Hogyan válasszuk ki a sminket a ruha színéhez?

Hogyan válasszuk ki a sminket a ruha színéhez?

A ruha alatti smink kiválasztásánál a fő dolog nem csak a megfelelő színkombinációk kiválasztása, hanem a helyes alkalmazásuk is.

Lehetséges kombinációk

A színharmónia a színek egyensúlyát és egységét jelenti. Az emberi agyat a harmónia és az egyensúly által megteremtett rendellenesség jellemzi, ezért különösen fontos ezt követni a sminkben.

A szakértők a színpszichológián alapuló specifikus elméleteken alapulnak, amelyek esztétikusan vonzóak és mindenki számára kellemesek. A színkombinációk fő típusai a szakemberek véleménye szerint:

 • Fekete-fehér harmónia különböző árnyalatokat használ ugyanabban a színcsaládban. Például a piros, kék, fekete stb. Minden árnyalata, amelyek egymással kombinálódnak.
 • Hasonló harmónia három vagy több szín mellett, amelyek egymás mellett helyezkednek el a színes keréken. Például, sárga, barna és zöld.
 • További színek - Ezek azok, amelyek a spektrumban egymással szemben találhatók. Például sárga és lila.

Néhány tervező inkább a színeket választja, meghatározza a színharmóniát és a színes leírást, majd más elemeket talál a tervezéshez. A többi tervező éppen ellenkezője lesz: hozzon létre saját színtervet, válaszoljon az inspirációra vagy más tervezési elemre. A különböző színek jelentéseinek és szövetségeinek feltárása segít megtalálni a megfelelő kombinációkat.

Jó választás

Minden ruha típushoz megfelelő sminket kell kiválasztani. Annak érdekében, hogy ne keverjék össze a különböző típusú ruhákat, három fő típusra koncentrálunk:

 1. Világos ruha. Jobb, ha az ajkak színe természetes marad, vagy bogyós árnyalattal. A szem számára jobb, ha elegáns fémet választunk. Nem kell hamis szempillákat használni, fényes ruhával jobb, ha a ruhát hangsúlyozza. Például egy leopárd ruha esetében érdemes egy pezsgő színű rúzsot választani.
 2. elegáns. Ha van egy ruhád, mint egy Audrey Hepburn és Grace Kelly - klasszikus sziluettjével ellentétben a sminknek meglehetősen drámainak kell lennie. Itt a klasszikus füstös "Smokey" tökéletes, jobb, ha gyöngyház árnyékokat használ, hamis szempillákat használhat. Rúzs - csokoládétól a padlizsán színig. A gyönyörű ruhát a legjobban fényes körmökkel kombináljuk. Például jobb egy cseresznye, lila vagy bíbor rúzs kiválasztása egy klasszikus vagy Marsala ruha számára.
 3. Romantikus ruhával A make-up-ben a hangsúly a szemek ragyogása, szó szerinti értelemben az árnyékok és a fényes ajakfény használata. Például a búzavirág kék, finom kék, menta színe vagy a virágnyomtatáshoz jobb, ha aranyszínű árnyalatokat és fuksziai ajkakat választunk. A levendula ruhát legjobban egy tejszerű rúzs kombinálja. A görög stílusú ruha jól néz ki a por rúzsával.

Megteremtjük a tökéletes képet

Fontos, hogy ne csak a választott ruhák színére figyeljünk, hanem a ruhát viselő hajszínére is.

barnák Fém árnyalatokkal (bronz, réz vagy arany) hozzáadhatja a melegét. Ezután tartsa a fekete nyílást az alsó rácsvonal belső szélén. A sminket a szempillaspirál két vagy három ütemével fejezheti be. A Bronzerek az arcnak fényvisszaverő ragyogást biztosítanak. A barnák illeszkednek a szürke, nyilvános és világos zöld ruhához, és ugyanazok a árnyalatok a sminkben.

Platina szőke A legjobbak az őszibarack, a rózsaszín, az arany és a pezsgő tiszta árnyalataiban.Az egészséges ragyogás megteremtéséhez vöröses rózsaszínű pislogást kell alkalmazni az arcán. Az ajkakon - sok fényes, fényes barack rózsaszín árnyalattal. Szőke, arany, ezüstös ruha, akvamarin és polka-pontozott színek alkalmasak, a színeket biztonságosan kiválaszthatja a sminkben.

piros A zöld szín minden árnyékát biztonságosan kiválaszthatja. Ezt a színt árnyékolhatja, és a sminket vörösesbarna szemhéjfestékkel fejezheti be a felső szempillák fölött. Rózsaszín krém blush teszi az arcod fényét. Az ajkakon barna vagy bézs színű fényt lehet tenni.

A piros színű, elektromos, khaki és citromos színekben por alakú ruha használható, így az árnyalatokat hozzáadhatja a sminkhez.

Hogyan kell csinálni?

Annak érdekében, hogy ne gondolkodjunk arról, hogyan kell csinálni a sminket különböző alkalmakra, felfedezhet egy univerzális opciót, amely bármilyen ruhadarabhoz illeszkedik. A make-up jobb lépésről lépésre.

Az arc

Az alap sminknek bármilyen ruha alatt természetesnek és elnémítottnak kell lennie. Jobb, ha nem is próbálod elrejteni a ruhád színét. Ez katasztrófa következik. Ha nem lehet árnyalatot találni az arcra, mint a bőrtónus, jobb, ha két színt (egy sötétebb, a másik könnyebb) keverni. Ez biztosítja a kívánt por vagy alapszín árnyékát. A hangot egyenletesen kell alkalmazni a szivaccsal. Az alapozó smink helyett jó hidratálót is választhat.

arcon

Hagyja az arcokat a melegségről és az egészségről beszélni. Erre a célra alkalmas krém rózsaszín árnyalatok. A bronzszín is jól néz ki. Ha rózsaszín ragyogást szeretne, majdnem olyan, mint a természetes fény, árnyékot kell tennie az arcának almaira. Ha szeretné hangsúlyozni az arccsontjait, akkor azt az arcának alá kell helyeznie. Az olyan színek, mint az őszibarack, a korall és a rózsaszín, minden ruhával szépek.

szemek

Nem számít, milyen színben viseled a ruhát, fontos a megfelelő szem smink kiválasztása. Az ajkára is összpontosíthat, és egyszerű ceruza vonalakat és szempillafestéket helyezhet a szemére.

Nagyon sötét ceruza vékony sötét vonal rajzolására a szempillák körül.

A füstös hatás létrehozásához először a szemhéjakat krémszínnel kell lefedni. Ezután nedvesítsük meg az árnyékok barna hangját, és alkalmazzuk belsejében. Szögkefe segítségével létre kell hoznia egy V-alakú sarok matt fekete szemhéjfestékkel, és ugyanazt a színt kell rajzolnia a szempilláinak felső és alsó vonala mentén. Az egész folyamatot fekete béléssel lehet elvégezni. A füstös szemek hatásának javítása érdekében a felső szemhéj közepére, és a könnycsatornák után kell hozzáadni a csillogást.

ajkak

Ha a smink a szem füstös összetételéből áll, az ajkakat semlegesnek kell lenniük.

Választhat rózsaszín vagy narancssárga ajakolajat vagy vastag rózsaszín vagy barna rúzsot.

Ha a szemnek és az arcnak természetes make-up van, akkor erősítheti a hangsúlyt a vastag vörös rúzs segítségével. A legjobb, ha egy rózsaszín vagy őszibarack béléssel kezdjük az ajkak széleit.

A fő szabály az, hogy ragaszkodjunk a minimalista sminkhez és olyan vékony kiegészítőkhöz, amilyenek lehetnek, és a bizalom a lány számára biztosított.

Csillag példák

Ahhoz, hogy professzionális sminkes legyen, figyelembe kell vennie a csillagok összetételének sajátosságait. Ezek a következők:

 1. Az egyik titok - A rejtegetőt az arc közepére, és nem közvetlenül a szem alá.
 2. Mint a közönséges nőkígy a hírességek hosszú ideig dolgoznak, így a szemhéjfestéknek hosszú ideig a helyén kell maradnia. A titok a primer. Ha a hírességek nem rendelkeznek elegendő idővel, eldobják a krémalapokat és használnak egy alapozót.
 3. A hírességeknek valós időben kell ragyogniuk. Ahhoz, hogy ugyanazt a megjelenést érjék el, egy kiemelőt kell használni az arcok tetején, és csak a szemek szélén. A szeme csillog. Sok híres nő használ egy kiemelőt az ajkak fölött, hogy természetesen nagyobb legyen.
 4. A szemek egy fegyver és egy ablak a lélek számára. Hírességek választják a buja és vastag hamis szempillákat.Sokan fekete szemceruzát használnak csillogással. Egy kis kiemelés tökéletes a 30 év feletti nők számára.

Egy példa a "Gossip Girl" csillag Jessica Shore sminkjére:

 1. A lila, zafír és smaragd árnyalatok jól néznek ki a szemen. A gazdag vörös rubin jól működik az ajkakon. Ha a ruha vagy a felső rész színe nem telített, ki kell választania a smink világos színét, különösen az esti opció esetében.
 2. Jessica belső sarkaiban az ezüst árnyék valóban vonzza a szemet. Ezt kell használni!
 3. Az arc többi részének semlegesnek kell maradnia. A szín alkalmazása előtt ki kell választania egy funkciót (szem, ajkak vagy arcok) fényes akcentussá. Minden másnak egyszerűnek és természetesnek kell lennie.
 • Smink fő színésznő Jessica Pare "Maszkok". Egy tiszta, fehér színárnyalat lehetővé teszi, hogy az ajkak színével kapcsolatban érdekes változatokat hozzon létre, így egy divatos narancssárga színt választhat, és magabiztosan alkalmazhatja. Ebben az esetben jobb választani egy minimalista szem sminket.
 • Töltsük fel Adriana lima fekete ruha alatt. A híres modell fényes arcvonásai vannak: nagy szemek és ajkak, észrevehető arccsontok. Ezért a sminkes úgy döntött, hogy kiemeli a természetes előnyöket. Az ajkak vörös rúzskal vannak borítva, mielőtt egy szakember ugyanazt az árnyalatot alkalmazta. A pofacsontokat barna blush jelzi. A visazhit szemében csak egy kis nyílást hagyott. Természetesen anélkül, hogy hamis szempillákkal lenne ilyen smink, sokkal rosszabb lenne.

Hogyan pótolható a zöld prom ruha, lásd a következő videót.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok