Szemöldök állandó smink

Szemöldök állandó smink

A kecses szemöldök, amely jól választott alakot, színt és hajlítást biztosít, képes arcot kelteni, a figyelmet a hibáiból elhanyagolni, és kiemeli a szem szépségét és fényét. A szemöldök korrekciójához abban az esetben, ha nincs kifejező képességük, az állandó smink különböző technikáit használják.

Mi az?

Az állandó smink kozmetikai eljárás, amely segít javítani a meglévő szemöldök megjelenését. Segítségével drasztikusan beállíthatja kontúrját, festheti a ritka szemöldökét, színét és fényességét növelheti a fényes, kifejezetlen szemöldökre, és általában megszünteti a napi ellátás szükségességét.

Ezenkívül egy ilyen korrekció jelentősen növelheti a betegség, genetikai problémák vagy orvosi eljárások következtében természetes szemöldökkel nem rendelkező emberek önbecsülését.

Az állandó smink alkalmazása során alkalmazott technikák alapja a színező pigment behatolása a bőr alá, így biztosan ezt az eljárást klasszikus tetoválásnak nevezhetjük.

Ez fáj?

Mint tudják, tetoválást végeznek a különböző vastagságú tűk használatával, és a festéket a kliens bőrének alá helyezik. Az injekció beadása előtt a bőr felületére érzéstelenítőt alkalmazunk, általában anesztetikumot tartalmazó gélt (például lidokainot).

Az állandó szemöldök sminket készítő lányok véleménye alapján ez az eljárás elég fájdalmas, a kellemetlen érzés mértéke a választott technikától és az egyéni fájdalomküszöbtől függ.

A legkevésbé fájdalmas a porszórás folyamata, ez a szúrások kis mélysége és az a tény, hogy ez a technika nem igényel sűrű töltést a teljes szemöldökterületen pigmentekkel. Az ilyen technika mínusz azonban az eredmény sokkal rövidebb megőrzése lehet: a poros szemöldök másfél évig tart. A leginkább fájdalmas érzéseket olyan kliensek írják le, akik klasszikus tetoválási eljárássá váltak, három-öt évre.

Típusok és módszerek

A szépségszalonok, amelyek állandó szemöldök smink alkalmazására nyújtanak szolgáltatásokat, különböző neveket neveznek. A jelenleg használt szemöldök felületén alkalmazott tetoválás módszerét három fő típusra lehet csökkenteni:

 • A szemöldök haj tetoválása, amely lehet klasszikus (európai) vagy keleti;
 • Microblading, más néven 6D technológia, biotatitás, HD vonalak, szemöldök mikropigmentáció 6D;
 • Por szemöldök szórási technikák, amelyek más nevekkel rendelkeznek: árnyékolással, varrással, bársonyos permetezéssel, akvarellrel, pixelrel, pontozott, árnyékkal stb.

Mi más?

haj

Ez a technika a mester által használt rajzolási módszerből származik. A pigment alkalmazása során a mintában minden képzeletbeli szőrzetet vonzza, ami a hosszúságát, vastagságát, növekedési irányát alkotja. Amikor az európai hajszálakat használják, a húzott szemöldök közel azonos hosszúságú és a növekedés irányában fekszik. A keleti technika bonyolultabb, megköveteli a mester számára, hogy utánozza a különböző hosszúságú és árnyékos szőrszálak természetes metszéspontját, míg a tetoválás természetesebb.

A pigment elhelyezése a speciális gép segítségével történik. A hatás három-öt évig tart.

Mikrobleyding

Ezzel a tetoválás alkalmazásával a szőrszálak finomabbak, különböző vastagságúak, természetes görbülettel és különböző árnyalatokkal imitálják.Ebben az esetben a festék behatolása az epidermisz sekélyebb mélységében történik, ami azt jelenti, hogy az injekciókból származó fájdalom kevésbé érzékeny, és a gyógyulás gyorsabb.

Mikrohulladékok vezetésekor egy fogantyút alkalmazunk, amely a tetováló géptől egy jóindulatúabb hatással különbözik. Az alkalmazott szemöldök további korrekciót igényel, amelyet fél vagy két hónap elteltével végeznek. A hatás körülbelül három évig tart.

Por technológia

Ez az eljárás többrétegű, a szemöldök végső megjelenése, telítettsége és az az időtartam, amelyre a hatás tart, a korrekciók számától függ. Ennek a korrekciónak a végrehajtásakor a mester eszköz, amely úgy néz ki, mint egy filctoll, a legkisebb festékpermetet permetezi a bőr alá, és szemöldök vázlatot készít egy előre kiválasztott mintának megfelelően.

A pigment időtartama körülbelül egy év, a tartósság és a színtelítettség a korrekciók számától függ.

Gyakran egy tapasztalt mester ajánlhat egy klienst, hogy egyesítsen néhány technikát a természetesebb hatás érdekében.

Hogyan?

Mindenféle állandó szemöldök korrekció a szalonban.

Nagyon fontos, hogy egy jó művészi ízlésű tapasztalt mestert válasszon, aki szakember a tartós szemöldök sminkben. Egy tapasztalatlan szakember véletlenül nem váratlan formában felhívja a szemöldökét. Természetesen a sikertelen tetoválás esetében a lebontást lézeres eltávolítással kiküszöbölhetjük, de emlékeznünk kell arra, hogy ez a hajhagymák károsodásához és végül a meglévő szemöldök elvesztéséhez vezethet.

Fontos, hogy az allergiás gyógyszereket még a szalon látogatása előtt is elkezdjük, körülbelül három nappal az előírt eljárás előtt. A látogatás napján nem szabad kávét vagy alkoholtartalmú italokat elfogyasztani, ami hozzájárulhat a szúrás túlzott vérzéséhez, mivel ez a pigmentet is átszivárogni fogja, és ezzel a festék alkalmazását elutasítja.

Kezdetben a kliens a varázslóval együtt kiválasztja a formát - a sablont és azt a technikát, amelyben a korrekciós eljárást végrehajtják. Ez a szakasz elég hosszú időt vesz igénybe, nem kevesebb, mint egy óra, mert a szemöldök megjelenése a jól megválasztott sablontól és a végrehajtás technikájának megfelelőségétől függ. A sablon alakja kozmetikai ceruzával kerül alkalmazásra a bőrfelületre.

Egy jó mester biztosan megmagyarázza, hogy a pigment milyen módon kerül a természetes vagy szintetikus tetoválásra. Azt is teszteli a lehetséges allergiákat.

Az eljárás előtt egy érzéstelenítő gélt alkalmazunk a bőrfelületre, ami hozzájárul a terület érzéstelenítéséhez. A tetoválás során eldobható tűk szükségesek, amelyeket a mester közvetlenül a teljesítmény előtt nyit meg.

A rajzot csak az ügyfél ülő helyzetében kell alkalmazni. Ha a mester a leereszkedést javasolja, fennáll a veszélye annak, hogy különböző vastagságú szemöldöket kap.

A haj tetoválásakor a lyukakat az epidermisz belsejében kis mélységben készítik el, de ez elég ahhoz, hogy a vér vagy a nyirok elinduljon a sebektől. A mikroblasztás jóindulatú technika. A legkevésbé traumatikus lesz a poros toll, amelyet vérmentes eljárásnak tekintünk, amelyben a pigmentet az epidermisz felső rétegébe permetezik.

A mesternek a minta alkalmazásához szükséges idő is a kiválasztott technikától függően változik. Átlagosan az egyes szemöldökeken végzett munka fél órától egy óráig tart.

A kezelésre gyakorolt ​​mellékhatások közé tartozik a helyi irritáció, duzzanat, fájdalom, bőrpír és a fertőzés kockázata. Ezenkívül hematóma fordulhat elő az alkalmazási területen. Bár a fertőzés kockázata nagyon alacsony, ha az eljárás során steril tűket használnak, a fertőzés még mindig behatolhat a sebekre. A fertőzés jelei közé tartozik a súlyos duzzanat, a seb kiszáradása és a láz.Ha fertőzés történik, antibiotikumokra lehet szükség a szövődmények, például a hegesedés elkerülése érdekében, ezért orvoshoz kell fordulni.

Általában az eljárás befejezése után a mester részletesen utasítja az ügyfelet arról, hogyan viselkedjen a tetovált területek legjobb gyógyulása érdekében, és egy gyulladáscsökkentő kenőcsöt ad ki.

Mennyibe kerül?

Tartós szemöldök smink tarthat néhány hónaptól öt évig. Hosszú ideig tart egy gyönyörű és ápolt él, számos tényezőtől függ:

 1. Kiválasztott alkalmazási technika;
 2. Pigment használt;
 3. A korrekciók száma.

A haja technikájában készült szemöldök a leghosszabb ideig tart, több mint három évig (legfeljebb öt évig) tarthatnak, különösen, ha a festék szervetlen pigmenteket tartalmaz. A növényi festék gyorsabban összeomlik, különösen a hámlások és más kozmetikai eljárások során, nem pedig ásványi anyagként. Mindenesetre, nem szükséges kitenni állandó szemöldök hasonló hatásokat.

A szemöldök tetoválását semmilyen körülmények között nem lehet ugyanolyan színekkel alkalmazni, mint amilyeneket a klasszikus tetováláshoz használnak. Ebben az esetben a kép élettartamot kap, miközben kékes színárnyalatot kap.

A mikroblasztási technikában készült szemöldök másfél hónap alatt kötelező korrekciót igényel, mivel a pigmentet a bőr alá süllyesztik, ezért a test gyorsabban elutasítja. A kliens bőrtípusa fontos, mivel olajos és magas regeneráló bőrön a minta gyorsabban eltűnik. Talán a szemöldök töredezett elhalványulása, a szalon időben történő korrekciója segít javítani a helyzetet.

Mennyi ideig tart a porbevonat a bőrre felvitt festékrétegek számától. Általában a stúdió egyik látogatása során egy réteg permetezhet, maximum kettő. Ebben az esetben a hatás tartott körülbelül egy éve, meg kell körülbelül öt réteg festék. Ezeknek az árnyalatoknak egyértelműen tárgyalniuk kell a mesterrel, amikor kiválasztják a teljesítményt.

Összehasonlítás előtt és után

Állandó smink alkalmazása a szemöldökre észrevehetően jól ápoltnak tűnik, mintha csak a nap bármely szakaszában és minden időjárási körülmények között színeznének. Különösen a tengeren vagy a kiránduláson való pihenés során, különösen abban az esetben, ha nincs idő a sminkelésre, hatékonyan látható.

A hajhúzás után a szemöldök állandó megjelenése körülbelül 8-10 napon belül történik, bár a közelítő eredményt a szalonból való kilépéskor láthatja. A közvetlenül a pigment alkalmazása után kapott szín fényesebb és telítettebb lesz, majd később megtalálható az igazi árnyéka. A szemöldök alakja ugyanaz marad, mint a mester, bár ha az ügyfél nem szeret valamit, akkor azt ki lehet javítani, de csak a terület növelésének irányába.

A mikroblasztás lehetővé teszi, hogy az első percben a minta rajzolása után előzetes eredményt kapjunk, majd a szín elhalványul, a test részben elutasítja a pigmentet, ezért 40 vagy 45 nap elteltével korrekciós festés szükséges.

A leginkább lenyűgöző megjelenés a porszórás technikájával készült kontúr smink szemöldök alkalmazása után. Azonnal „élnek”, meglehetősen vastagok, szépen és lágyan tollak. A szín egy hónapon belül elhalványul, még teljesen eltűnik, amit a színező pigment elutasítása okoz a szervezet immunrendszerében, így nem kell várni a hasonló eredményre, jobb, ha korán elkezdjük a korrekciót, és tartsuk a szemöldök kontúrját, amit szeretsz, és ismerj meg. Ugyanakkor, ha a szemöldök kialakítása ebben az időben nem tűnt teljesen sikeresnek, akkor várhat arra, hogy a pigment lemosjon és újratervezze az új sablonnal.

A kezelés után gondoskodjon

A munka befejezése után a kapitánynak konzultálnia kell az ügyféllel arról, hogy mennyi ideig gyógyul a tetoválás, és hogyan kell gondoskodni a szemöldökről a legjobb eredmény elérése érdekében. Az injekció beadásának helyén az első napon tompa, néhány lány azt is mondja, hogy fájdalomcsillapítókat kell szednie. A szemöldök természetellenesen fényesnek tűnik, megjelenhet az ödéma, minden órában klórhexin oldattal meg kell nedvesíteni, kenőcsökkel kezelve.Bepanten +”. A második napon a bőrpír áthatolhat, de még mindig szükség van a fertőtlenítőszerekkel való kezelés folytatására, nem pedig a szemöldök vízzel történő nedvesítésére, és nem szabad kívülre menni, hogy ne fertőződjön meg a fertőzés. 2 nap elteltével az ödéma leáll, de a szemöldök színe túlzottan telített; még mindig gondoskodik a gyógyító kenőcs formájában.

Három nap múlva a szemöldökön megjelenik a kéreg, ami sokszor viszket, nem szakítható le, mivel a pigment leeshet velük; gyógyító kenőcsökkel kell kezelniük, és várniuk kell, amíg maguk ki nem jönnek. A kéreg ötödik és hatodik napja fokozatosan hámlódik, így a könnyebb szemöldöke szinte befejeződött. A szemöldök végső színét csak egy hónap alatt kapjuk meg. A teljes gyógyulási periódus alatt nem tudod nedvesíteni a szemöldökét, menni a szaunába vagy a medencébe.

eltávolítás

Abban az esetben, ha az állandó szemöldök smink formája, vonalai vagy helye nem felel meg a tulajdonosuknak, eltávolíthatja a húzott kontúrokat, de ez bizonyos nehézségekhez kapcsolódik.

A legegyszerűbb módja a növényi pigmentekkel készült tetoválás eltávolításának. Ez minden technikára vonatkozik. A porbevonat is könnyen lemosható, mivel nagyon sekélyen alkalmazzák, és az epidermisz természetes módon frissítve megszabadul a festéktől.

Mossa le egy kifogásolható árnyalatot, az állandó sminket több színnel segítheti a professzionális tetováló fehérítő folyadék vagy 3% -os hidrogén-peroxid oldat.

Annak érdekében, hogy a képet teljesen eltávolítsuk, lézeres eltávolítást kell végezni a sminkből. A tartós ásványi festékeknek több ülésre van szükségük.

Mi a jobb - mikroblasztás vagy tetoválás?

Az a kérdés, hogy sok lány megkérdezi, hogy melyik technikát alkalmazza az állandó szemöldök sminkre, némileg eltérhet. Érdemes összehasonlítani a haj módszerét a mikroblasztással, mivel hasonló módszereket használnak a szemöldökszőrzet rajzolására, a különbség csak a vonalak nyitottságában van. Ebben az összehasonlításban kétségtelenül előnyös a mikroblasztási technika, mivel a rajz finomabb és természetesebb.

Előnyök és hátrányok

Amikor a lányok úgy döntenek, hogy állandó sminket hoznak létre, jól tudják, hogy ez az eljárás kétségtelen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

A pozitív pontok a következők:

 1. Állandó szemöldök smink díszíti az arcot, kifejezőbb és ápoltabb;
 2. Segít a lányoknak, akik kifejezetlen szemöldökkel rendelkeznek, világosabbak és látványosabbak;
 3. Ez az a divat trend, amely jelenleg a legnépszerűbb csúcson van;
 4. A szemöldök tetoválás időt takarít meg a make-up létrehozásához;
 5. Lehetővé teszi, hogy "teljesen felkészülhessen" a strandon vagy túrázzon;
 6. Ha a szemöldöknek valamilyen kifejezett hibája volt (egyenetlen hajnövekedés, kopasz foltok, hegek, kori foltok), elrejthetők.

Az állandó szemöldökfesték hátrányai érthetőek, ha emlékeztetünk arra, hogy ez az eljárás tartós hatással bír:

 1. A sikertelenül végrehajtott rajz nehéz és költséges csökkenteni, különösen, ha ásványi pigmentekkel készül, hajhúzással;
 2. Ez az eljárás nagyon fájdalmas és több napot igényel a sebek gyógyítására (kivéve a porbevonatot);
 3. A rendszeres állandó sminkkel károsíthatja a szemöldök szőrtüszőit és megzavarhatja azok növekedését;
 4. A haj tetoválását nem érdemes kipróbálni a zsíros bőrű lányok számára, mivel a vonalak később elterjednek és csúnyák lesznek;
 5. A Lynerhist (az állandó smink mestere) hibákat okozhat, amelyeket még nem is lehet vele hibáztatni, egy nem túl szép szemöldök-kanyarban vagy rosszul választott árnyalatban.

Ellenjavallatok

Az állandó smink alkalmazásának egyes esetekben történő végrehajtása nem lehet. A teljes ellenjavallat olyan súlyos betegségek jelenléte, mint:

 1. Cukorbetegség;
 2. Onkológiai betegségek;
 3. epilepszia;
 4. HIV;
 5. Súlyos kardiovaszkuláris patológia.

A részleges ellenjavallatok (a visszanyerésig) olyan feltételek, mint:

 1. kötőhártya-gyulladás;
 2. szemhéjgyulladás;
 3. Katarrális betegségek;
 4. Karcolások és gyulladások a tetoválás területén;
 5. Havi.

Lehetséges a terhesség alatt?

A terhes nők gyakran szeretnének jól ápoltnak és szépnek lenni minden helyzetben. Ezért döntenek az állandó smink létrehozásának módjáról, de meg kell értenünk, hogy a testtel ez idő alatt végzett minden manipuláció befolyásolhatja a születendő gyermek egészségét. porbevonat, amely nem olyan fájdalmas, és nem hoz jelentős mennyiségű pigmentet a testbe.

Mennyibe kerül?

A szalonban lévő állandó szemöldök smink költsége az alkalmazott technikától függ. Az árat befolyásolja a festék mennyisége, a szalon népszerűsége, a mester szakmaiságának szintje, az érzéstelenítés költsége.

A tetoválás kezdeti alkalmazásának átlagos ára a haj technikájában vagy a mikrobládázásnál 3 ezer rubeltől 7 ezerig terjed.

A porberendezés sokkal többet fog fizetni - 7 ezer rubeltől. legfeljebb 15 ezer

Vélemények

A lányok, akik úgy döntöttek, hogy szemöldökét tetoválják, írják a véleményekbe, hogy milyen típusú "buktatók" vannak az út mentén. Leggyakrabban „Krivoruk” mesterekről panaszkodnak, akik elronthatják a szemöldök alakját, helytelenül választják a pigment színét (mindenki különböző módon kölcsönhatásba léphet egy bizonyos típusú bőrrel), vagy egyenletesen dolgozhatja fel a felületet. Sokan nehezen tudják elviselni a fájdalmat az eljárás során és a gyógyulás első napjaiban. Vannak olyan panaszok, hogy az ilyen szemöldök idővel kékre vagy kék-zöldre változhat, és általában tetoválásnak tűnik.

Ezért az értékelésben bemutatott tanácsok egy dologra kerülnek: a mester választása az eljárás sikerének kulcsa, és pontosan a szemöldök megjelenése az ügyfél számára.

A következő videó nA "szőrszálak" technikájában a szemöldök állandó kialakítása a 3D hatásával.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok