Állandó smink

Állandó smink

Egy nő álma, aki szépen felébred, 10 évvel ezelőtt valósult meg az állandó smink megjelenésével. Ma a tisztességes nemek közül sokan választották maguknak ezt a hosszú távú make-up módszert.

Mi az?

Az állandó smink a színező pigmentek bevezetése az epidermisz felső rétegébe. A speciális szerszámmal ellátott festék legfeljebb száz milliméteres mélységbe jut. A smink ellenáll a külső hatásoknak, nem mosott ki, megőrzi eredeti árnyékát hosszú ideig. Nyilvánvaló, hogy az állandó még mindig nem tetoválás, a rajz néhány év múlva korrekcióra szorul.

A készülék által jól elvégzett smink a lehető legtermészetesebbnek tűnik, és gyakorlatilag nem különbözik a mindennapi sminktől.

Hol vonatkozik ez?

Állandó smink alkalmazásai: ajkak, szemek, szemöldök, arccsontok.

Az ajkak sima és tiszta kontúrja azonnal átalakítja alakját, vizuálisan tágasabbá teszi, csábító duzzanatot hoz létre.

A szemceruza, a nyilak, a szemek könnyű kontúrja a lehető legjobban kinyitja a szemet, nyitva, kinyitja a szemét, a macska szemébe piszkos mandula alakú.

A közelmúltban az úgynevezett „szemöldök divat” nem vesztett el. Már régóta egyfajta középpontja az arcnak, és smink nélkül is megteheti, tökéletesen díszített szemöldökkel. Egy állandó tartós smink lehetőségeinek segítségével könnyedén be lehet vonni a hiányzó szőrszálakat, vastagabbá tenni, megváltoztatni a formáját és színét.

Hosszú távú elpirul a frissítés, "élve", egészséges arcot ad az arcnak.

Előnyök és hátrányok

A tartós smink előnyei vitathatatlanok:

 • Az állandó lehetővé teszi, hogy nemcsak az előnyöket hangsúlyozzák, hanem a súlyos hibák - hegek, szabálytalanságok és egyéb bőrproblémák - elrejtésére is;
 • Bárhol is tartózkodik, a tartós smink mindig jól néz ki. Nem lehet attól tartani, hogy a kedvenc nyilak elmosódnak a medencében vagy a fitneszteremben, és az ajkakontúr törlődik;
 • A smink, amellyel már szépen és jól ápoltan ébredhet fel, bizalmat inspirál, és javítja az önbecsülést;
 • Egy állandó megtakarítás időt takarít meg a mindennapi sminkre;
 • A szakember által készített tartós smink tökéletesen sima vonalakkal rendelkezik, amelyeket alig lehet megismételni a szokásos kozmetikumokkal;
 • Sokoldalúság - a modern technológiának köszönhetően az állandó smink alkalmas mind a lányok, mind a nők számára. Ezzel sokféle variációt érhet el, kezdve az arc jellemzőitől;
 • Kiváló alapja a dekoratív kozmetikumoknak - épp elég ahhoz, hogy az ajkakat csillogják, és a professzionális ajak smink készen áll.

A sminkmódszer hátrányai közé tartozik a fájdalom és a gátlástalan mester munkájának lehetséges következményei.

A szakember kiválasztása a legfontosabb dolog az állandó smink készítéséhez. Nemcsak orvosi oktatásban kell részesülnie, hanem meg kell ismernie az arc anatómiáját, ugyanakkor jó esztétikai ízléssel kell rendelkeznie, meg kell értenie a divat trendjeit, hogy könnyen elkészíthesse az Önnek megfelelő sminket.

Ezen kívül Az eljárást csak steril eszközzel és kiváló minőségű fogyóeszközökkel kell elvégezni. Ez a szükséges állapot segít elkerülni az allergiákat és a súlyosabb bőrreakciókat, valamint a vonalak kontúrjának különböző változásait és az alacsony minőségű festék színét.

Jelzések és ellenjavallatok

Állandó sminket mutatnak azoknak, akik mindig a legjobbak akarnak lenni.Természetesen segít az ellenállóknak töltsük fel esztétikai problémákat akar megoldani - ajak aszimmetriát, hegeket, mély szemeket és másokat. Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek, akik rákot nyernek és remissziójuk van a kezelőorvos ajánlására, felajánlják, hogy rendelkeznek a szemöldök tetoválásával - rajzolják ki a hiányzó szőrszálakat, ami segít növelni a gyógyulási élettartamot.

Az eljárás ellenjavallatai között megkülönböztethető az abszolút és a relatív. Az abszolút a következő súlyos egészségügyi problémák:

 • Cukorbetegség;
 • A véralvadás problémái;
 • Különböző eredetű és hegesedési hajlamú daganatok;
 • Lázas epilepszia;
 • Gyulladásos folyamatok az akut fázisban;
 • Mentális zavarok.

Relatív kontraindikációnak nevezzük számos olyan betegség és állapot jelenlétét, amelyek az eljárás után negatív következményekkel járhatnak. Ezek a következők:

 • magas vérnyomás - Ajánlott a nyomáscsökkentő gyógyszert közvetlenül a tetoválás előtt használni;
 • Herpes az akut szakaszban. A klinikai megnyilvánulások hiányában éppen ellenkezőleg, egy állandó sminket is mutatnak a kiütések gyakoriságának csökkentésére. A rúzs állandó használatával opcionális, ami azt jelenti, hogy a nyálkahártya kevésbé irritálja és a herpesz kevésbé valószínű;
 • allergia - Szükséges tájékoztatni a mestert a bizonyos gyógyszerekre adott reakcióról.

Válaszoljunk arra a kérdésre, hogy lehet-e végleges sminket tenni a terhes nők és a nők számára, vagy ha szoptatnak, biztosan nem. Az eljárás során használjon fájdalomcsillapítót, amely káros hatással lehet a gyermekre.

Az állandó sminkeljárás előtt érdemes mérlegelni a hosszú távú szépség előnyeit és hátrányait. A rezisztens pigment leghatékonyabb eltávolítása lézerrel történik több szakaszban, ez az öröm nem olcsó.

típusok

A tetoválás legnépszerűbb típusai a következő technikák.

Haj technika

Aktívan használják a hiányzó szőrszálak rajzolására. Ez a fajta tartós smink segít a szemöldök vastagabbá tételében, hogy térfogatot adjon neki. A mester tetoválást végez a keleti vagy európai technológiában. Az első típus különböző hosszúságú hajat húz a természetes növekedés mentén. Az európai technikában a szőrszálakat ugyanolyan méretűek húzzák meg az egységek közötti egyenlő távolságokkal.

csikk

A tollszárnyak hatása valami homályosan emlékezteti a ceruza szemöldökét. A színárnyalat a lehető legközelebb van a természetes színhez, vagy kissé sötétebb. Ez az eljárás akkor megfelelő, ha nem tudsz saját hajat termeszteni.

Az állandó kontúrral kombinálva a smink ajkát alkalmazzuk, és tollat ​​használunk. Lehetővé teszi, hogy növelje az ajkakat, hogy a hangja egy kicsit fényesebb legyen, mint a természetes színárnyalat.

A szemek tetoválásához az árnyékolási technika lehetővé teszi a különböző árnyalatok árnyékainak hatásának kialakítását, ebben a technikában a színt aktívan használják.

3D tetoválás és 6D szemöldök biotattoo

Ezek a technológiák lehetővé teszik a természetes szemöldök képének újbóli létrehozását. A térfogati tetoválás egyesíti a haj technika és a tollasodás. A tollak világos árnyalatúvá válnak, és a szőrszálakat a lehető legpontosabban rajzolják ki - ez adja a 3D hatását. A különbség a 3D és a 6D hatása között egy teljes minta létrehozását foglalja magában a második esetben, ugyanakkor a hajnövekedés, árnyék, vastagság valamennyi finomítása újjáépül.

Interstitialis tetoválás

Rajz mezhresnichek alkalmas bármilyen típusú személy, segít, hogy a megjelenés kifejezőbb. A mester a toll ceruzával vagy a béléssel egy világosabb rajz hatásával újjáépíthető.

Tetoválás felső szemhéj

Sok nő kedvenc eljárása lehetővé teszi, hogy a nyíl segítségével állítsa be a szem alakját - vizuálisan nagyítsa a szemet, állítsa be az életkorral kapcsolatos változásokat. A technika tökéletesen hangsúlyozza a megjelenés természetes kifejeződését.

A szem alakjának megváltoztatásához az alsó szemhéjat állandóan a nyíl tetoválással együtt használják.

Ajak kontúr

Ez a technika csak az ajkak kontúrját állítja be világosabb hangon. Az ajkak aszimmetriájának, a természetes kontúr elmosódásának korrigálására szolgál. Az ajkak azonnal kifejeződnek.

3D

Ez a technika nagyon bonyolult a végrehajtásban, és magában foglalja a mester finom ékszermunkáját. Ez a vékony ajkakra vonatkozik, mivel lehetővé teszi a kívánt térfogat elérését. Az eljárás két vagy több árnyalat alkalmazása. A világos és természetes színek kombinációja a nedves ajkak és a meztelen árnyalatok hatását eredményezi.

Trihopigmentatsiya

Egy viszonylag új tetoválási módszer lehetővé teszi, hogy elrejtse a kopaszság folyamatát a hajhúzással.

A mellbimbó javítása

Az egyre népszerűbb eljárás segít megszüntetni a mellbimbó természetes színét és alakját. Például, miután a plasztikai sebészet megváltoztatta a mell formáját, a hegek továbbra is fennmaradnak, és az isola esztétikai megjelenésbe kerül - a tetoválás kiváló megoldás a problémára.

Álcázási bőrhibák

A tetoválás segítségével láthatóan megkönnyítheti a heg, az életfoltok, a szeplők. Ehhez a technológiához több szín is használható.

A színező pigmentekkel egy mólot lehet rajzolni, fűszeres repülést készíteni, ezáltal csábítóképet adva.

A rossz minőségű munka korrekciója

Sajnos a rossz minőségű tetoválás valószínűsége magas. Az átfedésekhez a mesterek lézer, speciális megoldásokat, új tetoválást használtak a régi helyszínen. Az átfedés, mint a sikertelen munka korrekciójának módja, további pigmentek bevezetése miatt csökkenti pozícióját, ami rendkívül nem kívánatos.

Az eljárás végrehajtása

A folyamatos smink létrehozására szolgáló eljárást steril eszközökkel és kiváló minőségű fogyóeszközök felhasználásával végezzük.

A színezékeknek meg kell felelniük minden minőségi előírásnak, és megfelelőségi tanúsítványokkal kell rendelkezniük. A tetováláshoz használt minőségi pigmentek jellemzői a következők:

 • Ezek teljesen ártalmatlanok az emberi bőrre és egészségre;
 • A festékek végül alkalmazkodnak a testhez. Egy állandó szín átlagosan 5-6 évig tart;
 • A színek változatossága, valamint az árnyalatok keverésének lehetősége lehetővé teszi a megfelelő festék kiválasztását;
 • Az epidermisz sejtjeiben lévő festék nem terjed, nem hajlik, de változatlan marad.

Az eljárást a dermograph készülék végzi, a tű sebessége nagyon magas. A festés egységességét lézeres berendezéssel is figyelemmel kísérjük.

Előkészítő szakasz

A mesterrel folytatott első konzultáció során megvitatják a közelgő eljárás részleteit. Itt meg kell beszélni a krónikus betegségekről és a gyógyszerekről.

Ha allergiára hajlamos, a kozmetikus javasolhatja a gyógyszer tesztelését a reakció meghatározására. A mester a vírusellenes gyógyszert is hozzárendeli a lehetséges mellékhatások és szövődmények megelőzése érdekében.

Néhány napig abba kell hagynia a véralvadást elősegítő gyógyszerek szedését. Az alkohol, cigaretta, sport és kávé elhagyásának előestéjén.

Optimális a tetoválás tervezése a ciklus közepén, amikor a fájdalomérzékenység csökken.

Közvetlenül az eljárás után és az azt követő első héten ne tervezzen fontos eseményeket, látogasson el a szoláriumba és vakációba forró országokban. Ez különösen igaz a tartós blush sminkre, ahol a fedőfelület nagy. Ekkor lesz egy gyógyító folyamat.

eljárás

Azonnal a folyamatos sminkeljárás lépésről lépésre több lépésben megy végbe.

Az első szakaszban a smink minden részletét megvitatják a mesterrel, ajánlatos rajzolni vagy fotókat készíteni kedvenc műveiről. Ezután a kozmetikus az antiszeptikus oldattal előkezelt bőrre vonzza a jövő tetoválásának vázlatát. A szakember addig fogja beállítani, amíg nem tetszik a munka.

Ezután a festék alkalmazási területét érzéstelenítő krémmel kezeljük, vagy injekciót készítünk.

Az utolsó és legfontosabb szakasz - a vázlat tele van festékkel.

A gondoskodást otthon végezheti el.

Érdemes fenntartani, hogy egy hónappal az eljárás után korrekcióra van szükség, amely után az állandó smink teljesnek tekinthető.

fájdalom

A modern eszközök használata a fenntartható smink létrehozásának folyamatában megakadályozza a hegeket - a festéket a bőr legkisebb pontjain keresztül helyezik be. Az érzéstelenítés jelentősen gátolja a fájdalmat, és csak különlegesen érzékeny területeken kell lennie, de elfogadhatatlan abban az esetben, ha az érzéstelenítés ellenjavallata van.

Gyógyítás és gondozás

A gyógyulás az eljárás után 7-12 napig tart. Ekkor a bőr felszínén vékony kéreg alakul ki, amely további gondozást igényel. Ez önmagában eltűnik, a fésülés szigorúan tilos.

A gyógyulási időszak alatt az állandó sminket hidrogén-peroxiddal kezelik, a krémek használata tilos.

Mosás meleg víz nélkül, tonik, hab, szappan hozzáadása nélkül. Néhány mester azt tanácsolja, hogy kamilla vagy vonat infúziójával mossa le az arcát.

A sikertelen tetoválást, amelyet egy nem szakember végez, több lépcsőben eltávolít egy lézer vagy egy lézer, ami további időt, maximális türelmet és jelentős pénzt igényel.

Mikrobleyding

A népszerű szemöldök mikroblasztási folyamat lendületének megszerzése elhomályosította a henna festést és az állandó sminket. Ez különbözik a tetoválástól, hogy a festéket egy speciális szikével vagy pengével fecskendezzük be a bőrbe, ami lehetővé teszi, hogy a hajszőrzet szemöldökét egyértelműen lehúzza. A mikroblasztást több technikával végzik - haj, por, szemöldök formázás. A smink egyidejűleg kiderül a legtermészetesebb.

A tetoválással ellentétben a mikrovezetés fájdalommentes eljárás. Továbbá az első hónapban nem igényel korrekciót.

Állandó smink nyer a bevonat ellenállásának. Ami a kérdés pénzügyi oldalát illeti, a mikroblasztás drágább, mivel ez egy modernebb technológia. A könnyű és ritka szemöldök tulajdonosai jobban kedvelik őt.

Mennyibe kerül?

A tartós tetoválás közvetlenül az alkalmazás helyétől függ. A legtöbb zokni a szemöldök állandó - körülbelül 5-6 évig tart. A szemhéj tetoválása átlagosan 4 évig örül. Az ajkak tartós kitöltése kevésbé tartósnak tekinthető - ellenállása 3-4 éven belül változik.

Az ajakterületet gyakrabban érik el különböző hatások - az élelmiszerekkel érintkeznek, amelyek színezékei elpusztíthatják a pigmenteket, a bőr ezen a helyen gyakran megújul. Mindezek a tényezők hozzájárulnak ahhoz, hogy a tetoválás ezen a területen kevésbé ellenálló legyen.

Az okok, amelyek miatt a tetoválás nem létezik, talán néhány:

 • Nem megfelelő ellátás az eljárás után;
 • Szabványos anyagok. Ebben az esetben az a lehetőség, amelyben a pigmentek csak elhalványulnak, a rosszabbak lesz. Kétes minőségű festék váratlan színt kaphat - kék, zöld, rózsaszín. Egy ilyen tetoválás csak el kell távolítani;
 • Festék elutasítása a test által - Egy ritka eset, de van egy hely, ahol lehet;
 • Késő korrekció. A tetoválás eljárását követő egy hónapon belül korrekcióra van szükség. Az a tény, hogy a festék közvetlenül a bevezetés után a lehető legvilágosabban jelenik meg - a legtöbb nőnél 70%, de leggyakrabban a pigment saját színének 50% -a. Ha a szőkeeknél a csendes árnyék természetesnek tűnik, akkor a sötét bőr tulajdonosainak világosabbá kell tenniük az árnyalatot.

Vélemények

Az állandó smink hatásaiból származó női vélemények nagymértékben eltérnek - a lelkes és őszintén negatív.

Minden olyan lány, aki megpróbálta ezt az eljárást, biztos egy dologra nézve - az eredmény attól függ, hogy a mester és a használt fogyóeszközök milyen képességekkel rendelkeznek. Ne légy lusta, és menjen az első szalonban, meg kell vizsgálnia, hogy tisztázza az eljárás minden árnyalatait. Néha egy évig tart, de a szépséged megéri.

A modern tetoválás nagyon különbözik attól, ami 10 évvel ezelőtt történt. A mikrobládázó szemöldök (sokan tartósnak tartják) úgy néz ki, hogy a természetes szőrszálak legtermészetesebbek.

Azok a lányok, akik állandó sminket készítettek, örömmel ébrednek fel reggel, nem pazarolnak időt és pénzt a kozmetikumokon, mindig szépen hangsúlyozott kontúrokkal rendelkeznek, és nyáron egyáltalán nem hajlandók sminket csinálni, akiknek a hegek, aszimmetria és egyéb hibák formájában vannak problémák hiányosságai.

Ami a fájdalmat illeti - minden egyénileg. Valaki nem érzi a kényelmetlenséget az eljárásból, sokan megjegyzik a fájdalmat, az egységeket - elviselhetetlen fájdalmat, melyet az érzéstelenítés nem enyhít. És ez nem jelenti azt, hogy a festék rossz minőségű vagy a mester rossz - lehetetlen megjósolni a test reakcióját.

Meg kell jegyezni, hogy az eredményt nagyrészt az eljárást követő első héten az ellátás szabályai határozzák meg.

Azok a nők véleménye, akik évek óta állandó sminket csinálnak, egy kicsit megdöbbentőek - még egy elit tetoválásnak is negatív hatása van a test saját bőrére. A szemöldök végül aktívan elesik.

Továbbá, miután végleges sminket készítettek, fel kell készülni arra a tényre, hogy 3-5 évenkénti korrekcióra lesz szükség. És igen, vitatható, hogy örökre.

Az állandó smink egy olyan eljárás, amelynek elsődleges célja a súlyos megjelenési hibák kiküszöbölése, ezért a lustaságból nem szabad felhasználni.

A következő videóban megtudhatja, hogyan kell végleges sminket csinálni.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok