másoktól, és arra törekszik, hogy egy nő tökéletes legyen a kamerához. Speciális, HD-vel jelölt kozmetikát használ, amely természetes hatással bír bármilyen alkalmazási réteggel. Ez egy gazdag smink, amely lehetővé teszi, hogy a nő a legjobb fényben nézzen.

Áttekintés

A smink tökéletes volt, először elő kell készítenie a bőrt. Ez magában foglalja a tisztítószerek és a könnyű hidratálószer használatát. A siker legfontosabb útjának ellensége nem a pigment foltok vagy akne: a bőr öregedése. A szemhéj, a nasolabialis redők, az arcok a "bulldog" hatásával - ez az, amit a kozmetikumoknak el kell távolítaniuk a figyelemtől.

Annak érdekében, hogy kompenzálja a dermis életkorral kapcsolatos változásait, szükséges, hogy tiszta és egyenletes legyen. Ehhez a nők kozmetikai termékeket használnak felemelő hatással, nyugtató és hidratáló krémekkel, maszkokkal. A bőrápolás az életkor alapja. Hosszabbítsa meg az ovális arc szépségét, használhat egy speciális fűzőt, amelyet éjjel visznek.

A smink nem korhat, a hangok és a kozmetikai rétegek könnyedsége és áttetszősége üdvözlendő. Ez segít megteremteni a természetesség és a természetes női szépség érzését. Lépésről lépésre az alábbi lépésekből áll:

 • A hidratáló hatású napkrém tiszta bőrre kerül, nagyon kevés pénzt vesz fel, és egy vékony, majdnem átlátszó réteggel eloszlatja, amíg teljesen fel nem szívódik.
 • Ha a krém nem hajtja végre a bázis funkcióját, akkor azt azonnal felvisszük, amint a krém felszívódik. Ennek a lépésnek a kihagyásával a smink kitartás szenvedhet.
 • A bázis után az arc világos folyadékkal színeződik, majd a szem alatti sötét körök egy korrektor segítségével el vannak rejtve.
 • Púderkefével használva az arc tónusát mattesíti, majd egy kicsit elpirul a bőr friss, pihentető megjelenése.
 • Alap az árnyék alatt - a szép szemek szükséges feltétele. A felső szemhéjra vékony réteggel van felhordva.
 • A helyes árnyékok száma legfeljebb két (világos és sötét). Először a szeme fényes hangszínnel (nem könnyebb, mint a bőr színe) kiemelkedik, majd árnyékolják a külső sarkot, elrejtve a szemhéjat.
 • Az ajkaknak árnyékban kell maradniuk, lehetetlen, hogy megszakítsák a szem hangsúlyt. Nem szabad jobban nyomon követni őket, mint egy természetes kontúr: csúnya, és megszakíthatja az ékezetek helyes elhelyezését.
 • Ha nem figyel a szemöldökre, tönkreteheti az egész sminket: az életkorban a szemöldök kevésbé gyakori, és elveszíti a gyönyörű kanyarodást. A szemöldök végei nem léphetik túl a szem külső sarkát, elfogadhatatlan, hogy a forma egy szenilis ív.

Hogyan kell helyesen bevinni otthon?

Legyen minden korszak lépésről lépésre minden nő. Ehhez nem szükséges a szalonban meglátogatni: a divatos és fiatal sminket otthon lehet megvalósítani.

A kozmetikumok alkalmazása előtt ki kell választania a smink típusát (alkalmi, üzleti, ünnepi), és válassza ki a színpalettát. Gyakran szükség van a meglévő arzenál felülvizsgálatára, mivel elveszíti relevanciáját.

A smink megfelelő alkalmazásához speciális keféket kell használni:

 • nagy kör (por);
 • kicsi a ferde él (szemöldökformáláshoz);
 • kis kör (árnyékoló árnyékok);
 • kicsi szűk (a ciliáris vonal aláhúzásához).

A szem sminket a belső szemtől a külső szélig irányítják.Ugyanakkor az árnyalat éles átmenete vagy az árnyékolás hiánya elfogadhatatlan. Ha a smink túl sok, akkor kitölti a ráncok ráncait.

A rúzs vékony réteggel van felhordva. Ha a textúrája olajos vagy csillogó, akkor érdemes nedvesíteni a felesleget egy papírszalvétával vagy pamutszalaggal.

Mesterkurzusok

Ahhoz, hogy kora sminket készítsen, figyelembe kell vennie a bőr, a szem, a haj színének jellemzőit. Ha a barnáknak ebben a korban változatosabb színpalettájuk van, ajánlatos, hogy a szőkék ragaszkodjanak a kozmetikumok könnyű és természetes tónusaihoz, hogy megfeleljenek.

A barnák számára

Sötét hajú nők könnyebbé teszik a tökéletes életkorot. Ami a szőkeekre nézve fülbemászó, a barnáknál természetesebb. Ha azonban az árnyékok színe egybeesik a szem színeivel, ez a smink kudarcra van ítélve. A szemhéjak keményebben fognak kinézni, kinézniük - fáradtak és unalmasak.

A sminkelés során emlékeznie kell: a barnák szemöldöke mindig világosabb, mint a természetes haj. Győződjön meg róla, hogy a szemöldök üres területeit festik, ha a szemöldök ritka. Ellenkező esetben a szemek élesek lesznek, a teljes kép pedig befejezetlen.

Életkori smink barna a következő:

 • az arc egy tónusos szerszámmal és porral történő vizuális „meghúzása” után helyezzen egy alapot a felső szemhéjak árnyékai alá;
 • annak érdekében, hogy a szem színét fényessé tegye, rajzoljon egy vékony, tompa vonalat a felső szemhéj határán, és ne rajzoljon egy nyíl, hanem kissé felemeli a vonalat a külső sarokról felfelé;
 • az azonos színű két tónus alapján, a szem színeivel ellentétben először világos tónust alkalmaz, majd (közelebb a szempillák növekedésének alapjához) sötét, a színeket az ombre hatás elvének megfelelően egyesítve;
 • nem kívánatos, hogy a szemhéjakat teljes egészében a szemöldök aljáig festjük: nem divatos, és a nézet rettenetes lesz;
 • ha a keverés után a smink sápadtnak tűnik, akkor a külső sarok kiemelését egy ceruzával enyhén növelheti, hogy ne álljon ki;
 • a szempillaspirál bevétele, a felső szempillák festése és fésülése, tökéletes megjelenésükhöz;
 • annak érdekében, hogy elrejtse a ráncokat a szem külső sarkában, az árnyékok mellett az alsó szempillákat kissé árnyalhatja az alsó részről (a sarokban).
 • a szemek hangsúlyozására a rúzs meztelen tónusát választva, az ajkak közepére alkalmazzák, ecsettel árnyékolva, kissé felemelve az ajkak széleit.

Szőke

A szőkeeknek különös figyelmet kell fordítaniuk a színválasztásra, és nem szabad túlterhelniük a kozmetikumok képét. Az arc hangjának igazítása után az ékezetes szemek:

 • bézs árnyalat, amely lefedi a felső szemhéjat, nem felejtve el a tollat;
 • ha nincsenek sötét foltok a szem alatt, akkor enyhén hangsúlyozhatja az alsó szemhéjat az árnyék azonos árnyalatával;
 • hangon sötétebb, kiemelkedő külső sarok, két árnyalat simán kombinálva;
 • a mozgó szemhéj ciliáris vonala mentén rajzoljon egy kontúrot ceruzával, majd árnyékolja;
 • egy lapos kefe használata kissé megkülönbözteti az alsó szemhéj határát;
 • A felső szempillák egy vagy két rétegében lévő barna szempillaspirál teljesíti a szem hangsúlyt.

A világos, sötét körvonal vizuálisan fényesíti a szem színét. A make-up nem veszíti el a szépséget, hangsúlyoznia kell a szemöldök vonalát világos árnyékokkal. A szőke szemöldökének színe kissé sötétebbnek kell lennie, mint a hajszín. A szemöldöket nem szabad fényesen festeni: elég, ha sötétítené őket egy-két hanggal. A nappali smink esetében kívánatos megfigyelni a szem és a szemöldökfesték természetes színeit: ez növeli a természetesség hatását.

Mivel az ajak kontúr elmosódott az életkorral, korrekcióra van szükség: a kiválasztott rúzs színének ceruzája. A vonalnak világosnak kell lennie, de láthatatlan a rúzs hátterében. A rúzs színe, hogy a lehető legközelebbi fényt válasszon a természeteshez: csak egy ilyen árnyalat kiemeli a kor szépségét és varázsát.

Piros, cseresznye és más ragyogó rúzsok ellenjavallt a szőkeeknek: az ilyen smink ízléstelen. Ne használjon világos rózsaszín tónusokat: a rózsaszín a fiatal színe.

Hasznos titkok

A dekoratív kozmetikumokkal való korrekt arcjavítás a sminkművészek egyszerű technikusainak figyelembevételével érhető el:

 • az arc tónusának kiegyenlítése (sűrű pigmentációval) áttetsző tónusú réteget tesz lehetővé, amelyet ujjheggyel vezet be a bőrbe (ez a réteg minimális lesz, és nem fogja kiemelni a ráncokat);
 • a figyelmet az életfoltoktól, a ráncoktól, a szemek körüli sötét köröktől a meleg tónusok alapjául használhatja;
 • a laza por áttetsző, természetes színt teremt az arcnak, matt a bőr;
 • Ideális esetben a T-alakú felületre por kerül, kiküszöbölve a fényességet;
 • hogy a bőr fiatalabbnak tűnt, a fényes árnyalat előnyösebb fény, a lehető legközelebb a természetes elpiruláshoz;
 • a szemöldök alakja: a szemöldök külső végének magasabbnak kell lennie, mint a belső, a por és az árnyékokkal ellátott párpár segít nekik térfogatot adni;
 • a nedves, friss ajkak fiatalító hatását úgy alakítják ki, hogy az alsó ajkak közepére fényesítést alkalmaz, majd árnyékolódik;
 • a rúzs tökéletes hangja természetes, természetes és nacre nélkül;
 • annak érdekében, hogy ne hangsúlyozzák a ráncokat, a szem alatti sötét köröket, és ne legyenek kisebbek a szemek, jobb szemceruza helyett ceruzát használni.

Az életkor megteremtésekor nem szabad elfelejteni, hogy a szemöldök, a szem és az ajkak felemelkedő vonalai meghúzott bőrérzetet okoznak. A lefelé irányuló ütések néhány évet adnak az életkorhoz.

Egy másik titok: a smink kétszeresen hatékony és fiatalító lesz, ha a kozmetikumok mellett egy nő is figyelni fog a hajára. Hosszú és egyenes haj. A tökéletes frizura öregedésgátló hatással rövid hajra történik.

Gyakori hibák elkerülése

Gyakran a létrehozott kép nem felel meg a tervezettnek. A sikertelen make-up oka, amikor nem fiatal, de a nő életkora, a kozmetikával együtt dolgoz. A sminkművészek gyakran azonosították az életkorral kapcsolatos make-upben előforduló hibákat:

 • sűrű és egyenetlen tónusú réteg (maszkhatás);
 • túl könnyű alapozás (a ráncok hangsúlyozása és bármely, még az arc bőrén jelentkező kisebb hiányosságok kiemelése);
 • bőséges por az arcán (színházi smink hatás);
 • por felvitele az arcra és a szem körül (a szárított bőr hatása);
 • rózsaszín, piros, narancssárga vagy barna blush („Marfushi” hatás és az arc vizuális öregedése);
 • a szemöldök vékony vonala árnyékokkal és rajzformákkal való kitöltés nélkül;
 • rúzs, az ajakkontúr hiánya vagy a kontúr túlságosan kifejezett (rendtelenség);
 • szempillaspirál az alsó szempillákon (a "panda" és a fáradtság hatása);
 • nyilak szemceruzával, különösen egy rögzített szemhéjnál (a fiatal előjoga, a szem csökkentése)

Életkori smink - a megfelelő smink. Az, hogy a nő milyen pontosan használja a sminkművészek technikáit, attól függ, hogy képe milyen kifogástalan.

Hogyan készítsünk 50 év után megfelelő sminket, lásd a következő videót

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok