Bálterem tánc jelmezek

Bálterem tánc jelmezek

A bálterem tánc már régóta megérdemelten népszerű. Számos néző jön a színes műsorokhoz: a fényes jelmezek könnyen mozgó párjai csodálatos látvány. A szülők arra törekednek, hogy azonosítsák gyermekeiket a bálterem tánc stúdiójában, hogy kegyelmet szerezzenek a mozgásban és a jó testtartásban.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy nemcsak egy szép felszerelésre lesz szükség az osztályok és a versenyek számára, hanem egy olyan jelmezre is, amelynek meg kell felelnie az IDSF - a Nemzetközi Sport Táncok Szövetségének - szigorú nemzetközi szabványoknak.

Ezen előírások be nem tartása kizárható. Ezért jól kell tudni, hogy a bálterem táncának jelmeze és hogyan néz ki.

faj

Mivel a jelmeznek tükröznie kell az elvégzett tánc jellegét és sajátosságait, a versenyek területén két különbség van: az európai program és a latin-amerikai program.

Emellett különbségek vannak a különböző korcsoportok esetében.

Az európai tánc ruháit (a standardnak nevezett) a XIX. A férfiak sötét kabátot és csokornyakkendőt viselnek, a nőknek van egy hosszú ruha és kesztyű.

A ruha nem tartalmazhat két elemet, de egy többrétegű organza vagy sifon alsó, könnyű sál, floures és frills nem lesz felesleges.

A toll, a boa, a természetes és a mesterséges virágok díszítése megengedett. Használhatja a béren kívüli alkalmazásokat.

Meg kell jegyezni, hogy a tánc során a partner gyakran visszatér a nyilvánossághoz és a zsűrihöz, és kissé a partnertől balra található. Ezért célszerű a fő dekorokat a bal oldalon és mögött elhelyezni.

A ruha maga a homok kivételével bármilyen színű lehet. Nem teszi lehetővé a kivágásokat a derékvonal és a mély hasítás alatt, valamint átlátszó szövetek használatát ezeken a területeken.

Számos követelmény és részlet van a ruha számára. Megfelelő cipő, hogy a ruhát 5-8 centiméteres sarokba illessze. Az ékszerek és ékszerek használata elfogadható, de a tánc során nem okozhatnak traumatikus helyzeteket.

A smink és a frizura is a jelmez elemei. Ha a haj hosszú, meg kell egyezni.

A nőies, mintha a levegőben repülne, a könnyű szövetből készült ruhák a legjobban megfelelnek a klasszikus táncnak.

A latin tánc egy gyors, elbűvölő, gyújtójáték, és a ruhák rövidebbek, két részből állhatnak. A szöveteket a legvilágosabb és leggazdagabb színekben és árnyalatokban használják. Mivel a dekor megfelelő üveggyöngyök, strasszok, flitterek.

A latinok jelmezei kifejezettebbek és még kissé kihívást jelentenek, de szigorú követelmények is vannak.

A mellkas- és nadrágos területeket le kell zárni, elfogadhatatlan átlátszó szövetek használata.

Még akkor is, ha a szoknyák nagyon rövidek, még mindig le kell zárniuk a nadrágot, ami viszont nem lehet nagy vágás.

Ha két rész van egy öltönyben, akkor az első nem melltartó.

De nincsenek korlátozások a cipőkre.

A férfiak öltönyei ugyanazok. Fekete vagy sötétkék nadrágot használnak. A csípőbõl megrepedhetnek. Az ing is fekete vagy sötétkék. A fehér szín vagy bármely más megengedett, ha megegyezik a partner ruhájának színével. A pólót be kell húzni a nadrágba.

Lehet, hogy rendszeres nyakkendő vagy csokornyakkendő, ugyanolyan színű, mint az ing.

Ami a frizurát illeti, előnyösebb a hajvágás. Ha a haj hosszú, meg kell felvenniük a farkát.

Sok korlátozás a gyermek jelmezre. Minél fiatalabb a korosztály, annál több tilalom van.

A ruha színe bármi lehet, de monoton, egyszerű vágás lesz. A ruha hossza a következő határok között változik: 10 cm a térd felett és 10 cm a térd alatt.

Mindenféle dekoráció és befejezés tilos. Csak a csipke lehet, ugyanolyan színű, mint a ruha.

Bármely színben megengedett a cipő, de a sarok nem haladhatja meg a 3,5-5 cm-t, rövid zoknival vagy matt fagyos harisnyával viselve.

Nem használhat ékszereket. Szintén bonyolult frizurák, kozmetikumok és smink használata.

Természetesen a képzés során a táncosok nem viselnek koncert jelmezeket, egyszerűsített változataik alapján.

De a ruhák a táncra nagyon fontosak, ezért a különböző ruhákat latin és klasszikus táncok, vagy egy szoknya tetejére használják (rövid a latin nyelvre, a szabványos képzés).

A fiatalabb korosztályú lányoknak megfelelő sport fürdőruha, szoknya.

A férfi tréningruha általában póló és kényelmes nadrág.

A cipőknek mindenki számára táncolni kell.

Divat trendek

A ruhákhoz hasonlóan a divat is befolyásolja a ruhákat. A tervezők ebben az irányban dolgoznak. A trend friss és élénk színek: akvamarin, halvány menta, rózsaszín eper árnyalattal, mandarin, bor. Az egyik trend - a díszes virág dísz.

A klasszikus táncokhoz egy csomó teljesen zárt modell, egy háromnegyed hüvely. Latin-Amerikának - a csípő tényleges bemetszése. Az aszimmetria is népszerű mind az alsó sorban, mind a befejezésben. Gyakran előfordulhat, hogy a díszítés peremén vagy peremén van, átlósan vagy vízszintesen varrva.

Érdekes olyan rövid szoknyákat nézni, amelyek hosszúkásak a hátsó részen és bujaak, mivel a shuttlecocks rengeteg. Egyre több olyan nyílt modell létezik, amelyben a felső rész és a szoknya vékony átkötővel van összekötve. Gyakran ezeknek a modelleknek egy hüvelyük lehet.

Hogyan válasszuk ki

A fő követelmény az öltöny kiválasztásánál - kényelmesnek és nem korlátozó mozgásnak kell lennie. Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a táncos korosztályát, és vegye figyelembe a ruha követelményeit.

A fiatal korosztályú lányok ruhájának nagy számú korlátozása miatt csak a színét kell választani. Válasszon egyet, ami egy lány lesz. Kerülje a bézs és homokhangokat.

Az idősebb korosztály képviselői számára választott ruha kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a tánc természetét jobban feltárja. Vezesse a személyes preferenciákat, a divat trendjeit.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok